Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Chp’de Aday Tespitinde Yaşanan Sorunları Yorumladı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisindeki aday belirleme tartışmalarına ilişkin, "Aday tespitinde her zaman bu tür...



CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, partisindeki aday belirleme tartışmalarına iliÅŸkin, "Aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Bir de bunun yüzde 100 doÄŸrusu yoktur. Herkesi mutlu etmek de mümkün deÄŸildir" dedi.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun bugünkü adresi GaziosmanpaÅŸa oldu. Yeni Mahalle'deki bir pazar alanında halkın arasına karışan Ä°mamoÄŸlu, pazarcılar ve vatandaÅŸlarla sohbet ederek seçime iliÅŸkin görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundu. CHP'li BaÅŸkan adayını karşılarında gören bölge sakinleri ÅŸaÅŸkınlıkları gizleyemedi.

Ä°mamoÄŸlu'nun yanına yaklaÅŸan bazı vatandaÅŸlar fotoÄŸraf çektirmek için adeta birbiriyle yarışırken, bazıları ise istek ve taleplerini iletti. Ä°mamoÄŸlu, gezi sırasında babalarına yardım etmek için tezgahta bulunan gençlere eÄŸitim üzerine tavsiyelerde bulundu.

"DENETÄ°M MEKANÄ°ZMASI KOYMAK VE POLÄ°TÄ°KA OLUÅžTURMAK ZORUNDASINIZ"

Pazar gezisi sırasında ekonomiyle ilgili konuÅŸan CHP'li BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, "Tabii ki ekonomi tarafı var ama bir de belediyenin tedbir alacağı tarafı da var. Kesinlikle yetiÅŸtirilen yerden nakline varıncaya kadar nihai tüketiciye varıncaya kadar bir süreç tanımı getireceÄŸiz. Ä°stanbul büyük bir kent 16 milyona yakın insan yaşıyor. Dolayısıyla Ä°stanbullunun gıdaya eriÅŸimini kendi haline bırakamazsınız. Bu sürecin yetiÅŸtirme anından vatandaÅŸa üretim anına kadar bütün maliyetlerin üzerinde bir denetim mekanizması oluÅŸturmak ve politika ortaya koymak zorundasınız. Böyle bir zinciri arkadaÅŸlarımızla çalışıyoruz" dedi.

ADAY TESPÄ°TÄ° SIRASINDA YAÅžANANLAR

CHP'nin aday belirleme çalışmalarına iliÅŸkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ä°mamoÄŸlu, "Aslında aday tespitinde her zaman bu tür tartışmalar olur. Bir de bunun yüzde 100 doÄŸrusu yoktur. Herkesi mutlu etmek de mümkün deÄŸildir. Herkesin kendine has çabaları var, hepsine saygı duyulur. Neticede bir kiÅŸi tercih edilir ilçelerde. Bizim partimizde sesin çok duyulması biraz da demokrasinin bide yoÄŸunluÄŸu diyelim. Ä°stediÄŸimiz oranda mı, deÄŸil. Elbette ki eksiklikleri var. Demokrasinin de eksikleri var. Çünkü süreçler çok sıkışık. 7 tane seçim yaÅŸadı bu insanlar 5 yılda. Artık demokrasiyi nasıl iÅŸleteceÄŸinizi ÅŸaşırıyorsunuz. O bakımdan tartışmalar doÄŸaldır. Åžu an belli olan adaylar adayımızdır. Süreç en olgun ÅŸekilde devam edecek ve Ä°stanbul'un baÅŸarısına katkı sunacaklar. Süreçte aday adaylığı yapmış, maharetini bildiÄŸimiz kıymetli hemÅŸehrilerimizin her birisi de bu yolculukta deÄŸerli bir yol arkadaşımızdır. Onlar da bize üst seviyede katkı sunacaklar. Görecekler ki bizim ekip arkadaşımız olacaklar ama ilçede ama büyükÅŸehirde çok kıymetli vazifeleri onlara vereceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"HÄ°Ç KÄ°MSENÄ°N KİŞİSEL ANLAMDA AYRICALIÄžI OLAMAZ"

Ä°lçelerdeki aday belirleme çalışmalarını iliÅŸkin soruyu yanıtlayan Ä°mamoÄŸlu, "Sanıyorum 5 ilçemiz kaldı, çünkü Ä°YÄ° Parti'ye de devredilen ilçeler var. Bizim belirleyeceÄŸimiz 5 ilçemiz kaldı. O 5 ilçenin tamamlanmasını isterdik ama olmadı. Bu hafta tamamlanacağını düÅŸünüyorum. Bir orada mümkün olduÄŸu kadar rasyonel deÄŸerler üzerinde kiÅŸinin performansı, sunduÄŸu projeler noktasında deÄŸerlendirmelerimiz oldu. Hiç kimsenin kiÅŸisel anlamda ayrıcalığı olamaz, olmamalı. Hele ÅŸahsımın asla yok. O bakımdan burada rasyonel bir deÄŸerlendirme oldu. Yüzde 100 doÄŸruyu yakalamak mümkün deÄŸil. Öyle bir ölçü aleti henüz yok. Umuyorum her arkadaşım aldığı görevin mesuliyetini üstlenir ve en üst performansı ortaya koyar" diye konuÅŸtu.

 

Ekrem Ä°mamoÄŸlu kimdir?

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu oldu. Ä°mamoÄŸlu 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı seçilmiÅŸti.

 

Ä°mamoÄŸlu 1970`te Trabzon'da doÄŸdu. Trabzon Lisesi'nden sonra Ä°stanbul Üniversitesi Ä°ngilizce Ä°ÅŸletme Bölümü'nden mezun olarak yine Ä°stanbul Üniversitesi'nde Ä°nsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eÄŸitimi aldı. 1992`de inÅŸaat ve taahhüt iÅŸleri yapan aile ÅŸirketinde iÅŸ hayatına baÅŸladı. Bu ÅŸirkette Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2009'da CHP Beylikdüzü Ä°lçe BaÅŸkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı seçildi. Beylikdüzü'nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan Ä°mamoÄŸlu, birçok sivil toplum kuruluÅŸuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ä°mamoÄŸlu, 1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşıyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.