Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Kılıçdaroğlu'ndan Beykoz'da Mavi Marmara ziyareti

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu'nun ailesinin Beykoz'daki evinde ziyaret etti.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'na ziyareti sırasında Parti Meclisi Üyesi Av. Sevgi Kılıç, Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu ve Beykoz Ä°lçe BaÅŸkanı Aydın Düzgün eÅŸlik etti.  

 

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu:

-“Bu dava bitmiÅŸ bir dava deÄŸildir. Biz bu davayı kapatmış deÄŸiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumak zorundayız”

-"Bin Selman... Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız, her türlü eleÅŸtiriyi yaptığınız kiÅŸiyle kucaklaşıyorsunuz, üç beÅŸ kuruÅŸ için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaldırması, bizim kaldırmamız mümkün deÄŸildir."

-"Yakında iktidar olacağız. Dosyaların nasıl açıldığını, hesapların nasıl sorulduÄŸunu, Türkiye’nin itibarının nasıl korunduÄŸunu herkese duyuracağız”

-"Yunan yöneticileri, iktidarları bizim Kuvayi Milliyeci olduÄŸumuzu biliyorlar. O yöneticiler aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de rahmetli Erbakan’ı da gayet iyi biliyorlar. Åžimdi konuÅŸsunlar. Ä°ktidara geldiÄŸimizde o adalardaki silahların ne olacağını biz onlara göstereceÄŸiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Mavi Marmara ÅŸehidi Çetin TopçuoÄŸlu’nun Ä°stanbul'da yaÅŸayan ailesini ziyaret etti. ï»¿

CHP lideri KılıçdaroÄŸlu ziyaret sonrasında yaptığı basın açıklamasında ziyarete ve gündeme dair ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

 

Efendim bu aileye iktidar olduktan sonra inÅŸallah neler yapacağımızı, haklarını nasıl arayacağımızı ve onların yanında olduÄŸumuzu anlatmak için geldim.

Mavi Marmara olayını biliyorsunuz; ÅŸehitlerimiz var, ÅŸehitlerimizin kanı üzerinden Ä°srail’le pazarlık yapıldı ve bir anlaÅŸma zemini arandı. Bunu kabul etmek mümkün deÄŸil. Bu dava bitmiÅŸ bir dava deÄŸildir. Biz bu davayı kapatmış deÄŸiliz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Siz kendi vatandaşınızın hakkını, hukukunu korumayacak da ne yapacaksınız?

O nedenle geldim; oturduk, konuÅŸtuk, dertleÅŸtik. Olayı anlatan kardeÅŸimiz gözyaÅŸlarını tutamadı. Hala bu acı yaÅŸanıyor. Bunu çözmek zorundayız. Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız. Bazı istekleri oldu, o isteklerin de takipçisi olacağız deÄŸerli arkadaÅŸlarım.

Uluslararası sularda eÄŸer bizim insanlarımız katlediliyor, bunların hakkı, hukuku aranmıyorsa ve bir gece yarısı anlaÅŸmayla sözde bir barış zemini yaratılmak isteniyorsa bunu kabul etmiyoruz. Dolayısıyla bu konu bizim için kapanmış bir konu deÄŸildir ve bu konunun takipçisi olacağız.

DeÄŸerli basın mensupları, bu vesileyle bir konuya daha deÄŸinmek isterim. Ülkemize gelen, vatanımıza gelen Bin Selman’la ilgili olarak. Düne kadar her türlü hakareti yaptığınız, her türlü eleÅŸtiriyi yaptığınız kiÅŸiyle kucaklaşıyorsunuz, üç beÅŸ dolar için yani üç beÅŸ kuruÅŸ için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaldırması mümkün deÄŸildir. Bizim kaldırmamız mümkün deÄŸildir. Bu ülkenin bir itibarı vardır, bir saygınlığı vardır bu ülkenin. Siz nasıl bu ülkenin saygınlığını, itibarını yerle bir edersiniz üç beÅŸ kuruÅŸ için! Türkiye topraklarında bir cinayet iÅŸleniyor. Selman buraya gelmeden önce cinayet dosyası da kapatılıyor. Onu da araÅŸtıracağız. O dosya da bizim için kapanmış bir dosya deÄŸildir. Onun da gereÄŸini yapacağız. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gider insanları öldürürüm, bir konsoloslukta öldürürüm, ondan sonra üstünü kapatırız, böylece Türkiye’de istediÄŸim yerde cinayeti iÅŸlerim diye öyle bir hevese de kapılmasın. Bu dersi vermezseniz o hevese kapılanlar olur. Bu dersi vermek zorundayız. Bu da bizim hedeflerimizden birisi, amaçlarımızdan birisidir. Türkiye’nin itibarına hiç kimse gölge düÅŸüremez.

ErdoÄŸan’la oynuyorlar biliyorum. Aynı kayığa bindiler onu da gayet iyi biliyorum. Aynı kayığa binebilirsin, dosyanın üstünü örtebilirsin ama Allah’ın izniyle yakında iktidar olacağız, dosyaların nasıl açıldığını, hesapların nasıl sorulduÄŸunu, Türkiye’nin itibarının nasıl korunduÄŸunu herkese duyuracağız. Bütün dünyaya da duyuracağız. Bu ülke itibarlı bir ülkedir, saygın bir ülkedir. Ülkenin itibarını devleti yöneten birisi ayaklar altına alamaz.

Kısaca söyleyeceklerim bunlar deÄŸerli arkadaÅŸlarım.

Soru- Bu görüÅŸme gerçekleÅŸti Prens Selman Türkiye’ye geldi. Hatice Cengiz’le bir görüÅŸmeniz olacak mı ya da görüÅŸebildiniz mi? NiÅŸanlısının bir tepkisi olmuÅŸtu Cemal Kaşıkçı’nın. Bu görüÅŸmeyi gerçekleÅŸtirecek misiniz ya da gerçekleÅŸtirdiniz mi?

Kemal KILIÇDAROÄžLU- Aslında görüÅŸmek için kendisinden talebim oldu Sayın Kaşıkçı’nın niÅŸanlısıyla. Fakat baskı altında, dolayısıyla o görüÅŸme gerçekleÅŸemedi ama medya önünde kendisine rahatlıkla ÅŸunu söyleyebilirim; kendisinin de, öldürülen niÅŸanlısının da hakkını ve hukukunu arayacağız, sonuna kadar arayacağız. O doysa da bizim için kapanmış bir dosya deÄŸil, az önce ifade ettim.

Soru- Yunanistan’la bir gerilim var ve adaların silahlandırılması var. Bunu nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz? Üst perdeden konuÅŸma yapıyor iktidar temsilcileri ama bu durumu nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?

Kemal KILIÇDAROÄžLU- ErdoÄŸan iç politikada üst perdeden konuÅŸur tabii. Atar, tutar, asarım, keserim, kırarım, ÅŸunu yaparım, bunu yaparım ama hayatın gerçeÄŸine baktığınızda hiçbir ÅŸey yapmayan, eli kolu baÄŸlı, bir anlamda kendisi egemen güçlere teslim olmuÅŸ gibi bir havası var. Bunu görüyorsunuz zaten, atmosferi de görüyorsunuz.

Åžunu söylemek isterim. Ä°ktidar deÄŸiÅŸecek, iktidar olacağız. Yunan yöneticileri, iktidarları bizim Kuvayı Milliyeci olduÄŸumuzu biliyorlar. Bizim hangi gelenekten geldiÄŸimizi, ülkenin çıkarlarını nasıl koruduÄŸumuzu da gayet iyi biliyorlar. O yöneticiler aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de, rahmetli Erbakan’ı da çok iyi biliyorlar. Åžimdi konuÅŸsunlar, iktidara geldiÄŸimizde o Adalar’daki silahların ne olacağını biz onlara göstereceÄŸiz.

TeÅŸekkür ederim arkadaÅŸlar.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.