Sosyal Medya

GÃœNCEL

Erdoğan 11 Maddelik Seçim manifestosunu açıklıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıklıyor.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸehir planları, alt yapı ve ulaşım, kentsel dönüÅŸüm, benzersiz ÅŸehirler, akıllı ÅŸehirler, çevreye saygılı ÅŸehirler, sosyal belediyecilik, yatay ÅŸehirleÅŸme, tasarruf ve ÅŸeffaflık, halkla birlikte yönetim ve deÄŸer üreten ÅŸehirler baÅŸlıkları altında seçim manifestosunu açıkladı.

 
 

AK Parti Genel BaÅŸkanı ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, partisinin 11 maddelik Seçim Manifestosu'nu açıkladı. ErdoÄŸan, ÅŸehir planları, alt yapı ve ulaşım, kentsel dönüÅŸüm, benzersiz ÅŸehirler, akıllı ÅŸehirler, çevreye saygılı ÅŸehirler, sosyal belediyecilik, yatay ÅŸehirleÅŸme, halkla birlikte yönetim, tasarruf ve ÅŸeffaflık ve deÄŸer üreten ÅŸehirler baÅŸlıkları altında 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı. ErdoÄŸan'ın açıkladığı manifestoyla birlikte seçim startı da verildi.

Ä°ÅžTE ERDOÄžAN'IN AÇIKLADIÄžI 11 MADDELÄ°K MANÄ°FESTOSU

1- ÅžEHÄ°R PLANLARI

"Bu konuda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceÄŸiz. Ä°stismara açık parsel bazlı plan deÄŸiÅŸikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceÄŸiz."

2- ALT YAPI VE ULAÅžIM

 
REKLAM
ads by AdMatic

"Bu konu çözülmeden ÅŸehirlerimizi gerçek anlamda ÅŸehir haline getirmiÅŸ olamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde, içme suyu, yaÄŸmursuyu, kanalizasyon, doÄŸalgaz, enerji ve iletiÅŸim hatlarıyla ilgili sorunları tamamen çözülmemiÅŸ ÅŸehir bırakmayacağız. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaÅŸtırarak, ÅŸehirlerde yaÅŸayan insanlarımızı trafikte boÄŸulmaktan kurtaracağız. Otopark meselesini, hem ÅŸehir planlarında, hem de imar uygulamalarında asli öncelik haline getireceÄŸiz."

3- KENTSEL DÖNÜÅžÜM

"Kentsel dönüÅŸüm projelerini, ÅŸehirlerimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaÅŸmadan kurtarmaya dönük olarak geliÅŸtireceÄŸiz. Bugüne kadar elde ettiÄŸimiz tecrübelerin ışığında, bina bazlı kentsel dönüÅŸümden ziyade, alan bazlı kentsel dönüÅŸümü teÅŸvik edeceÄŸiz."

4- BENZERSÄ°Z ÅžEHÄ°RLER

"Benzersin ÅŸehirler hedefimiz doÄŸrultusunda, her ÅŸehrin kendi coÄŸrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun geliÅŸme modelleri hazırlayacağız. Åžehirlerimizi, asli karakterlerini güçlendirerek, koruyarak yaÅŸatmayı esas alacağız."

5- AKILLI ÅžEHÄ°RLER

"Akıllı ÅŸehirler ile ÅŸehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine eriÅŸimden ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaÅŸtıracak tüm akıllı ÅŸehir uygulamalarını destekleyeceÄŸiz.Teknolojinin imkanlarını, özellikle de yerli çözümleri teÅŸvik ederek, ÅŸehirlerimizin emrine sunacağız. Mobil teknolojilerin böylesine geliÅŸtiÄŸi bir dönemde, Türkiye'yi bu büyük yarışta geri bırakmayacağız."

6- ÇEVREYE SAYGILI ÅžEHÄ°RLER

"Çevreye saygılı ÅŸehirler ile, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi saÄŸlayacağız. Åžehirlerimizi yeÅŸil alanlarıyla güzelleÅŸtirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların çevreyi kirletmesine engel olacağız. Canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi saÄŸlayacağız. Åžehirlerimizi yeÅŸil alanlarıyla güzelleÅŸtirirken, kitlesel tüketimden kaynaklanan atıkların çevreyi kirletmesine engel olacağız. Sıfır Atık Projesini her kurumumuzda, her evimizde hayata geçireceÄŸiz. Ä°nsan-ÅŸehir-tabiat dengesini en ideal ÅŸekilde gözeterek, ÅŸehirlerimizi yeÅŸil ve sürdürülebilir büyüme ilkesiyle inÅŸa ve ihya edeceÄŸiz."

7- SOSYAL BELEDÄ°YECÄ°LÄ°K

"Sosyal belediyecilik anlayışımızı, tüm maÄŸdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaÅŸlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek ÅŸekilde geniÅŸleteceÄŸiz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Sessiz yığınların sesi olacağız. Tüm maÄŸdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaÅŸlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek ÅŸekilde geniÅŸleteceÄŸiz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Sessiz yığınların sesi olacağız."

8- YATAY ÅžEHÄ°RLEÅžME

"Yatay ÅŸehirleÅŸme yeni dönemdeki ÅŸehircilik vizyonumuzun merkezinde yer alacaktır. Gönüllerimize hitap eden mekânlar bütünü olan ÅŸehirlerimizi, toprakla daha çok buluÅŸan, mahalle kültürünü yaÅŸatan, komÅŸuluk iliÅŸkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliÅŸtireceÄŸiz."

9- HALKLA BÄ°RLÄ°KTE YÖNETÄ°M

"Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, ÅŸehir sakinlerinin en üst seviyede katılımını temin edeceÄŸiz. Bilhassa, insanların hayatlarını doÄŸrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istiÅŸare yöntemini kullanacağız."

10- TASARRUF VE ÅžEFFAFLIK

"Tasarruf ve ÅŸeffaflık Yeni dönemde belediyelerimizde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecektir. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruÅŸta herkesin hakkı olduÄŸunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Her faaliyetimizi milletimizin gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye eriÅŸimin açık olduÄŸu bir yöntemle yürüteceÄŸiz. Belediyelerimizde hakka, adalete, maÅŸeri vicdana, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız."

11- DEÄžER ÜRETEN ÅžEHÄ°RLER

"DeÄŸer üreten ÅŸehirler ile AK Parti belediyeciliÄŸini bir üst aÅŸamaya taşıyoruz. Åžehirlerimizi gayrimenkul odaklı zenginleÅŸme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliÄŸinden kaynaklanan katma deÄŸerle güçlenen mekanlar haline getireceÄŸiz. Bugün ÅŸehirlerimizde yaÅŸayan insanların talepleri çeyrek asır öncesine göre çok deÄŸiÅŸti. Bugün, ÅŸehirlerdeki insanlarımızın temel beklentilerini her alanda hayat kalitesinin yükseltilmesi olarak özetleyebiliriz. Ä°nsanın kültürel ve ekonomik üretiminde kalkınan mekanlar haline getireceÄŸiz. Åžehirlerimizin geleceÄŸe medeniyet mirasımızı olarak bırakabileceÄŸimiz iyilik, kültür, sanat ürünleriyle deÄŸerlenmesini saÄŸlayacağız."

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

''Åžehirlerimizi yönetme anlayışımızın özünü milletimize vereceÄŸimiz sözlerin çerçevesini oluÅŸturan manifestomuzu sizlerle paylaÅŸmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Bu seçimlerde illerine ilçelerine beldelerine hizmet etmek üzere belediye baÅŸkanlığına aday olan AK Parti'li ve Cumhur Ä°ttifakı mensubu arkadaÅŸlarımızın her birine ÅŸimdiden baÅŸarılar diliyorum.

CUMHUR Ä°TTÄ°FAKI VURGUSU

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 'Cumhur Ä°ttifakı'nın tanımı budur. Pazara kadar deÄŸil inÅŸallah mezara kadar. Eksiklerimiz ve kimi zaman hatalarımız elbette olmuÅŸtur. Çalışıyoruz ve çalışacağız. Åžuna inanıyorum bizimkisi bir aÅŸk hikayesidir. AÅŸk ise kiÅŸinin sevdiÄŸinde yok olmasıdır. Laf ile aÅŸk olmaz. CHP çöptür çukurdur çamurdur. Öyle devraldık Ä°stanbul'u ve onlardan tamamen arındırdık. Halkımıza, yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, kimi tecrübeli kimi yeni ama birikimli ve vizyoner isimlerle ÅŸehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz."

''ÅžEHÄ°RLERÄ°MÄ°Z Ä°ÇÄ°N KISA ORTA VE UZUN VADELÄ° STRATEJÄ° BELGELERÄ° HAZIRLAYACAÄžIZ''

"Ä°stanbul, Ankara deÄŸiÅŸti. Ama teslim alınmayan yerlerde hala susuzluk devam ediyor. Her alanda daha ayrıntılı yatırımları hayata geçirdik. Potansiyeli olan her ilimizin marka ÅŸehir olmasını destekledik. Tevazu, samimiyet ve gayretle, 'memleket iÅŸi gönül iÅŸi' diyerek, gönül belediyeciliÄŸi sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak ardından sandıkta oyunu almaktır. Her seçim bir imtihandır. 31 Mart 2019 imtihanından baÅŸarıyla çıkmak için geçmiÅŸte yaptığımız hizmetlerle yetinmiyoruz. Åžehirlerimiz için kısa orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız. Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye baÅŸkanlarımızın dönemlerinin bitiminde, uzun vadeli hedefleri de ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarıyla baÄŸlantılı ÅŸekilde deÄŸerlendireceÄŸiz. Bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için CumhurbaÅŸkanlığı bünyesinde bir izleme-deÄŸerlendirme sistemi kuracağız. Benzer bir sistemi genel merkeziminde faaliyete geçireceÄŸiz."

"Merkezi yönetim birimlerimizin 81 ilimizdeki yatırımlarının takibiyle ilgili bir sistemi zaten kurmuÅŸtuk. Tecrübe ve bilgi paylaşımından tasarruf ve ÅŸeffaflığa kadar pek çok faydasını göreceÄŸimize inandığım bu sisteme, belediyelerimizi de entegre edeceÄŸiz. Ayrıca AK Partili belediyelerimizin daha yakından takibi için, benzer bir sistemi Genel Merkezimizde faaliyete geçireceÄŸiz."

"Genel ve yerel iktidarlarımız döneminde plansız ÅŸehirleÅŸmenin kökünü kuruttuÄŸumuz gibi ilkesiz, iÅŸlevsiz ve denetimsiz planlamayı da ortadan kaldıracağız. Türkiye'yi bugüne kadarki uygulamaların ötesinde bir 'Yeni Åžehircilik Vizyonu' ile buluÅŸturuyoruz. Belediye baÅŸkanlarımız, ÅŸehir halkına hakim olma deÄŸil hadim olma idrakiyle görevlerini yürütecekler. Selçuklu mimarisinin sadeliÄŸini, Osmanlı mimarisinin zarafetini ve günümüzün modern çizgilerini meczeden anlayışı yaygınlaÅŸtıracağız."

AK PARTÄ°'NÄ°N BELEDÄ°YE BAÅžKAN ADAYLARI

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda seçim startını verecek olan AK Parti, 76 belediye baÅŸkan adayını tanıttı.

Adana- (Cumhur İttifakı)

Adıyaman- Süleyman Kılınç

Afyon Mehmet Zeybek

AÄŸrı Savcı Sayan

Amasya Cafer Özdemir

Ankara Mehmet Özhaseki

Antalya Menderes Türel

Artvin Mehmet Kocatepe

Aydın Mustafa SavaÅŸ

Balıkesir Yücel Yılmaz

Bilecik Nihat Can

Bingöl Erdal Arıkan

Bitlis Nesrullah TanÄŸlay

Bolu Fatih Metin

Burdur Deniz Kurt

Bursa Ali Nur AktaÅŸ

Çanakkale Ayhan Gider

Çankırı Hüseyin Boz

Çorum Halil Ä°brahim AÅŸkın

Denizli Osman Zolan

Diyarbakır Cumali Atila

Edirne Koray Uymaz

Elazığ Åžahin ÅžerefoÄŸulları

Erzincan Cemalettin BaÅŸsoy

Erzurum Mehmet Sekmen

EskiÅŸehir Burhan Sakallı

Gaziantep Fatma Åžahin

Giresun Aytekin ÅženlikoÄŸlu

GümüÅŸhane Ercan Çimen

Hakkari Cüneyt Epcim

Hatay Ä°brahim Güler

Isparta Åžükrü BaÅŸdeÄŸirmen

Mersin (Cumhur Ä°ttifakı)

Ä°stanbul Binali Yıldırım

Ä°zmir Nihat Zeybekci

Kars Ensar ErdoÄŸdu

Kastamonu Tahsin BabaÅŸ

Kayseri Memduh Büyükkılıç

Kırklareli Murat SüzülmüÅŸ

KırÅŸehir YaÅŸar Bahçeci

Kocaeli Tahir Büyükakın

Konya UÄŸur Ä°brahim Altay

Kütahya Ahmet Sami Kutlu

Malatya Selahattin Gürkan

Manisa (Cumhur Ä°ttifakı)

K.maraÅŸ Hayrettin Güngör

Mardin Mehmet Vejdi Karaman

MuÄŸla Mehmet Nil Hıdır

MuÅŸ Feyat Asya

NevÅŸehir Rasim Arı

NiÄŸde Emrah Özdemir

Ordu Hilmi Güler

Rize Rahmi Metin

Sakarya Ekrem Yüce

Samsun Mustafa Demir

Siirt Ali Ä°lbaÅŸ

Sinop Ali Çöpçü

Sivas Hilmi Bilgin

TekirdaÄŸ Mestan Özcan

Tokat Eyüp EroÄŸlu

Trabzon Murat ZorluoÄŸlu

Tunceli Gökhan Arasan

Åžanlıurfa Zeynep Abidin Beyazgül

UÅŸak Mehmet Çakın

Van Necdet Takva

Yozgat Celal Köse

Zonguldak Ömer Selim Alan

Aksaray Evren Dinçer

Bayburt Fatih Yumak

Karaman Mahmut Sami Åžahin

Kırıkkale Mehmet Saygılı

Batman Murat GüneÅŸtekin

Şırnak Mehmet Yarka

Bartın Yusuf Ziya Aldatmaz

Ardahan Yunus Baydar

IÄŸdır Adil Aşırım

Yalova Yusuf Ziya Öztabak

Karabük Burhanettin Uysal

Kilis Mehmet Abdi Bulut

Osmaniye (Cumhur Ä°ttifakı)

Düzce Faruk Özlü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.