Sosyal Medya

GÃœNCEL

Recai Kutan'dan önemli mesajlar! 'Bu savaşın hedefi...'

Recai Kutan, 27. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "Savaşlar bu kadar acımasız olmadı. Bu yüzden dünya nüfusunun altıda beşi yoksulluğa mahkum edildi. Savaş, yoksulluk, açlık, sefalet ve ölüm, Batı medeniyetinin ürettiği küresel sorunlardır." dedi.



ESAM Genel BaÅŸkanı Kutan, 'SavaÅŸlar bu kadar acımasız olmadı. Bu yüzden dünya nüfusunun altıda beÅŸi yoksulluÄŸa mahkum edildi. SavaÅŸ, yoksulluk, açlık, sefalet ve ölüm, Batı medeniyetinin ürettiÄŸi küresel sorunlardır.' dedi.

Ekonomik ve Sosyal AraÅŸtırmalar Vakfı (ESAM) Genel BaÅŸkanı Recai Kutan, WOW Otel'de düzenlenen "27. Uluslararası Müslüman Topluluklar BirliÄŸi Kongresi"nin açılışında, kongrenin "DeÄŸiÅŸim ve DönüÅŸümleriyle Yeni Dönem ve Ä°slam BirliÄŸi" ana temasıyla düzenlendiÄŸini belirtti.

"Birçok Ä°slam ülkesinde zulüm, kan ve gözyaşı var"

Ä°slam aleminin ÅŸu anda tarihinin en kritik ve badireli dönemini yaÅŸadığını ifade eden Kutan, "Çünkü birçok Ä°slam ülkesinde zulüm, kan ve gözyaşı var. Bu ülkelerdeki Müslüman kardeÅŸlerimiz insanlık dışı vahÅŸet ve katliamlarla karşı karşıyadır. Dünya halkının büyük bir çoÄŸunluÄŸu da sefalet, yoksulluk ve açlık içerisindedir. Peki, bu zulüm, kan ve gözyaşının sorumluları kimlerdir? Åžöyle çevremize bir bakalım. Irak'a, Suriye'ye, Filistin'e, Libya'ya, Mısır'a, Afganistan'a, Yemen'e. Ä°slam coÄŸrafyasının büyük bir bölümünde, aynı acı feryatlar, yerinden yurdundan edilmiÅŸ aynı mülteci hayatlar. Buna mukabil emperyalist Batı'da ise aynı sömürme arzusu, aynı hırs, aynı aç gözlülük. Eski dönemlerinden tek farkları daha geliÅŸmiÅŸ kitle imha silahları ve daha isabetli füzelerle, daha acımasız bombalarla insanlığı vurmaları. Bugün dünya nüfusunun bir deÄŸil, birkaç katını besleyebilecek bir üretim potansiyeline sahibiz. Buna raÄŸmen ne yazık ki yeryüzünde milyonlarca insan açlıktan ölmektedir. EÄŸer insanlar açlıktan ölüyorlarsa bu bir insanlık suçudur. Bu suçun birinci derece sorumlusu elbette dünya ya ÅŸekil veren Batılılardır." diye konuÅŸtu.

Kutan, son 2-3 asırdır yeryüzünü Batılıların ÅŸekillendirdiÄŸini anlatarak, iÅŸgaller sırasında da acımasızca katliamlar, iÅŸkenceler, soykırımlar yapıldığını hatırlattı.

"Savaşlar bu kadar acımasız olmadı"

BaÅŸka hiçbir medeniyet döneminde bu kadar insanın zulümden ve açlıktan ölmediÄŸini savunan Kutan, ÅŸöyle devam etti:

"SavaÅŸlar bu kadar acımasız olmadı. Bu yüzden dünya nüfusunun altıda beÅŸi yoksulluÄŸa mahkum edildi. SavaÅŸ, yoksulluk, açlık, sefalet ve ölüm, Batı medeniyetinin ürettiÄŸi küresel sorunlardır. 2001 yılında, 11 Eylül hadiseleri, dünyayı bir kaosa sürükleyen yeni bir dönemin baÅŸlangıcı oldu. ABD BaÅŸkanı Bush, 11 Eylül terör olayının Müslümanlar tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini ileri sürerek, Ä°slam'a ve Müslümanlara karşı bir Haçlı savaşı baÅŸlattığını, 'El Kaide = Terör = Ä°slam' olduÄŸunu ilan etti. Hazırladıkları 'Büyük Orta DoÄŸu Projesi'nde bu savaÅŸ alanı Fas'tan Endonezya'ya kadar uzanıyordu. Bu savaşın hedefi, bölgede sınırların ve yönetimlerin yeniden belirlenmesi, Ä°slam inanç ve anlayışının deÄŸiÅŸtirilmesiydi. Bu anlayışın bir sonucu olarak Ä°slam dini deÄŸiÅŸtirilerek modernize edilecek, Ä°slam inanç ve kuralları Batılılara göre belirlenecekti. Bu maksatla 'Ilımlı Ä°slam' projeleri geliÅŸtirildi. Hedef, Ä°slam'ın protestanlaÅŸması, Ä°slami görüÅŸlerin sekülerleÅŸmesiydi. Görülüyor ki Batılı emperyalist ülkelerde 'Ä°slam DüÅŸmanlığı', 'Ä°slamofobi' planlı bir ÅŸekilde arttırılmaktadır. Ä°slamofobi, Batı dünyasının bilinçaltında Haçlı seferlerinden kalma Ä°slam korkusunun güncelleÅŸtirilmiÅŸ bir yansımasıdır. Ä°slamofobi çalışmalarının diÄŸer bir gayesi, Batı'nın Ä°slam coÄŸrafyasında gerçekleÅŸtireceÄŸi insanlık dışı her türlü eylem ve saldırıyı, sömürüyü, 'terörle mücadele ediyorum' gerekçesiyle meÅŸrulaÅŸtırmak gayretidir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.