Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Kılıçdaroğlu Trabzon'da: 'Ayrımcılığa son vereceğim'

Ekrem İmamoğlu'nun eşlik ettiği Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da miting düzenledi. Kürsüye ilk olarak Ekrem İmamoğlu çıktı. Ardından konuşan Kılıçdaroğlu ayrımcılığa son verme sözü verdi, "Devletin dini adalettir" dedi.



Millet Ä°ttifakı cumhurbaÅŸkanı adayı ve CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Millet BuluÅŸmaları' kapsamında bugün Trabzon'da. KılıçdaroÄŸlu'na Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun da eÅŸlik ediyor. Ä°lk olarak kürsüye çıkan Ä°mamoÄŸlu, "Bugün Karadeniz'de Trabzon'da fırtına var. 13. CumhurbaÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu fırtınamız var." diyerek KılıçdaroÄŸlu'nu kürsüye davet etti. KılıçdaroÄŸlu da konuÅŸmasında "ayrımcılığa son vereceÄŸim" dedi. Ä°ktidara geldikleri takdirde emeklilerin bayram ikramiyesini 15 bin lira yapacaklarını belirten KılıçdaroÄŸlu, "devletin dini adalettir" diye konuÅŸtu.

Mitingde konuÅŸan Ä°mamoÄŸlu, "Artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyon milletin kazanma dönemi baÅŸlıyor" dedi. KılıçdaroÄŸlu ise açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi vaadini yineledi ve "18 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım" dedi. KılıçdaroÄŸlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çaÄŸrısını yaptı.

Ä°LK OLARAK Ä°MAMOÄžLU KÜRSÜYE ÇIKTI

 

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde, KılıçdaroÄŸlu'ndan önce Ekrem Ä°mamoÄŸlu kürsüye çıktı. 'Bugün burada tarih yazacağız" diyen Ä°mamoÄŸlu, "burada Ekrem kardeÅŸiniz, Ekrem oÄŸlunuz var. Bugün burada tevazu sahibi bir iktidar için buradayız" dedi.

fs3bbybx0aa3mjh.jpeg

Ä°MAMOÄžLU'NDAN ERDOÄžAN'A 'ELDEN PARA VERME' GÖNDERMESÄ°'

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın geçtiÄŸimiz günlerde sosyal medyada tartışma yaratan elden para dağıtma görüntülerine gönderme yaptı ve "Ben çocuklara diyorum ki bu ÅŸekilde para dağıtandan para alınmaz. Parayı göstermek ayıptır. Milletin cebinde gösterecek para bırakmadılar." dedi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olarak aday gösterilmesinden dolayı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na teÅŸekkür eden Ä°mamoÄŸlu "Fatih'in fethettiÄŸi Trabzon'da doÄŸdum, Fatih'in fethettiÄŸi Ä°stanbul'la belediye baÅŸkanı oldum" dedi.

Ä°MAMOÄžLUN'DAN AFAD'A GÖNDERME

Ä°mamoÄŸlu, deprem sonrasında çok tartışılan AFAD'a da göndermede bulundu ve "Bir derdimi sizle paylaÅŸmak istiyorum. AFAD'ın bir mesajı bana ulaÅŸtı. Ya güzel AFAD kıymetli AFAD kurban olayım milletimin acı yaÅŸamış bölgesindeyiz orada gel bizimle iÅŸbirliÄŸi yap. Ä°stanbul'a Trabzon'a güzel hizmetler sun. Milleti orada aldattın, Trabzon'u aldatma bari." dedi.

'86 MÄ°LYON KAZANACAK'

Yerel seçimlere de gönderme yapan Ä°mamoÄŸlu ÅŸöyle konuÅŸtu:

"2019 seçimlerinden sonra ne dediler Ä°stanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder dediler. Ä°stanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır dediler onu da biz demedik. Seni gidi seni o günden anladın seçimi kaybedeceÄŸini. Kaybedecekler çünkü bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. 86 milyon kazanacak. Ayrışmak yok, birleÅŸe birleÅŸe kazacağız. Her ÅŸey çok güzel olacak diyoruz"

fs36h5pwaaiyq8l.jpeg

Ä°mamoÄŸlu, "Bugün Karadeniz'de Trabzon'da fırtına var. 13. CumhurbaÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu fırtınamız var." diyerek KılıçdaroÄŸlu'nu kürsüye davet etti.

KILIÇDAROÄžLU: AYRIMCILIÄžA SON VERECEĞİM

Ä°mamoÄŸlu tarafından kürsüye davet edilen Kemal KılıçdaroÄŸlu konuÅŸmasına "Ayrımcılığa son vereceÄŸim, söz veriyorum" diye baÅŸladı ve ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu ülkenin birleÅŸmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaÅŸmaya ihtiyacı var. Söz veriyorum söz. Türkiye'ye söz, Trabzon'a söz bu ayrımcılığı bitireceÄŸiz. Güzel Türkiye'yi yeniden inÅŸa edeceÄŸiz. Bu coÄŸrafyada hiçbir çocuÄŸun yataÄŸa aç girmeyeceÄŸi bir Türkiye inÅŸa edeceÄŸiz."

fs3q5bowwaaev1i-1.jpeg

'EMEKLÄ°YE BAYRAM Ä°KRAMÄ°YESÄ° 15 BÄ°N LÄ°RA OLACAK'

"Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban bayramında verilecek ikramiye asgari ücret kadar olsun dedik. CumhurbaÅŸkanı seçildiÄŸimde önümüzdeki bayram emeklilerin hesabında 15 bin TL yatacak. Göreceksiniz, diyecekler ki parayı nereden bulacaksın. Söz söz. Bay Kemal o paranın tamamını bulacak. 'BeÅŸli çeteye, uyuÅŸturucu baronuna para var, milyon dolarlar dönüyor. BeÅŸ altı yerden maaÅŸ alana para var. Emekliye gelince para yok! Para var, alacağım, vereceÄŸim. 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım."

"Kim ne götürdüyse kuruÅŸu kuruÅŸuna biliyorum. Ä°ktidara gelirsek bir ay içinde esnafın pandemi döneminde çektiÄŸi kredilerin faizini sileceÄŸiz. Esnaf rahat nefes alacak. Stopaj vergisini sıfırlayacağız. Zincir maÄŸazalardan en çok esnaf ÅŸikayet ediyor. Sana söz o beladan kurtaracağım esnafı. Benim cumhurbaÅŸkanı adayı olmama engel olmak istediler."

'DEVLETÄ°N DÄ°NÄ° ADALETTÄ°R'

"GeçmiÅŸte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstü. Siyaset geçicidir devlet bakidir. Devletin yeniden ayaÄŸa kalkması lazım. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde haksızlık olur, kargaÅŸa olur. Devleti yeniden inÅŸa edeceÄŸiz."

"Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyene asla prim vermeyin. GeleceÄŸiz, bütün dünya görecek. Türkiye nasıl ÅŸahlanır tüm dünya görecek."

MÄ°LLET Ä°TTÄ°FAKI VURGUSU YAPTI

KonuÅŸmasında Millet Ä°ttifakı'nın liderlerine de vurgu yapan KılıçdaroÄŸlu, "Ä°ktidar olmanın yolu çalışmaktan geçer, beraber olmaktan geçer, kul hakkı yememekten geçer. Altı lider beraberiz. Altı lideri bir araya getiren demokrasidir, kul hakkı yememektir, yolsuzlukla mücadeledir, esnafın içinde bulunduÄŸu durumdur, kiÅŸi başı gelirin düÅŸmesidir, adaletin olmamasıdır. Biz beraberiz, adaleti getireceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

SÜLEYMAN ÅžAH TÜRBESÄ° MESAJI

"Hiç kimse unutmasın, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz" diyen KılıçdaroÄŸlu, "Süleyman Åžah Türbesi'ni kaçırdılar. CumhurbaÅŸkanı olarak seçildiÄŸimde Süleyman Åžah Türbesi'ni vatan toprağına tekrar getireceÄŸim, ÅŸanlı bayrağımız orada dalgalanacak" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçilik güçlü olmaktır" ifadesini kullanan KılıçdaroÄŸlu, "Ä°hale yapıyorlar dolarla, avroyla. Türk Lirası hani ezilmezdi. Bunların milliyetçiliÄŸini gördünüz mi? Büyük ihaleleri dolarla, euroyla yaptılar. O ihaleleri Türk Lirası'na çevireceÄŸim. Bizim milliyetçiliÄŸimizi bütün dünya bilecek" diye konuÅŸtu.

fs36h5mwyai1p4t.jpeg

'KUL HAKKI YÄ°YENLERE PRÄ°M VERMEYÄ°N'

Devletin kolonlarının kesildiÄŸini belirten KılıçdaroÄŸlu, "Onların yeniden inÅŸa edilmesi lazım. Devletin yeniden ayaÄŸa kalkması lazım. Adaletin olmadığı yerde kargaÅŸa olur, haksızlıklar olur. Devleti yeniden inÅŸa edeceÄŸiz. Altı lider bir aradayız, devleti yeniden inÅŸa etmek istiyoruz. GeçmiÅŸte o partiye, bu partiye oy vermiÅŸ olabilirsiniz. Ama sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyenlere prim vermeyin. Bir ülkenin CumhurbaÅŸkanı malvarlığı dolayısıyla tehdit edilemez" dedi.

KılıçdaroÄŸlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çaÄŸrısında bulundu.

CHP'NÄ°N ÇADIRINA ENGEL

CHP Genel BaÅŸkan Koordinatör BaÅŸdanışmanı ErdoÄŸan Toprak, Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun bugün Trabzon’da, “Millet BuluÅŸması” programında halka hitap edeceÄŸi çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiÄŸini açıkladı.

Toprak; “AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; ‘Hayır orada miting yapamazsınız.’ Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum” dedi. (HABER MERKEZÄ°)

https://twitter.com/i/broadcasts/1dRKZMeowAdxB

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.