Sosyal Medya

BÖLGEHABER

KARADENÄ°Z EKONOMÄ°SÄ° KIÅž TURÄ°ZMÄ° Ä°LE AYAKTA KALABÄ°LÄ°R

Yaz aylarında doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Doğu Karadeniz ekonomisinin, turizmin 12 aya yayılarak kış turizmi ile ayakta kalabileceği bildirildi.



          Yaz aylarında doÄŸal güzellikleri ve sunduÄŸu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan DoÄŸu Karadeniz ekonomisinin, turizmin 12 aya yayılarak kış turizmi ile ayakta kalabileceÄŸi bildirildi.

            Trabzon Of'ta bulunan Natural Bazaar Turistik AlışveriÅŸ Merkezi Müdürü Ali Rıza KÖROÄžLU, bölgede iÅŸsizliÄŸin önlenmesi ve ekonominin süreklilik arz edebilmesinin, turizme yönelik altyapı çalışmalarının artırılarak, kış turizminin geliÅŸtirilmesi ve turizmin 12 aya yayılması ile mümkün olabileceÄŸini söyledi.

            Yurt dışından Türkiye'ye turist getiren turizm firmalarının ilkleri arasında yer alan ve merkezi Ä°stanbul'da bulunan Haqqı Tur sahibi Muhammed Haqqı, beraberinde Hafsa Tur Müdürü Sefa TAN ile birlikte Of Natural Bazaar'ı ziyaret etti. Tesisi ve sunulan hizmetleri çok beÄŸendiklerini, yurt dışından gelen misafirlerin de ülkelerine memnun ayrıldıklarını ifade eden Muhammed Haqqı, iÅŸletme sahibi Kenan SARAL, iÅŸletme Müdürü Ali Rıza KÖROÄžLU, baÅŸ rehber Yusuf KARADENÄ°Z'e ve Hafsa Tur sahibi ÇiÄŸdem AYDIN hanıma teÅŸekkür etti.

            Of Natural Bazaar Ä°ÅŸletme Müdürü Ali Rıza KÖROÄžLU ziyarette yaptığı açıklamada; "Ordu'dan Artvin'e kadar DoÄŸu Karadenizde kış turizmi potansiyeli var. Özellikle Uzungöl, Sultan Murat, Ovit ve Ayder'in bulunduÄŸu Trabzon ve Rize illerimiz DoÄŸu Karadenizde kış turizminin merkezi konumundalar. Buralarda yerli ve yabancı misafirlerimiz için; kayak merkezleri, kızak ve kar motoru sahaları, termal turizm, yayla turizmi, bungalov evli tatil köyleri, daÄŸ evleri turizmi, konaklama merkezleri, eski mimari yapılar ve teleferik gibi farklı alternatiflerin sunulabilmesi gerekmektedir. Ayrıca gelen misafirlerimize DoÄŸu Karadeniz mutfağı, taÅŸ ve ahÅŸap iÅŸçiliÄŸi, bakırcılık, el sanatları, dokuma ve el iÅŸlemeleri, sepetçilik ve hasır örme gibi bölge kültürümüzün ürünleri tanıtılmalıdır. Alt yapıların hızlandırılması ile kış turizminde atılacak adımlar, DoÄŸu Karadeniz Bölgemiz için ekonomik ve sosyal anlamda ciddi faydalar saÄŸlayacaktır. Bu ÅŸekilde hem bölgemiz daha çok tanınacak, hem de çok daha fazla insanımıza iÅŸ imkanı saÄŸlanmış olacaktır. Kendi iÅŸletmemizden örnek verecek olursak, Of Natural Baazar Turistik AlışveriÅŸ Merkezimizde yaz dönemi boyunca 5-6 ay süre ile rehberlerimiz dahil olmak üzere 30 civarında personel çalıştırmakta idik. Ancak ÅŸu anda tesisimizde 4 personelimiz çalışmaktadır. Yukarıda bahsettiÄŸim kış turizminin bölgemizde yaygınlaÅŸtırılması ile, belki çok daha fazla personele yıl boyu istihdam saÄŸlamış olacağız. Bunu

DoÄŸu Karadeniz genelinde deÄŸerlendirdiÄŸimizde, çaya ve fındığa dayalı ekonomi dışında bölgemiz için ciddi ÅŸekilde faydaları olacaktır. DoÄŸu Karadenizde kış turizminin geliÅŸtirilmesi konusunda, merkezi yönetim, yerel idareler, üniversiteler, turizm fakülteleri, il kültür ve turizm müdürlükleri, iÅŸkur müdürlükleri, DOKAP, ticaret odaları, ticaret borsaları, esnaf ve sanatkar odaları, Tursab baÅŸkanlıkları, turizm acenteleri ve turizm iÅŸletmeleri vb. bir araya gelerek, acil eylem planları hazırlamalı ve faaliyete geçirilmelidir." dedi. Ziyaret misafirlere hediye verilmesi ve hatıra fotoÄŸrafı çekilmesi ile sona erdi.      

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.