Sosyal Medya

GÃœNCEL

İmamoğlu hakkında yeni iddia! 2 dönem belediye başkanlığı sonra cumhurbaşkanlığı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu’nun iki dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediği, bir ‘başarı hikayesi’ yazdıktan sonra da cumhurbaşkanı adayı olacağını öne sürdü.



Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında yeni bir iddia ortaya attı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun iki dönem daha belediye baÅŸkanlığı yapmak istediÄŸi, bir ‘baÅŸarı hikayesi’ yazdıktan sonra da cumhurbaÅŸkanı adayı olacağını öne sürdü.

Selvi, “Ä°lk belediye baÅŸkanları ilk dönem bir sistem kuruyor, yatırımlar yapıyor ama onların sonuçları ancak ikinci dönem alınabiliyor. Vatandaşı memnun edecek hizmetler ancak ikinci dönem devreye girebiliyor. Ekrem Ä°mamoÄŸlu, büyük bir baÅŸarı göstererek Ä°stanbul seçimlerini kazandı ancak henüz bir baÅŸarı hikâyesi yazılamadı. ‘Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’nda bir baÅŸarı hikâyesi yazarsak, bu baÅŸarı Ä°mamoÄŸlu’nu her makama taşır’ düÅŸüncesiyle hareket ediliyor” görüÅŸünü savundu.

"Ä°mamoÄŸlu CumhurbaÅŸkanı adayı olmak istiyor mu?" baÅŸlıklı yazısı ÅŸöyle: 

Türk siyasetinin son 40 yılına damgasını vuran Demirel, “CumhurbaÅŸkanlığı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceÄŸi bir makam deÄŸildir” demiÅŸti. Askeri vesayetin güçlü olduÄŸu dönemlerde CumhurbaÅŸkanlığı uÄŸruna darbeler yapıldı, muhtıralar verildi. Askeri vesayetin geriletilmesiyle birlikte CumhurbaÅŸkanlığı, Genelkurmay BaÅŸkanlığı’ndan sonraki makam olmaktan çıktı. Artık kimin CumhurbaÅŸkanı olacağına askerler deÄŸil, millet karar veriyor. Fakat yeni sistemin de bir özelliÄŸi var. Ä°lk turda yüzde 50 artı 1 bir arandığı için partiler ittifak yapıyor. ‘Cumhur ittifakı’ ve ‘millet ittifakı’nda olduÄŸu gibi.

2023’e bugünü saymazsak 3 yıl kaldı ama CumhurbaÅŸkanlığı’na giden taÅŸlar ÅŸimdiden döÅŸeniyor. Bir süredir muhalefetin ErdoÄŸan’ın karşısına çıkaracağı muhtemel adayları yazıyorum. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ü ortak aday olarak çıkarma giriÅŸimi vardı. Gül adına muhalefetle diyaloÄŸu Temel KaramollaoÄŸlu yürütüyor, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu da Gül’ün adaylığını destekliyordu. Meral AkÅŸener’in Gül’ün adaylığına itiraz edip CumhurbaÅŸkanı adayı olması, CHP’den oluÅŸan tepkiler nedeniyle ortak aday projesi gerçekleÅŸtirilemedi. Abdullah Gül de teklife sıcak baktığını ama ismi üzerinde ittifak saÄŸlanamadığı için aday olmayacağını açıkladı. Tabii bir de Gül’ün evinin bahçesine inen helikopter iÅŸi vardı.

Kısa bir süre önce KılıçdaroÄŸlu’nun Gül’e adaylık için söz verdiÄŸi yönündeki kulisleri yazmıştım. CHP Lideri arayarak, “CumhurbaÅŸkanı adaylığı için kimseye söz vermedim” demiÅŸti. Ama buna raÄŸmen CumhurbaÅŸkanı adaylığı iki isim üzerinden deÄŸerlendiriliyor.

1- Abdullah Gül

2- Ekrem Ä°mamoÄŸlu. 

Muhalefet cephesinde iki isim üzerinde farklı ittifaklar oluÅŸmuÅŸ durumda. Ekrem Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanlığı adaylığına iliÅŸkin sorulara, “CumhurbaÅŸkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir” diyerek kapıyı açık tutuyordu. Ä°mamoÄŸlu cephesinden dün yeni bir deÄŸerlendirmeye ulaÅŸtım.

Ä°mamoÄŸlu’nun iki dönem Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı yapmak istediÄŸi söyleniyor. Ä°lk belediye baÅŸkanları ilk dönem bir sistem kuruyor, yatırımlar yapıyor ama onların sonuçları ancak ikinci dönem alınabiliyor. Vatandaşı memnun edecek hizmetler ancak ikinci dönem devreye girebiliyor. Ekrem Ä°mamoÄŸlu, büyük bir baÅŸarı göstererek Ä°stanbul seçimlerini kazandı ancak henüz bir baÅŸarı hikâyesi yazılamadı. “Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’nda bir baÅŸarı hikâyesi yazarsak, bu baÅŸarı Ä°mamoÄŸlu’nu her makama taşır” düÅŸüncesiyle hareket ediliyor.

Ä°mamoÄŸlu’nun birinci dönem için stratejisi iki baÅŸlık halinde toplanıyor.

1- Ä°stanbul’un gelmiÅŸ geçmiÅŸ en baÅŸarılı belediye baÅŸkanı olmak.

2- Dünyanın en demokrat baÅŸkanı olmak.

Ä°mamoÄŸlu’nun bu iki hedefe dönük çalıştığı söyleniyor.

“Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun bugün için CumhurbaÅŸkanı adaylığı diye bir programı yok” deniliyor.

Benim anladığım, “Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun CumhurbaÅŸkanlığı gibi bir hedefi yok” denilmiyor. Böyle bir hedefi var ama iki dönem Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı yapıp arkasında bir baÅŸarı hikâyesi oluÅŸturduktan sonra aday olacağı ifade ediliyor. Yani ayakları yere basıyor, saÄŸlam gidiyorlar. Bu yönünü tuttum. Ancak Ä°mamoÄŸlu, Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanlığı’nı da iki dönem yapmayı planlıyordu. Elbette ki hesabı iki dönemin sonunda Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olmaktı ama bir dönemin sonunda hedeflediÄŸi koltuÄŸa ulaÅŸmış oldu.

Demirel’in dediÄŸi gibi, “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir”, hele bir de 3 yıl varsa bu köprülerin altından daha çok sular akar...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.