Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

AK Parti'nin, İstanbul adayı belli oldu mu?

AK Parti'nin İstanbul için Belediye Başkanı adayı belli oldu gibi...



BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın Siyasi BaÅŸdanışmanı Yalçın AkdoÄŸan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı adayını açıkladı gibi. Bugünkü yazısında yerel seçimler öncesi elindeki son anketle ilgili bilgileri paylaÅŸan AkdoÄŸan, 2 dönemdir Ä°stanbul'da BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı yapan Kadir TopbaÅŸ'ın yeniden aday olabileceÄŸinin sinyalini verdi.

2009'daki yerel seçimlerde Kadir TopbaÅŸ adaylığında AKP'nin yüzde 44,7 ile seçim kazandığını ve CHP'nin o seçimde (KılıçdaroÄŸlu adaydı) yüzde 37 oy aldığını hatırlatan AkdoÄŸan, son kamuoyu yoklamalarında AKP'nin Ä°stanbul'daki oyunun yüzde 55 olduÄŸunu açıkladı.

TOPBAÅž'IN OYU AKP'NÄ°N OYUNDAN YÜZDE 10 DAHA FAZLA

Aynı ankette Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ'ı baÅŸarılı bulanların oranı ise AKP'nin yüzde 55'den 11 puan fazla. Yani o ankete göre yüzde 66,6 Kadir TopbaÅŸ'ın baÅŸarılı buluyor. BaÅŸarısız diyenlerin oranı ise 26,27.

Yani mevcut durumda Kadir TopbaÅŸ'ın oyu AKP'nin Ä°stanbul'daki oyundan yüzde 11 daha fazla.

KADÄ°R TOPBAÅž ADAY OLDU?UNU AÇIKLADI

Beykoz'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Kadir TopbaÅŸ aday adayı olduÄŸunu resmen açıklamıştı. TopbaÅŸ, “Allah nasip ederse önümüzdeki yerel seçimlerin ve arkasındaki süreç içerisinde hep beraber Ä°stanbul için güzel ÅŸeyler yapmaya devam edeceÄŸiz.” demiÅŸti.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.