Sosyal Medya

GÃœNCEL

Sarı yelekliler giriş ve çıkışları kapattı! Ülkede petrol kıtlığı başladı

Fransa’da 'sarı yelekliler' petrol depolarının giriş ve çıkışlarını kapattı, ülkede petrol krizi baş gösterdi.



Fransa'da akaryakıt zamlarını ve kötüleÅŸen ekonomik koÅŸulları protesto eden "sarı yelekliler" ülkede çok sayıdaki petrol depolarının giriÅŸ ve çıkışlarını kapattı.

Sarı yeleklilerin akaryakıt zamlarının düÅŸürülmesi ve ekonomik koÅŸulların iyileÅŸtirilmesi için düzenledikleri gösteriler ülke genelinde devam ediyor.

Petrol depolarının giriÅŸ ve çıkışları kapatıldı

Eylemciler, ülkedeki çok sayıda petrol depolarının giriÅŸ ve çıkışlarını engelledi.

Bu nedenle yaklaşık 250 akaryakıt istasyonunu yakıtsız kalırken, yaklaşık 380 istasyon da kısmen satış yapılabiliyor.

Son yılların en şiddetli protestosu

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik ÅŸartların kötüleÅŸmesine tepki olarak 17 Kasım'da baÅŸlayan sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en ÅŸiddetli protestosuna dönüÅŸtü.

Genellikle ÅŸehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleÅŸenlerden oluÅŸan göstericiler, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'dan akaryakıt vergilerini düÅŸürmesini ve ekonomik koÅŸulların iyileÅŸtirilmesini talep ediyor.

BaÅŸkent Paris'in Champs-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen, binlerce kiÅŸinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçların ve çöp bidonlarının yakılması, iÅŸ yerlerinin yaÄŸmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi kenti "kaosa" sürüklemiÅŸti.

Ekonomiye büyük darbe indi

Champs-Elysees çevresindeki birçok restoran, kafe ve maÄŸaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiÅŸ ve çevrede de 3 ila 4 milyon avroluk hasar oluÅŸmuÅŸtu. Ülkenin birçok kentindeki gösterilerde de cadde ve yollar kapatılmıştı.

Ölü, yaralı ve gözaltılar var

Gösterilerin başından bu yana çıkan olaylarda 3 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kiÅŸi yaralanmış ve bin 424 kiÅŸi gözaltına alınmıştı.

Zamlar askıya alındı

BaÅŸbakan Edouard Philippe, dün sarı yeleklilerin protesto ettiÄŸi akaryakıt zamlarının 6 aylığına askıya alındığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.