Sosyal Medya

GÃœNCEL

İstanbul'da '11. Rize Tanıtım Günleri' Başladı

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliğinin de desteğiyle düzenlenen Rize Tanıtım Günleri başladı.



 

 
 
 
 

 

 

Dursun Ali YILMAZ

Maltepe Sahili etkinlik alanında düzenlenen "11. Rize Tanıtım Günleri" kapsamında açılan stantlarda, kentin kültürel, doÄŸal ve sanatsal özellikleri tanıtılıyor.

 

EtkinliÄŸi ziyaret eden vatandaÅŸlar Rize'ye özgü peynir, tereyağı, kavurma, bal ve pekmezlerin satıldığı stantlara ilgi gösterdi. FotoÄŸrafçı Resul Çelik'in eserlerinin de sergilendiÄŸi alanda sigaraya karşı 'Kaçkarda BuluÅŸalım Çay'la Sohbet Edelim' sloganıyla bir kampanya da düzenleniyor. Dört gün sürecek tanıtım günleri kapsamında çeÅŸitli konserler de yer alacak.

EtkinliÄŸin açılışına, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin, Rize Dernekler Federasyonu BaÅŸkanı Recep Albayrak ile mülki amirler ve bazı ilçe belediye baÅŸkanları da katıldı.

Tanıtım günlerinde, kansere karşı verdiÄŸi mücadelesiyle tanınan ve bir süre önce hayatını kaybeden Neslican Tay da unutulmadı. Neslican Tay için sahnenin yanına asılan afiÅŸte, "HemÅŸerilerin seni ve mücadeleni unutmadı." yazısı yer aldı.


11. Rize Tanıtım Günleri Ä°stanbul'da BaÅŸladı

Rize Dernekler Federasyonu (RÄ°DEF)'in organize ettiÄŸi, Rize valiliÄŸinin himayesinde Rize Tanıtım Günlerinin bu yıl 11.si Ä°stanbul Maltepe'de büyük bir coÅŸkuyla baÅŸladı

16 ile 20 Ekim tarihleri arasında Ä°stanbul Maltepe sahilinde sürecek etkinliklerde Rize’deki kamu ve özel birçok kuruluÅŸ yerini aldı.

Tanıtım günlerinin açılış törenine Ak Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Rize Milletvekili Osman AÅŸkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber, RÄ°DEF Genel BaÅŸkanı Recep Albayrak ve Yönetim kurulu üyeleri, Rize Belediye BaÅŸkanı Rahmi Metin, Kaymakamlar, Belediye BaÅŸkanları, Kamu Kurum yönetici ve temsilcileriyle STK BaÅŸkanları ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

 

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Maltepe Sahili etkinlik alanında 11.cisi düzenlenen etkinlik 4 gün sürecek. Maltepe Sahili etkinlik alanında 16-20 Ekim gününe kadar devam edecek etkinlikte, kültürel ögeler ve yöresel yiyeceklerin tanıtılacağı stantlarda açıldı.

VatandaÅŸlar etkinlik alanlarında yapılan tanıtımları ve sunumları izleyebilecek, satılan ürünleri satın alabilecek, etkinlik alanında yapılan konser eÄŸlencelere katılabilecek.


Açılışta RÄ°DEF Genel BaÅŸkanı Recep Albayrak yaptığı açıklamada: Rize'deki 11 ilçe ve 22 kurumla kentin özelliklerini ve kültürel deÄŸerlerini Ä°stanbul'a taşımayı amaçladıklarını ifade ederek Rize Tanıtım Günleri'ne farklı bir heyecanla hazırlandık.

Bu sene farklı birçok sloganımız olacak, Bunlardan biri ise sigara ile mücadeleyi amaçlıyor. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın sigaraya karşı tutumunu bildiÄŸimiz için bu programa kendisini de özellikle çağırarak burada kendisini hemÅŸerileri ile buluÅŸturmak istiyoruz. Bu organizasyonumuzda saÄŸlıklı yaÅŸam için ‘kaçkarda buluÅŸalım çay'la sohbet edelim sloganı ile Ä°stanbulluları saÄŸlıklı Türk çayını içmeye davet edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.  

Rize'yi tüm yönleriyle tanıtacaklarını belirten Albayrak; “bugün açılışı yapılan ve 20 Ekim'e kadar sürecek tanıtım günlerinde tüm Ä°stanbulluları Maltepe sahil etkinlik alanında yapılacak Rize Günlerinde misafir etmek istiyoruz. Tanıtımlarda Rize turizmini, ilimizin kültürünü ve ekonomisini öne çıkartarak ilimize fayda saÄŸlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Rize Tanıtım Günlerinde, kansere karşı verdiÄŸi mücadelesiyle tanınan ve bir süre önce hayatını kaybeden Neslican Tay’da unutulmadı. Neslican Tay için sahnenin yanına asılan afiÅŸte, "HemÅŸerilerin seni ve mücadeleni unutmadı." yazısı yer aldı.

 

haber ile ilgili foÄŸgraf ve videolar eklenecek 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.