Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kaşıkçı cinayetinde gelişme: Yakalama kararı talep edildi

İstanbul Başsavcılığı, Arap koalisyonunun sözcülüğünü yürüten Ahmed Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani hakkında yakalama kararı talep etti.



2 Ekim'de giriÅŸ yaptığı Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde geliÅŸmeler yaÅŸanmaya devam ediliyor. Ä°stanbul BaÅŸsavcılığı, Arap koalisyonunun sözcülüÄŸünü yürüten Ahmed Asiri ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud El Kahtani hakkında yakalama kararı talep etti.

BaÅŸsavcılık, Asiri ve Kahtani hakkında güçlü ÅŸüpheler olduÄŸunu ifade etti. Savcılık, "Bu iki kiÅŸi cinayeti planlayanlar arasında olabilir" açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin Ä°stanbul'daki baÅŸkonsolosluk binasında öldürülmesi olayı üzerine üst düzey 5 kiÅŸiyi görevden aldırmıştı. Bu kiÅŸiler arasında daha önce Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanlığını yapan Suud Kahtani ve Yemen'de Husilere karşı meÅŸru hükümeti desteklemek amacıyla Suudi Arabistan öncülüÄŸünde kurulan Arap koalisyonunun sözcülüÄŸünü yürüten Ahmed Asiri isimleri öne çıkmış, Kraliyet Divanı MüsteÅŸarı Suud bin Abdullah el-Kahtani ve Suudi Arabistan Genel Ä°stihbarat BaÅŸkan Yardımcısı Ahmed Asiri'nin görevine son verilmiÅŸti.

KAÅžIKÇI CÄ°NAYETÄ°

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında OrtadoÄŸu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi iÅŸlemler için Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra ortadan kaybolmuÅŸtu.

Emniyet kaynaklarınca yapılan deÄŸerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiÄŸi Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, baÅŸkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla Ä°stanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduÄŸu, bu kiÅŸilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.