Sosyal Medya

POLİTİKA

Son Dakika: 6'lı masa dağıldı! Meral Akşener: Kıskaca alındık

Son Dakika Haberi! İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Geldiğimiz noktada İyi Parti kıskaca alınmıştır. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. 5 parti Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu önerdi. 6'lı masa millet idaresini yansıtmıyor." dedi.



Millet İttifakı'ndaki 6 siyasi parti dün yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı adayını belirledi ve pazartesi günü açıklayacağını duyurdu.

Aday konusunda uzlaşının sağlandığı iddia edilirken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'nu toplama kararı aldı.

Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Meral Akşener, “En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. İyi Parti kıskaca alınmış. Bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun ermeyecektir. Ucube zihniyete karşı ayakta durmaya devam edeceğiz.

Dün gerçekleşen toplantıda adayın kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdi. Biz ise Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını önerdik. Ama bu talebimiz reddedildi.

Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.

Bu yüzden Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Meral Akşener'in bu sözlerinden sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi, "Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.