Sosyal Medya

POLİTİKA

Kılıçdaroğlu Trabzon'da: 'Ayrımcılığa son vereceğim'

Ekrem İmamoğlu'nun eşlik ettiği Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da miting düzenledi. Kürsüye ilk olarak Ekrem İmamoğlu çıktı. Ardından konuşan Kılıçdaroğlu ayrımcılığa son verme sözü verdi, "Devletin dini adalettir" dedi.



Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşmaları' kapsamında bugün Trabzon'da. Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da eşlik ediyor. İlk olarak kürsüye çıkan İmamoğlu, "Bugün Karadeniz'de Trabzon'da fırtına var. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu fırtınamız var." diyerek Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet etti. Kılıçdaroğlu da konuşmasında "ayrımcılığa son vereceğim" dedi. İktidara geldikleri takdirde emeklilerin bayram ikramiyesini 15 bin lira yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "devletin dini adalettir" diye konuştu.

Mitingde konuşan İmamoğlu, "Artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyon milletin kazanma dönemi başlıyor" dedi. Kılıçdaroğlu ise açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi vaadini yineledi ve "18 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım" dedi. Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çağrısını yaptı.

İLK OLARAK İMAMOĞLU KÜRSÜYE ÇIKTI

 

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Kılıçdaroğlu'ndan önce Ekrem İmamoğlu kürsüye çıktı. 'Bugün burada tarih yazacağız" diyen İmamoğlu, "burada Ekrem kardeşiniz, Ekrem oğlunuz var. Bugün burada tevazu sahibi bir iktidar için buradayız" dedi.

fs3bbybx0aa3mjh.jpeg

İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 'ELDEN PARA VERME' GÖNDERMESİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tartışma yaratan elden para dağıtma görüntülerine gönderme yaptı ve "Ben çocuklara diyorum ki bu şekilde para dağıtandan para alınmaz. Parayı göstermek ayıptır. Milletin cebinde gösterecek para bırakmadılar." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterilmesinden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden İmamoğlu "Fatih'in fethettiği Trabzon'da doğdum, Fatih'in fethettiği İstanbul'la belediye başkanı oldum" dedi.

İMAMOĞLUN'DAN AFAD'A GÖNDERME

İmamoğlu, deprem sonrasında çok tartışılan AFAD'a da göndermede bulundu ve "Bir derdimi sizle paylaşmak istiyorum. AFAD'ın bir mesajı bana ulaştı. Ya güzel AFAD kıymetli AFAD kurban olayım milletimin acı yaşamış bölgesindeyiz orada gel bizimle işbirliği yap. İstanbul'a Trabzon'a güzel hizmetler sun. Milleti orada aldattın, Trabzon'u aldatma bari." dedi.

'86 MİLYON KAZANACAK'

Yerel seçimlere de gönderme yapan İmamoğlu şöyle konuştu:

"2019 seçimlerinden sonra ne dediler İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder dediler. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır dediler onu da biz demedik. Seni gidi seni o günden anladın seçimi kaybedeceğini. Kaybedecekler çünkü bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. 86 milyon kazanacak. Ayrışmak yok, birleşe birleşe kazacağız. Her şey çok güzel olacak diyoruz"

fs36h5pwaaiyq8l.jpeg

İmamoğlu, "Bugün Karadeniz'de Trabzon'da fırtına var. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu fırtınamız var." diyerek Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet etti.

KILIÇDAROĞLU: AYRIMCILIĞA SON VERECEĞİM

İmamoğlu tarafından kürsüye davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına "Ayrımcılığa son vereceğim, söz veriyorum" diye başladı ve şöyle konuştu:

"Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Söz veriyorum söz. Türkiye'ye söz, Trabzon'a söz bu ayrımcılığı bitireceğiz. Güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu coğrafyada hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa edeceğiz."

fs3q5bowwaaev1i-1.jpeg

'EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 15 BİN LİRA OLACAK'

"Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban bayramında verilecek ikramiye asgari ücret kadar olsun dedik. Cumhurbaşkanı seçildiğimde önümüzdeki bayram emeklilerin hesabında 15 bin TL yatacak. Göreceksiniz, diyecekler ki parayı nereden bulacaksın. Söz söz. Bay Kemal o paranın tamamını bulacak. 'Beşli çeteye, uyuşturucu baronuna para var, milyon dolarlar dönüyor. Beş altı yerden maaş alana para var. Emekliye gelince para yok! Para var, alacağım, vereceğim. 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım."

"Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum. İktidara gelirsek bir ay içinde esnafın pandemi döneminde çektiği kredilerin faizini sileceğiz. Esnaf rahat nefes alacak. Stopaj vergisini sıfırlayacağız. Zincir mağazalardan en çok esnaf şikayet ediyor. Sana söz o beladan kurtaracağım esnafı. Benim cumhurbaşkanı adayı olmama engel olmak istediler."

'DEVLETİN DİNİ ADALETTİR'

"Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstü. Siyaset geçicidir devlet bakidir. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde haksızlık olur, kargaşa olur. Devleti yeniden inşa edeceğiz."

"Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyene asla prim vermeyin. Geleceğiz, bütün dünya görecek. Türkiye nasıl şahlanır tüm dünya görecek."

MİLLET İTTİFAKI VURGUSU YAPTI

Konuşmasında Millet İttifakı'nın liderlerine de vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "İktidar olmanın yolu çalışmaktan geçer, beraber olmaktan geçer, kul hakkı yememekten geçer. Altı lider beraberiz. Altı lideri bir araya getiren demokrasidir, kul hakkı yememektir, yolsuzlukla mücadeledir, esnafın içinde bulunduğu durumdur, kişi başı gelirin düşmesidir, adaletin olmamasıdır. Biz beraberiz, adaleti getireceğiz" diye konuştu.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ MESAJI

"Hiç kimse unutmasın, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz" diyen Kılıçdaroğlu, "Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğimde Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına tekrar getireceğim, şanlı bayrağımız orada dalgalanacak" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçilik güçlü olmaktır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "İhale yapıyorlar dolarla, avroyla. Türk Lirası hani ezilmezdi. Bunların milliyetçiliğini gördünüz mi? Büyük ihaleleri dolarla, euroyla yaptılar. O ihaleleri Türk Lirası'na çevireceğim. Bizim milliyetçiliğimizi bütün dünya bilecek" diye konuştu.

fs36h5mwyai1p4t.jpeg

'KUL HAKKI YİYENLERE PRİM VERMEYİN'

Devletin kolonlarının kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Onların yeniden inşa edilmesi lazım. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım. Adaletin olmadığı yerde kargaşa olur, haksızlıklar olur. Devleti yeniden inşa edeceğiz. Altı lider bir aradayız, devleti yeniden inşa etmek istiyoruz. Geçmişte o partiye, bu partiye oy vermiş olabilirsiniz. Ama sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyenlere prim vermeyin. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı malvarlığı dolayısıyla tehdit edilemez" dedi.

Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çağrısında bulundu.

CHP'NİN ÇADIRINA ENGEL

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Trabzon’da, “Millet Buluşması” programında halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiğini açıkladı.

Toprak; “AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; ‘Hayır orada miting yapamazsınız.’ Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

https://twitter.com/i/broadcasts/1dRKZMeowAdxB

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.