Sosyal Medya

GÃœNCEL

ErdoÄŸan'dan Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, katıldığı bir televizyon programında Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, televizyon kanalında katıldığı canlı yayında HDP ile ittifak yapacak olan Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.

ErdoÄŸan, TRT canlı yayınında gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı. ErdoÄŸan, HDP ile ittifak arayışına giden Ä°YÄ° Parti ve Saadet Partisi'ne tepki gösterdi.

'ÇIKAR HESAPLARI BÄ°R ARAYA GETÄ°RMÄ°ÅžTÄ°R'

ErdoÄŸan, ''CHP'nin, HDP ile azami müÅŸtereÄŸi olabilir ama ne Ä°YÄ° Parti'yle ne Saadet'le böyle bir birlikteliÄŸinin olabileceÄŸine ben ihtimal vermiyorum. Ama çıkar hesapları onları bir araya getirmiÅŸtir. Gizlemenin manası yok. HDP eÅŸittir PKK, eÅŸittir YPG/PYD. Hiç saÄŸa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten baÅŸlarındaki kiÅŸiler söylüyorlar. Ä°YÄ° Parti ve Saaadetlilerin bunlarla bir araya gelmesinin izahı yok.'' ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan konuyla ilgili sözlerini, ''Bunlar (HDP) kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlar ne Ä°stiklal Marşımızı söylemiÅŸlerdir. Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür ÅŸeylerinde Ä°stiklal Marşı'nı okumak zillet midir? O ÅŸereftir. O ÅŸeref de ÅŸerefli olanlara yakışır. CHP'nin bunlarla beraber olması zaten anlaşılır gibi deÄŸil. Hele hele Ä°YÄ° Parti'nin, Saadet Partisi'nin bunlarla beraber böyle iÅŸ tutması, o da tabi izahı mümkün deÄŸildir'' diye tamaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.