Sosyal Medya

GÃœNCEL

TDP Başkanı Sarıgül ‘5T formülünü’ açıkladı: Artık maraton başlıyor

TDP Başkanı Sarıgül ‘5T formülünü’ açıkladı: Artık maraton başlıyor.Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin birinci olağan kongresinde konuştu. Sarıgül, “TDP olarak salon siyasetine, elitlerin iktidarına son vermek üzere kurulduk.



 Sırça köÅŸklerinde oturan, çözüm üretmekten aciz, barış yerine kavga üreten siyasete son vermek için kurulduk. Artık maraton baÅŸlıyor. Oy pusulasında TDP var” dedi.

TDP 1. OlaÄŸan Kongresi, ATO Congressium salonunda toplandı. Partinin kurucu Genel BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, kongrenin yapıldığı salonda, “Türkiye DeÄŸiÅŸim Hareketi’nin kurucusu, Türkiye’nin yakın gelecekteki baÅŸbakanı. HoÅŸ geldin BaÅŸbakanım” anonsu ile karşılandı. Sarıgül, tek aday olarak girdiÄŸi kongrede özetle ÅŸunları söyledi:

PARTÄ°MÄ°Z OY PUSULALARINDA YER ALMA YETKÄ°SÄ° ALIYOR: “Bugün kutlu bir gün, mutlu bir gün. Bugün toydur, bayramdır, ÅŸölendir. Ülkemizde yüreklere su serpildi. Karanlıktan aydınlığa, korkuların umuda döndüÄŸü gün. Bu salonda tarih yazacağız. Bugün partimiz, seçimlere katılma, oy pusulalarında yer alma yetkisi alıyor. Hayırlı olsun. Çare ben deÄŸilim. DaÄŸlara taÅŸlara çare diye beni yazmıyorsunuz; demokrasiyi, insan haklarını yazıyorsunuz. Gözlerinizden öpüyorum. TDP olarak salon siyasetine, elitlerin iktidarına son vermek üzere kurulduk. Sırça köÅŸklerinde oturan, çözüm üretmekten aciz, barış yerine kavga üreten siyasete son vermek için kurulduk. Artık maraton baÅŸlıyor. Oy pusulasında TDP var.

AMPULLERÄ° DEĞİTÄ°RMEYE HAZIR MISINIZ: Artık iktidarın süresi dolmuÅŸtur. Ä°ktidarın bilgili, becerikli bir rakibi vardır. Ampulleri deÄŸiÅŸtirmeye hazır mısınız? Hiç merak etmeyin, o ampulleri deÄŸiÅŸtirmenin zamanı geldi. Edirne’den Kars’a herkesin karnının doyduÄŸu bereketli bir sofra kuracağız. O sofrada tüm Türkiye’nin karnı doyacak. Biz Türkiye’yi barışa barışa deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Aynı sofrada oturup aynı ekmeÄŸi bölüÅŸeceÄŸiz. TDP iktidarında Türkiye ve dünyanın her noktasında silahlar gidecek, barış gelecek.

DÄ°ÄžERLERÄ° KONUÅžUR TDP YAPAR: 5T diyeceÄŸiz; tarım, turizm, teknoloji, tekstil ve tasarruf. ‘Türkiye’de petrol yok’ diyorlar. Türkiye’nin en büyük petrolü tarımdır. Neden sadece Paris’e 60 milyon turist gidiyor da Türkiye’me 30 milyon turist geliyor? Turizm bizim için önemli. Teknoloji: Beyin göçüne engel olacak tek parti biziz. DiÄŸerleri konuÅŸur, TDP yapar. Farkımız bu. Paris’te havaalanına indiÄŸinizde sayısız marka var. Orada Türkiye’mizin neden bir markası yok? Türkiye’miz markaları ile güç kazanır. Türkiye’nin markalarını yaratacak tek parti TDP.

KAR ETMEYEN Ä°ÅžLETMEDEN VERGÄ° ALMAYACAÄžIZ: Adaleti biz getireceÄŸiz. Devletimizin kurumları baÅŸvurulara 24 saatte cevap verecek. Hiçbir dava bir yıldan uzun sürmeyecek. Mülakatı tamamen kaldıracağız. Ä°lk dairesini alandan vergi almayacağız. Herkesin bir evi olacak. Uluslararası tanıtıma önem vereceÄŸiz. TDP’de kural ÅŸu: kar etmeyen iÅŸletmeden bir tek kuruÅŸ almayacağız. Bankacılık sistemini gözden geçireceÄŸiz. Ey Ziraat Bankası, Halk Bankası… Ziraat Bankası’nın görevi çiftçinin yanında olmak. Bizim iktidarımızda Ziraat Bankası’nın tek iÅŸi bu olacak. Halk Bankası’nın asli görevi esnafımızın yanında olmaktır. Devletimizin ışığı sönmesin, esnafın ışığı sönmesin.

BÄ°R KİŞİNÄ°N TÜRKÄ°YE’NÄ°N TEK BAÅžINA YÖNETÄ°LMESÄ°NE Ä°TÄ°RAZIM VAR: Ä°ktidarın medyası var, diÄŸerlerinin medyası var. KaraoÄŸlan’ın, Demirel’in, Özal’ın medyası mı vardı? Ä°ktidarımızda medya özgür olacak. Yerel medya ile omuz omuza olacağız. Ä°ÅŸsizlik artmış, kiralar uçmuÅŸ ama siyaset lobisinin umurunda deÄŸil. ‘Türkiye’nin önünü kesen tek lobi siyaset lobisi’ deyince bazı genel baÅŸkanlar bana kızıyor. Yapılacak ilk seçimde TDP onları evlerine gönderecek. Haksızlığa, adaletsizliÄŸe, torpile itirazım var. Bir kiÅŸinin Türkiye’yi tek başına yönetmesine itirazım var.

YETER KÄ° Ä°LKELÄ° BÄ°R YAPI OLSUN: Trafik bizi yoruyor. Her gün sayıları artan beton bloklar bizi yoruyor. Ülkemizi yönetmekte zorlanan AK Parti bizi yoruyor. Ä°ktidarın da AK Parti’nin de deÄŸiÅŸme zamanı gelmiÅŸtir. Ä°ktidarlar mevsim gibidir, zamanı gelince deÄŸiÅŸir; yeter ki saÄŸlam, ilkeli bir yapı olsun. O iktidarı deÄŸiÅŸtirirken oluÅŸturulacak yapı ulusal birlikten yana olsun, ‘Önce devletimiz, sonra partimiz’ diyen bir yapı olsun.

FIRSAT EŞİTLİĞİNÄ° SAÄžLAYACAÄžIZ: Çocuklarımız daha iyi bir eÄŸitim alsa… 5 yaşında bir evlat fabrika sahibinin çocuÄŸu, bir de bekçinin çocuÄŸu; birisi devlet okuluna, biri özel okula gidiyor. Biri 20 kiÅŸilik sınıfta, tüm donanımı var; diÄŸeri 40 kiÅŸilik sınıfta, telefonu yok, bilgisayarı yok. ÅžiÅŸli’de nasıl baÅŸardıysam Türkiye’de de aynı ÅŸekilde baÅŸaracağız. Adil, hakça, tüm çocuklarımızın fırsat eÅŸitliÄŸi olacağı eÄŸitimi saÄŸlayacağız.

BÄ°DEN’Ä°N DEĞİL ALLAH’IN VE MÄ°LLETÄ°N DESTEĞİNE Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR: Kadına ÅŸiddet var, 20 yıldır ülkeyi yönetenler açıklama yapıyor. Ä°ktidar muhalefet gibi davranıyor, eleÅŸtiriyor. Yok öyle yaÄŸma. Artık bir alternatif var. TDP podyuma çıkıyor. Amerika’ya, Moskova’ya baÅŸ kaldıran tek partiyiz. AB’nin yaptığı yanlışları söyleyen tek partiyiz. Orada ABD varsa burada Türkiye var. ABD BaÅŸkanı diyor ki ‘Türkiye’deki muhalefet partilerine destek vereceÄŸiz’. Bunu doÄŸru bulmayız. Bizim Biden’in deÄŸil, Allah’ımızın ve milletimizin desteÄŸine ihtiyacımız var.

CÄ°MER’Ä° KALDIRACAÄžIZ: TDP neyi deÄŸiÅŸtirecek? Bir kere iktidarımız tarafsız olacak. Bizim devletimizle problemimiz olamaz. Tarafsız, etkin, vicdanlı, ÅŸefkatli ve mutlaka merhametli olacağız. CÄ°MER’i kaldıracağız. Türkiye’yi yöneten parti her ihbarı dikkate almaz. Bizim iktidarımızda ihanet, jurnal ÅŸantaj olmayacak. Bunlara asla boyun eÄŸmeyeceÄŸiz. Asla tarım ürünü ihraç etmeyeceÄŸiz. Adıyaman’da, Ege’de tütün ekemiyorlar. Amerika izin vermiyormuÅŸ. Türkiye’ye 77 yılında “Ne ezilen ne ezen” diyen Ecevit’in talebesi olarak diyorum ki Türkiye’de ne ekilip biçileceÄŸinin kararını Ankara verecektir.

GÖLGE KABÄ°NE: Çiftçi ne ekerse alım garantisini vereceÄŸiz. Köprüye otoyola var da çiftçiye niye alım garantisi yok? Gözün aydın çiftçi kardeÅŸim, alım garantisini TDP verecek. 12,5 milyon engelli bir genel müdürlükle yönetilebilir mi? Mutlaka Engelliler Bakanlığı kuracağız. Deprem ve DoÄŸal Afet Bakanlığı kuracağız. Tarım ve Orman, Turizm ve Kültür Çevre ve Åžehircilik bakanlığı bir arada olmaz. Hepsini ayıracağız. Yeni Projeler Bakanlığı’nı inÅŸallah biz kuracağız. Gölge bakanlarımızı yurttaÅŸlarımızla buluÅŸturacağız. Çok kısa zamanda tek tek açıklayacağız.

SÄ°STEME BAÅž KALDIRAN PARTÄ°YÄ°Z: Vergi sistemini deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Mevcut vergi sistemi fakirden alıp zengine dağıtıyor. Türkiye’de doymayan, fakirler deÄŸil zenginlerdir. DiÄŸer partiler yapamaz. Afganistan üzerinden Amerika’nın tuzak kurduÄŸunu diÄŸerleri söyleyemez. Çünkü onlar umudunu Amerika’ya baÄŸlamış. Onlar sistemin partisi, biz bu sisteme baÅŸ kaldıran partiyiz. Bizim Allah’tan baÅŸka kimseye borcumuz yok. Bizi korkutamazlar, durduramazlar, susturamazlar.

HÄ°ÇBÄ°R MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° TRANSFERÄ° YAPMAYACAÄžIZ: Bütün parti teÅŸkilatlarından ricam ÅŸudur; davasına inanmış, gelmiÅŸ kurucu olmuÅŸ, PM’ye girmiÅŸ ama bulunduÄŸu partide davasına ihanet ediyor. Biz bu tip arkadaşı asla ve asla almayız. O partiye ihanet ettiyse bize de eder. Mert olsun, delikanlı olsun, rakibim olsun. Biz çok hassas olacağız. 14 belediye baÅŸkanı bize gelmek istiyor, çeÅŸitli partilerden. Diyoruz ki ‘hayır’, henüz erken. Hiçbir milletvekili transferi yapmayacağız.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.