Sosyal Medya

GÃœNCEL

Erdoğan ekibiyle yerel seçim mesaisine girecek

Arjantin ve Güney Amerika ziyaretleri sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Bugün, kurmaylarıyla bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı, AK Parti- MHP ittifak çalışmalarıyla ilgili bilgi alacak.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bugünkü programını ve AK Parti- MHP ittifakındaki son durumu CNN TÜRK Ankara muhabiri Murat Pazarbaşı anlattı.

Pazarbaşı ÅŸöyle konuÅŸtu: Bu kapsamda son duruma iliÅŸkin bugün CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kurmaylarıyla bir deÄŸerlendirme yapması söz konusu. AK Parti'den Mehmet Özhaseki, MHP'den Sadir Durmaz'ın zaman zaman bir araya gelip görüÅŸmeler yaptığını biliyoruz.

MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli de geçen hafta ifade etmiÅŸti, "30 büyükÅŸehir belediyesi" üzerinden yapılan bir deÄŸerlendirme var. 2014 yılından bu yana alınan oy oranları üzerinden deÄŸerlendirme yapılıyor. Burada MHP'nin 2014'te 3 büyükÅŸehir ve 4 il belediyesi kazandığı bilgisi var, AK Parti ise 18 büyükÅŸehir ve 30 il belediyesi kazanmış. Ä°ki parti de mevcut belediyelerin korunmasını hedefliyor.

MHP için Adana, Mersin, Manisa, Isparta, Karabük gibi iller bu anlamda önemli. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın "karşılık jestler olacak" sözü kapsamında Osmaniye gibi illerin de jest kapsamında deÄŸerlendirilmesi, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Devlet Bahçeli'nin görüÅŸmesinde belli olacak.

2014'te ikinci olunan illere iliÅŸkin de bazı deÄŸerlendirmeler var. Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu kapsamında ikinci sırada hangi parti varsa o partinin desteklenmesi söz konusu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bugün kurmaylarıyla yapacağı görüÅŸmede Ä°stanbul konusunun da ele alınacağı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.