Sosyal Medya

GÃœNCEL

CHP'den İmamoğlu iddiasına yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çok başarılı ilçe başkanlarından biri olduğunu söyleyerek, 'Ama kimin İstanbul'da aday olacağını partimizin yetkili kurulları karar verecektir' dedi.



CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında, CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi. Faik Öztrak, bugün açıklanan enflasyon rakamlarını deÄŸerlendirirken, Kasım'da tüketici fiyatlarındaki düÅŸüÅŸün beklentilerin de ötesinde gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi. Tüketici fiyatlarında piyasalar yüzde 0,6 civarında bir gerileme beklerken, düÅŸüÅŸün bunun iki katına çıkarak yüzde 1,44 olduÄŸuna dikkat çeken Öztrak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Yani 12 aylık enflasyon Kasım'da yüzde 21,6 olarak gerçekleÅŸti. Bir önceki aydaki enflasyon yüzde 25,2 idi. Ancak hâlâ ekonomide yavaÅŸlama ve ani bir duraklama var. Kasım'daki yüzde 21,6 enflasyon oranıyla Türkiye, dünyadaki enflasyonu en yüksek 10 ülkeden biri. Kasım'da üretici fiyatları yüzde 2,5 oranında düÅŸmüÅŸ. Yıllık üretici enflasyonu da yüzde 38,5 olmuÅŸ. Üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasındaki makasın daha hâlâ çok açık olduÄŸunu görmek mümkün. Ama özellikle dar gelirlinin enflasyon sepetinde ağırlığı olan temel gıda ürünlerinde fiyat artışlarının hâlâ çok daha yüksek olduÄŸunu görüyoruz. Bir ayda kuru soÄŸanın fiyatı yüzde 51, patatesin fiyatı yüzde 15, kuru fasulyenin fiyatı yüzde 14 artmış. Vatandaşın mutfağında yangının devam ettiÄŸini bu fiyatlar gösteriyor. 261 kalem ürünün fiyatı artmış. 28 kalem ürün fiyatı deÄŸiÅŸmemiÅŸ.''

'BAYKAL VE KILIÇDAROÄžLU HAKLI ÇIKTI'

Ergenekon davasında gelinen son durumu da deÄŸerlendiren Öztrak, Yargıtay'ın bozma kararının ardından savcının açıkladığı mütalaa ile 'Ergenekon' diye bir örgütün varlığını ispat edecek bir delilin olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Öztrak, ÅŸöyle dedi:

"KeÅŸke savcı bunun kumpas olduÄŸunu da söyleseydi, bu durumda maÄŸdurların tazminat alması daha da kolay olacaktı. Ä°ktidara ortak olan bir çetenin, devleti ele geçirmek için adaletin terazisi ile pervasızca oynadığı, kumpaslar kurduÄŸu ortaya çıktı. Dava çöktü ama davanın asli savcısı yurt dışına kaçtı. Davanın siyasi savcısı da saraya çıktı. Davanın avukatlığını yapan önceki dönem Genel BaÅŸkanımız Sayın Deniz Baykal ve yine bu davanın kumpas olduÄŸunu söyleyen mevcut Genel BaÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun haklı olduÄŸunu tüm Türkiye bir defa daha gördü. O dönemde bu kumpas davasının savcısına zırhlı araba tahsis edenlere, övgüler düzenlere, heykelini dikmeye kalkanlara, 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diyerek emperyalistlerin uzun vadede emellerine çanak tutanlara ÅŸimdi soruyoruz: Eserinizden memnun musunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Kumpaslarınız, algı operasyonlarınız sonucunda maÄŸdurlara yaÅŸattığınız felaketler, ÅŸanlı ordumuzun itibar kaybı, hain darbeye giden süreç ve bugün yaÅŸadığımız sivil darbe ortamının siyasi failleri bu ülkede ne zaman hesap verecekler?''

'RÄ°SK DAHA FAZLA DÄ°KKAT ÇEKMEYE BAÅžLIYOR'

Türkiye'nin içerisinde bulunduÄŸu risklerin artık giderek daha fazla dikkat çekmeye baÅŸladığını vurgulayan Öztrak, ''Saray, Türkiye'yi aile ÅŸirketi gibi yönetmekten vazgeçmiyor. Son olarak Varlık Fonu'nun başındaki kayınpeder damadına sınırsız imza yetkisi verdi. Hazine'nin kasasından sonra milletin elinde atadan, dededen kalan son gümüÅŸler de artık damada emanet. Ya bu AK Parti gerçekten metal yorgunu ya da kayınpeder damadından baÅŸka hiç kimseye güvenemez hale gelmiÅŸ.

Her iki durumda da bu ülkemiz için çok ciddi bir sorun olarak gözüküyor. Uçan, uçmayan saraylarında efuli ve ejder suları ile keyif yapanlar, milletten kopup Türkiye'yi bir aile ÅŸirketi gibi yönetenler toplumu ayrıştırarak bu ucube düzeni sürdürme derdine düÅŸmüÅŸ durumda" ifadelerini kullandı.

'16 YILDIR YEMEDİĞİNİZ KAYMAK KALMADI'

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, CHP'li belediyelerin olduÄŸu yerlerde seçmenlerin Türkiye'nin kaymağını yiyenler olduÄŸunu iddia ettiÄŸini söyleyen Öztrak, "Ä°nsaf Sayın ErdoÄŸan. 16 yıldır yandaÅŸlarınızla birlikte yemediÄŸiniz kaymak kalmadı. Bırakın kaymak yemeyi, ülkenin zenginliklerinin dibini sıyırdınız. YandaÅŸların vergi borçlarını sıfırladınız. Geçilmeyen köprüye, yatılmayan hastaneye garantiler verip yandaÅŸlarınıza devasa ihaleler verdiniz, bunlara kamu bankalarından krediler saÄŸladınız. Vatandaşın cebinden alıp, yandaşın cebine koydunuz. Åžimdi çıkmış CHP'ye oy veren vatadandaÅŸlarımıza 'Ülkenin kaymağını yiyorlar' diyerek kara çalmaya kalkıyorsunuz" diye konuÅŸtu.

'BELEDÄ°YELERÄ°, ÜLKEYÄ° SÄ°ZDEN ÇOK DAHA Ä°YÄ° Ä°DARE EDERÄ°Z'

Faik Öztrak, insani geliÅŸmenin en yüksek olduÄŸu, insanların en iyi yaÅŸadığı, en iyi hizmet aldığı 30 belediyeden 19'unun CHP'li olduÄŸunu da dile getirerek, "Listeye bu sene giren 14 belediyenin 9'u da yine CHP'li. Yani listenin tamamında, bu sene listeye dahil olan ilçe belediyelerinde CHP'nin ezici bir üstünlüÄŸü var. Biz belediyeleri de ülkeyi de sizden çok daha iyi idare ederiz. Siz ise milletin seçtiklerini istifa ettirmeye çalışırsınız" dedi.

Ä°MAMOÄžLU AÇIKLAMASI

"Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayınız Ekrem Ä°mamoÄŸlu mu olacak?" sorusuna ise Öztrak, "Beylikdüzü Belediye BaÅŸkanı Sayın Ä°mamoÄŸlu, gerçekten Ä°stanbul'daki çok baÅŸarılı ilçe baÅŸkanlarımızdan bir tanesidir. Ama kimin Ä°stanbul'da aday olacağına partimizin yetkili kurulları karar verecektir. Bu yetkili kurul Parti Meclisi'dir. Ondan dolayı bu konuda Parti Meclisimizin kararı oluÅŸtuktan sonra gerekli bilgileri sizlere veririz'' diye cevap verdi. Öztrak, Ankara'da CHP'nin Ä°YÄ° Parti ile Mansur YavaÅŸ'ı ortak aday gösterme ihtimalinin hatırlatılması üzerine de "Ben Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun sözlerini bir kez daha burada tekrarlamak istiyorum: Hiç merak etmeyin, çok güzel ÅŸeyler olacak" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.