Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Kılıçdaroğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı açılışında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılış töreninde konuştu.



Kemerburgaz Kent Ormanı, bugün düzenlenen bir törenle açıldı. Törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Canan KaftancıoÄŸlu, CHP milletvekilleri ve partililer ile eski Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanları Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna katıldı. 
KılıçdaroÄŸlu, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°stanbul'u, Ä°stanbul'un sorunlarını, Ä°stanbulluların beklentilerini bildiÄŸini ve beklentilere uygun olarak Ä°stanbul'un dokusunu bozmadan, tarihini ve kültürünü öne çıkararak hizmet etmek istediÄŸini kaydetti.
 
"HÄ°ÇBÄ°R SÄ°YASÄ° AYRIM YAPMIYORUM" 
 
KılıçdaroÄŸlu,  "Son yıllarda geliÅŸen bir kavram vardı: Beton ormanı. Çünkü aÄŸaç yok ama her tarafta yüksek binalar var ve yüksek
 
binaların içinde kaybolan insanlar var. Bu doÄŸru mu? Asla doÄŸru deÄŸil. Ä°stanbul'da bazı semtlerde kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸil alan 1,9 metrekare. Burada insanlar, çocuklar, yaÅŸlılar yaÅŸamıyor mu? Burada yaÅŸayanların da aÄŸaç görmeye, yeÅŸil alan görmeye hakları yok mu? Çocukların oynayabileceÄŸi bir alan elde etmeye hakları yok mu? Bu tanımlamaları yaparken hiçbir siyasi ayrım yapmıyorum. Benim çocuÄŸum da oynayabilmeli, siyasal düÅŸünce olarak benim karşımda olan kiÅŸinin de çocuÄŸu oynayabilmeli. Onlara da bu imkanı saÄŸlayabilmeliyiz. O nedenle belediye baÅŸkanlarımız 'Bütün kenti kucaklayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eÅŸit hizmet götüreceÄŸiz.' diyorlar" dedi.
 
"2 YILDIR BENÄ°MLE UÄžRAÅžIYORLARDI"
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun, 2 yıldır bu alanın neden açılmadığını sorduÄŸunu belirtilen KılıçdaroÄŸlu, "Sayın BaÅŸkan kimse duymasın, bir sır vereyim. 2 yıldır benimle uÄŸraşıyorlardı. 'Acaba KılıçdaroÄŸlu ne olacak, KılıçdaroÄŸlu'nu ne yapacağız?' Ya kardeÅŸim, benimle uÄŸraÅŸmaktan vazgeçin. Ä°stanbul'la uÄŸraşın, Ä°stanbul'u Ä°stanbul yapın. EÄŸer 6 yıllığına büyükÅŸehre verilmiÅŸse, bunun 4 yılı yazık günahtır. 4 yıl niçin buraya gelmedik? Çocuklarımızla, yaÅŸlılarımızla, anne ve babalarımızla, ninelerimizle, dedelerimizle buraya gelebilirdik" diye konuÅŸtu.
 
"Ä°STANBUL'U, YENÄ°DEN AYAÄžA KALDIRMAK ZORUNDAYIZ"
 
"Bizim yeÅŸilliÄŸe ihtiyacımız var. "Bizim gülmeye ihtiyacımız var. Bizim yürümeye, koÅŸmaya ihtiyacımız var" diyen CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu,  "Bizim çocuklarımızın rahatlıkla oynayabileceÄŸi alanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla bütün bu olanakları bize büyükÅŸehir belediye baÅŸkanımız ve diÄŸer belediye baÅŸkanlarıyla birlikte saÄŸlamaya çalışacaklar. Meclis grubunda iktidar kanadı belediye meclis üyelerinin de 'Her alanı yeÅŸil alan yapalım.' demesi büyük bir memnuniyet yaratmış. Bunu duymaktan
 
ötürü ben de son derece mutlu oldum, gerçekten keyif aldım. Umarım Ä°stanbul'un her tarafı yemyeÅŸil olur ve biz uçakla geldiÄŸimizde bina deÄŸil, her taraftan aÄŸaç görürüz, orman görürüz, park görürüz. Böyle bir imkanımız olursa son derece mutlu olurum. EÄŸer böyle bir imkanı bize saÄŸlayacaklarsa biz, bunu yapacağız. 'Hayır buraya dokunmayın.' derlerse, biraz zaman alacak. Hiç meraklanmayın. Ä°stanbul'u, Ä°stanbullunun hak ettiÄŸi bir ÅŸekliyle yeniden ayaÄŸa kaldırmak zorundayız"  ifadelerini kullandı
 
"KÄ°N DUYMADAN, ÖFKE DUYMADAN YAPACAÄžIZ" 
 
Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Ekrem BaÅŸkanın da görevi sizlere hizmet etmek. Tabii hakkını yemeyelim, iki deÄŸerli belediye baÅŸkanımız (Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna) da burada, onlara da ÅŸükran borçluyuz. GeçmiÅŸte de buraya hizmet eden bütün belediye baÅŸkanlarına da elbette ÅŸükran borçluyuz. Biz, hizmet eden hiç kimsenin hizmetini gözardı etmek istemeyiz. Bütün hizmet, rant için deÄŸil halk için olmalı; rant için deÄŸil çocuklar için olmalı; rant için deÄŸil aÄŸaçlar için olmalı; rant için deÄŸil bizimle beraber bu kentte yaÅŸayan diÄŸer canlılar için de olmalı. Biz, hep beraber güzel bir kentte yaÅŸamak isteriz. Bunu da birlikte saÄŸlayacağız. Kararlılıkla, güzellikle, gülümseyerek; kin duymadan, öfke duymadan yapacağız. Güzellikleri Ä°stanbul'dan bütün Türkiye sathına yayacağız. Buna yürekten inanıyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.