Sosyal Medya

GÃœNCEL

Numan Kurtulmuş: "Kukla önemli değil, kuklacıyı iyi biliyoruz"

AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Rize ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Cuma akşamı Rize’ye gelecek.



AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, “Suriye’nin kuzeyi eÄŸer uluslararası camia olarak güvenli bölge olarak kullanılmış olsaydı belki binlerce, on binlerce Suriyeli kardeÅŸimiz ölmeyecekti, ÅŸehirler tarumar edilmeyecekti” dedi. 

AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, Trabzon’da sivil toplum kuruluÅŸları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıda konuÅŸan KurtulmuÅŸ, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiÄŸini belirterek, “Ekonomi alanında zorluklarımız var. Bu zorluklar bizden kaynaklanan deÄŸil, bu zorlukların çoÄŸu bildiÄŸiniz gibi dışarıdan gelen saldırılar sonucu ortaya çıkan zorluklar. Türkiye’nin çevresi bir ateÅŸ çemberi içerisinde. Suriye’yi görüyorsunuz, geçen hafta söylemiÅŸtim oyun içinde oyun var. Bir matruÅŸka gibi. Mümbiç diyor açıyorsunuz içinden bir kutu çıkıyor, tam bitti zannederken bir kutu daha çıkıyor. Bu da bitti diyorsunuz baÅŸka bir kutu daha çıkıyor. Aynı ÅŸey Ä°dlip için de geçerli. Türkiye olarak bizim üzerimize düÅŸen büyük resmi görmek, büyük resmi okumaktır. Biz çok ÅŸükür büyük resmi okuyoruz. Büyük resim özetle ÅŸudur; bir asır evvel bu coÄŸrafyayı hallaç pamuÄŸu gibi dağıtanlar, koskoca Osmanlı cihan devletini paramparça hale getirenler, 30 yıl içerisinde o 3,5 milyon kilometrelik vatan sathını 780 bin kilometrekarelik bu günkü vatanımıza bir ÅŸekilde daraltarak sıkıştıranlar ÅŸimdi istiyorlar ki bu coÄŸrafyada halklar arasına fitneler koysunlar. Sadece sınırları bölmekle kalmasınlar, insanların gönüllerini ve zihinlerini de bölsünler. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Acem’i hepsini birbirine düÅŸman kılsınlar. Sünni’yi, Åžii’yi, Nusayri’yi ve diÄŸerlerini birbirleriyle vuruÅŸtursunlar, paramparça hale getirsinler. Ne yazık ki bu oyunu sürdürüyorlar” dedi. 

Numan Kurtulmuş: "Kukla önemli değil, kuklacıyı iyi biliyoruz"

“BÄ°ZÄ°M TERÖRE KARÅžI VERDİĞİMÄ°Z MÜCADELE SADECE SAHADAKÄ° 3, 5 BÄ°N MÄ°LÄ°TANA VERÄ°LMÄ°Åž BÄ°R MÜCADELE DEĞİL”

“Puzzle’ın yüzlerce parçası var, her bir parçaya takılıp kalırsanız resmi bulamazsınız” diyen KurtulmuÅŸ, “Görüyorsunuz Irak fiilen bölünmüÅŸ vaziyette, Yemen bölünmüÅŸ vaziyette, Suriye paramparça vaziyette, Libya aynı ÅŸekilde. Bütün bu coÄŸrafyada ayakta kalan istikrar adası ve yaÅŸayan bir demokrasi olarak sadece Türkiye var. Türkiye bu oyunun adını çok net bir ÅŸekilde ortaya koyuyor. Oyun ikinci Sykes-Picot’tur. Yani bir asır evvel masa başında cetvellerle çizilen suni sınırların daha derinleÅŸtirilmesi ve bu derinleÅŸtirilen çukurların etrafından halkların bölünmesidir. Türkiye olarak buna karşı çıkacağımızı ve bu anlamda da uyanık olacağımızı, dirlik ve birlik içerisinde olacağımızı hep söylüyoruz. Oyunu görüyoruz, büyük resmi görüyoruz, parçalarla uÄŸraÅŸmıyoruz. Puzzle’ın yüzlerce parçası var, her bir parçaya takılıp kalırsanız resmi bulamazsınız. FETÖ bunun bir parçasıdır, PKK bir parçasıdır, PYD bir parçasıdır, diÄŸer unsurlar parçasıdır, ekonomik saldırılar parçasıdır. Biz aziz milletimiz olarak bu parçaların hepsini tek tek yerine koyuyor ve büyük resmi görüyoruz. Büyük resim bu coÄŸrafyayı bir kez daha altüst etmektir. Türkiye de dâhil olmak üzere hiç ÅŸüpheniz olmasın bu anlamda buraları paramparça hale getirmektir. Bizim teröre karşı verdiÄŸimiz mücadele sadece sahadaki 3, 5 bin militana verilmiÅŸ bir mücadele deÄŸil. Onların arkasındaki zihniyete, onlara lojistik destek veren, istihbarat desteÄŸi veren, silah desteÄŸi veren anlayışa, bir kez daha bölgeyi paramparça etmek isteyen yeni emperyalist zihniyete karşıdır. Bu mücadeleleri verdiÄŸimiz için başımızdan da sıkıntılar eksik olmuyor. Dik duracağız, diri olacağız ve bu oyunu bozacağız. Bu sadece Türkiye’nin kurtuluÅŸu deÄŸil, tüm coÄŸrafyanın tekrar özgürlüÄŸüne kavuÅŸması olacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Numan Kurtulmuş: "Kukla önemli değil, kuklacıyı iyi biliyoruz"

“KUKLA ÖNEMLÄ° DEĞİL, ARKADAKÄ° KUKLACIYI Ä°YÄ° BÄ°LÄ°YORUZ”

DEAÅž’ın arkasındaki zihniyeti bildiklerini vurgulayan KurtulmuÅŸ, “Bakıyorsunuz 2 gün evvel Münbiç’te lokantada bir bomba patlatılıyor. Baktığınız zaman sıradan bir terör örgütü. Kukla oynuyor. Kukla önemli deÄŸil, arkadaki kuklacıyı iyi biliyoruz. Fatih Sultan Mehmet’ten, Yavuz Selim’den bahsediyorsak, Kanuni’den bahsediyorsak bize de kuklalarla uÄŸraÅŸmak deÄŸil, kuklacıyı iyi tanımlamak düÅŸer. Bizim burada bölgedeki bu dizaynı yeniden yapmak vekâlet savaÅŸları üzerinden, aÅŸağı yukarı Suriye’de 7 yıldan beri sürdürdükleri bu hain, insanlık tarihinin en kirli, en karanlık, en kanlı silahlı savaşını sürdürmeye devam ediyorlar. DEAÅž’ı bunun için ortaya çıkarıyorlar. Yoksa kim bize anlatabilir ki, DEAÅž dediÄŸiniz örgüt internet üzerinden örgütleniyor. Bir zamanlar 80 bin militanı vardı, bu kadar militanı bir araya getiriyor. Dünyanın dört bir tarafından 80 bin adamı izci kampı için toparlasanız bunun lojistik desteÄŸini saÄŸlayamazsınız. Kim var DEAÅž’ın arkasında, hangi zihniyet vardır? Bunların hepsini biliyoruz. DEAÅž’ın neden kurulduÄŸunu daha iyi anlıyoruz. Adamlar bir ÅŸekilde bütün o ÅŸehirleri iÅŸgal ederek yürüdüler ve bütün dünya seyretti. DEAÅž’la mücadele konusunda herkes söz söyledi, sadece Türkiye hareket etti. Çünkü biliyor ki Türkiye bu bölgeye ait olmayan her terör örgütü, bu bölge halklarının tamamının düÅŸmanıdır” diye konuÅŸtu. 

Numan Kurtulmuş: "Kukla önemli değil, kuklacıyı iyi biliyoruz"

“GÜVENLÄ° BÖLGENÄ°N OLUÅžTURULMASI TÜRKÄ°YE’NÄ°N DE MENFAATÄ°NE OLUR”

AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 

“Åžimdi PYD-YPG denilen bir örgütü, PKK’nın saÄŸ kolu mesafesindeki bu örgütü kimler yıllardır palazlandırdı. Bu örgütü ne için ortaya koydular? Bu örgüt üzerinden Suriye’nin kuzeyindeki, o bölgede ÅŸehirleri, kentleri nasıl deÄŸiÅŸtirdiklerini, halkları nasıl kendi kentlerinden tehcir edildiklerini de çok iyi biliyoruz. Ä°ÅŸte terör örgütleri, baskıyla, ÅŸantajla o bölge halkına karşı ciddi bir ÅŸekilde maalesef oraları yeniden dizayn etmenin kirli maÅŸaları olarak kullanılmıştır. Bizim baÅŸtan beri söylediÄŸimiz bu bölgelerin güvenli bölgeler olması. Åžimdiye kadar neden yapılmadı? Åžimdiye kadar terör örgütlerinin, tabiri caizse serbest bölgesi haline getirilen Suriye’nin kuzeyi eÄŸer uluslararası camia olarak güvenli bölge olarak kullanılmış olsaydı belki binlerce, on binlerce Suriyeli kardeÅŸimiz ölmeyecekti, ÅŸehirler tarumar edilmeyecekti. Orada bir güvenli bölgenin oluÅŸturulması Türkiye’nin de menfaatine olur. Ancak bu güvenli bölgeyi bir zamanlar, çekiç kuvvet meselesiyle, Irak’ın kuzeyine yaptıkları gibi birileri düÅŸünüyorsa bu Türkiye’nin menfaatlerine aykırıdır. Oraları uçuÅŸa yasak bölge haline getirip, ondan sonra otonom bir bölgede siyasal bir ön hazırlık için güvenli bölge bir araç olarak kullanılacaksa bunun Türkiye’ye de, Suriye’ye de, bölgeye de hiçbir faydası yoktur. Türkiye bütün bunları biliyor ve görüyor.” 

Numan Kurtulmuş: "Kukla önemli değil, kuklacıyı iyi biliyoruz"

HABER61.NET ADRESÄ°NE TEÅžEKKÜR 

 

 

 

Ak Parti Genel BaÅŸkan Vekili ve Ä°stanbul Milletvekili Numan KurtulmuÅŸ, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler dolayısıyla partisinin Rize ilçe ve belde belediye baÅŸkan adaylarını 19 Ocak 2019 Cumartesi günü Saat 12.00’de Rize YeniÅŸehir Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek aday tanıtım toplantısında açıklayacak.

Numan KurtulmuÅŸ’un Cuma günü bazı programlara katılmak üzere Trabzon’a geleceÄŸi ve akabinde geceyi Rize’de geçireceÄŸi öÄŸrenildi. 

Hava yoluyla Saat: 13.30’da Trabzon’da olması beklenen KurtulmuÅŸ, saat 15.00’te Zorlu Grand Hotel’de düzenlenecek STK toplantısına katılacak. KurtulmuÅŸ’un saat: 18.00’de ise Hamamizade Ä°hsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenecek AK Parti Ä°l Danışma toplantısına katılacağı ve bu programın ardından Rize’ye gelerek Ramada Otel’de konaklayacağı öÄŸrenildi. KurtulmuÅŸ, Cumartesi günü Rize’de aday tanıtım toplantısında adayları açıkladıktan sonra kentten ayrılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.