Sosyal Medya

GÃœNCEL

'Vegan demek tahıl beyinli demektir' diyen Canan Karatay hakkında suç duyurusu

Beslenme üzerine hazırladığı kitapları ve açıklamalarıyla gündemde olan iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hakkında Vegan Derneği tarafından suç duyurusunda bulunuldu.



Katıldığı bir televizyon programında veganlar hakkında eleÅŸtirilerde bulunan Prof. Dr. Karatay, "Tahıl hayvan yemidir. Ä°nsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavÅŸan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" dedi.

Karatay'ın ayrıca, "Ä°thal kuruyemiÅŸ yenmemeli. Kuru baklagiller çok önemli. Mutlaka yenmeli. Kuru baklagiller tahıl deÄŸildir" ÅŸeklindeki ifadeleri de ÅŸikâyet konusu oldu.

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; Veganlığın haram olduÄŸunu dile getirdiÄŸine ve fıtrata aykırı olduÄŸuna yer verilen ÅŸikâyet dilekçesinde ÅŸu ifadelere yer verildi:

'HALKI KÄ°N VE NEFRETE SÜRÜKLÜYOR'

"Prof. Dr. Canan Karatay çıktığı bir baÅŸka televizyon programlarında ise misyoner kelimesini kullanarak veganları adeta 'din tüccarı' olarak betimlemiÅŸtir. Gündeme gelmek amacıyla veganlar hakkında kullanmış olduÄŸu cümlelerle hayvansal ürünleri kullanmayanları hedef göstermiÅŸtir." Dernek BaÅŸkanı Ebru Arıman tarafından yapılan suç duyurusunda Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Halkı kin ve düÅŸmanlığa tahrik veya aÅŸağılama" suçunu iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle yargılanması talebinde bulundu. Åžikâyet üzerine Prof. Dr. Karatay hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.