Sosyal Medya

POLİTİKA

Ak Parti seçimlerde adaylık kriterlerini belirledi

Ak Parti, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili "adaylık kriterleri"ni belirledi.



Ak Parti, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili "adaylık kriterleri"ni belirledi. Ak Parti?nin belirlediği adaylık kriterleri arasında "akraba yasağı" da yer aldı.

Genel seçimlerde sadece vekil yakınlarına aday yasağı getiren Ak Parti?nin, yerel seçimlerde ise yasağın kapsamını, milletvekili, belediye başkanı ile il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derece yakınlarını kapsayacak şekilde genişletmesi de dikkat çekti. Ak Parti?nin kriterleri şöyle:
Ak Parti Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerini "merkez yoklaması" yöntemiyle belirleyecek, tüm seçim çevrelerinde anket uygulaması da yapacak. Adaylarda parti üyesi olma koşulu aranmayacak. Partiden ihraç edilenler, hakkında işten el çektirme kararı verilen parti yöneticileri ile 2008 yılı kongresinde yönetime girenler adaylık başvurusu yapamayacaklar.

ALINACAK ÜCRETLER BELİRLENDİ
Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından 7 bin 500 YTL alınacak. Nüfusu 100 binden az olanlardan bin 500 YTL, 100 binin üzerinde olanlardan 3 bin YTL istenecek. Kadın adaylardan bu paralar üçte iki oranında istenirken, özürlülerden ise üçte bir oranında ücret alınacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.