Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de gündemi değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize?de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında gündeme dair bir çok konuda açıklamalarda bulundu.



Ovit Tüneli inÅŸaatında yaptığı incelemelerin ardından il merkezine gelen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°smail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuÅŸma yaptı.

erdogan10-002.jpg

Rize ziyaretinde ilk olarak dün Güneysu ilçesindeki Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve GeliÅŸtirme Vakfı Güneysu Konakları’nı ziyaret ettiÄŸini ardından da Rize-Artvin Havalimanı inÅŸaatını yerinde incelediÄŸini anlatan ErdoÄŸan, “Gittik, orada bilgimizi aldık. Çalışmaların hızla özellikle taÅŸ ocağından taÅŸların getirilmesi çünkü bu havalimanın farklı bir özelliÄŸi olacak. Ülkemizin Ordu- Giresun’dan sonra deniz üzerine inÅŸa edilen 2. havalimanı olacak. Ä°nÅŸası için 100 milyon metre küp dolgu yapılacak. Bu havalimanımız inÅŸaat tekniÄŸi bakımından kendi alanında Avrupa’nın ilk sırasında yer alacak. Bugün de Sarp Sınır Kapısı’na gittik. Oradan Ovit Tüneli’ne geçtik. Ovit Tüneli e kısa zaman içerisinde inÅŸallah açılışını hep birlik yaÅŸayacağız. Tüm yatırımları çok yakından takip ediyoruz. Zaten bunları yakından takip etmediÄŸimiz zaman temeli atarsın öyle kalır. Yıllarca öyle oldu. Temelleri attılar, betonu döktükleri yerde o iÅŸ kaldı. Veya projede kaldı. Ama biz 15 sene önce geldiÄŸimizde ‘Bizim attığımız temeller yerinde kalmayacak, yükselecek ve ben temel atmaya deÄŸil açılışlara geleceÄŸim’ dedim. Bugüne kadar yüzlerce eserin hep açılışlarında olduk. Bazı önemli eserler vardı onların temel atmasına da gittim teÅŸvik olsun diye. Karadeniz’in eÄŸitimden saÄŸlığa ulaşımdan enerjiye kadar her alandaki yatırımlarımızda sadece Türkiye’de deÄŸil adeta tüm dünyada yeniden keÅŸfedilen bir yer haline geldiÄŸini görüyoruz. Bunlar yeterli deÄŸil. Çünkü Karadeniz’i çok daha farklı kılacağız. Meyveler yavaÅŸ yavaÅŸ toplanmaya baÅŸladı” ifadelerini kullandı.

erdogan3-002.jpg

“En önemli eksiklik olan havayolu ulaşımı sorununu da inÅŸallah fazla deÄŸil kısa bir zamanda bitireceÄŸiz” diyen ErdoÄŸan “Tüm bu geliÅŸmelerin en somut geliÅŸmelerini turizm sektöründe görüyoruz. Karadeniz’imizin yaylaları, köyleri, kıyıları Arap kardeÅŸlerimiz baÅŸta olmak üzere dünyanın çeÅŸitli yerlerinden gelen ziyaretçilerle adeta dolup taşıyor. Ä°nÅŸaat ve turizmin en önemli özelliÄŸi pek çok sektöründe sürükleyici, lokomotifi olmalarıdır. Ancak bu güzel geliÅŸmeler yaÅŸanırken, bölgemizin tabii ve beÅŸeri güzelliklerini mutlaka korumalıyız. YapılaÅŸma konusunda bu sancı uzun süredir ziyadesiyle zaten yaşıyoruz. Turizmde de aynı hataya düÅŸülmeyeceÄŸini ümit ediyoruz. Åžu yapılaÅŸmayı yaparken biz ana baba ocağımıza evimizi yaparken yerel mimari ile ev yapalım dedik. Bununla kalmadık. Devlete ait yaptığımız inÅŸaatları yerel mimari ile yapalım dedik. Benim vatandaşım da yerel mimari ile yapsın istedik. Ä°ÅŸte ÅŸimdi 480 adet lojmanı aynı anlayışla yerel mimari ile yapıyoruz ki o lojmanları görenler Rize’nin mimarisi bambaÅŸkaymış diyecekler. Bunu anlatmamız lazım. Lafla olmaz. Eseri göstereceksin. Biz bunu gösteriyoruz. Ä°nanıyorum ki bunlar görüldükçe benim vatandaşımda benim niye böyle bir evim olmasın diyecektir ve buna göre yapacaktır. Öyle 4 tane kazık üzerinde dik binayı sonra sel alsın getirsin onu. Olmaz. Ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun sen suçlusun. Ä°ÅŸi saÄŸlam yapacaksın” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

erdogan2-004.jpg

ErdoÄŸan, Ayder ve Uzungöl’deki çarpık yapılaÅŸmaya da dikkat çekerek “Åžuan ki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiÄŸi Ayder bambaÅŸka. Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Buranın üzerinde inÅŸallah devlet olarak özellikle duracağız. Ayder’i bu yapılanmayla deÄŸil kentsel dönüÅŸüm ve deÄŸiÅŸimle inÅŸallah hakikaten ÅŸanına yakışır bir hale getireceÄŸiz. Bugün aynı ÅŸekilde Ä°çiÅŸleri Bakanımız ile Uzungöl’ü konuÅŸtuk. Aynı deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸümüne Uzungöl’de de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Bunu yaptığımız anda buraya gelip gidenlerin sayısı çok fazla olur. Rize’de doÄŸru dürüst bir otelimiz yok. Buralara gelenler nasıl kalacağım onu düÅŸünüyor. Bazı arkadaÅŸlarımızı teÅŸvik ediyoruz. Onlar otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak. Milletvekillerimiz sıkıştıracak, biz sıkıştıracağız. Bu adım atılırsa o zaman çok daha turist çekecek. Anlık kazançlar uÄŸruna güzelliklerimizi tahribine asla müsaade etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

erdogan1-003.jpg

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ak Parti TeÅŸkilatları’nda kapsamlı bir deÄŸiÅŸim yapmak durumunda olduklarını belirterek “Genel BaÅŸkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimiz bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı saÄŸlayacak arkadaÅŸlarımızla yola devam edeceÄŸiz” dedi. 

erdogan4-001.jpg

KonuÅŸmasında Rize’nin 16 Nisan halk oylamasında yüzde 76’lik bir evet oranıyla kendisini yakışan bir neticeyi ortaya koyduÄŸunu kaydeden ErdoÄŸan “Yeterli mi? Bak hemÅŸerilerim yeterli görmüyor. Demek ki daha çok çalışacağız. 2019’a çok daha büyük bir gayretle girmemiz lazım. Bu halk oylaması ile birlikte geçtiÄŸimiz yeni yönetim sisteminde çıta yükseldi. 2002 Kasım’ındaki seçimleri yüzde 34,4’lük bir oy oranıyla iktidara gelmiÅŸtik. Yeni sistemde baÅŸarı çıtası yüzde 50+1 oy. Åžimdi kolay deÄŸil, daha zor. Çalışacağız. Siz zoru Allah’ın izniyle kolay kılacaksınız. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduÄŸu sıkıntıların üstesinden ancak böyle güçlü yönetimle gelinebileceÄŸine inandığımız için bu sistemi getirdik. Aslında yüzde 34 ile yüzde 50 aralığındaki oy oranlarıyla defalarca iktidara gelmiÅŸ bir parti olarak baÅŸarı çıtasını yüzde 50’nin üzerine çıkartmaya hiçbir mecburiyetimiz yoktu. Biz yeni yönetim sistemiyle kendimiz için deÄŸil ülkemiz için doÄŸru olanı yaptık. Yeni sistem 2019 milletvekilliÄŸi ve CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri ile birlikte yürürlüÄŸe giriyor. Onun öncesinde mahalli idareler seçimi var. Çok iyi bir netice almamız gerekiyor. MilletvekilliÄŸi ve CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çıkartılabilir. Ama asıl imtihanımız 2019 Kasım’ın da yapılacak seçimler olacaktır. Yüzde 50’nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduÄŸunu 2014 CumhurbaÅŸkanlığı ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. GeçmiÅŸte milletvekili seçimlerinde ulaÅŸabildiÄŸimiz en yüksek oy yüzde 49 buçuk iken mahalli idareler seçimlerinde bunda düÅŸüÅŸ gördük. Bu tablo AK Parti olarak 2019’a çok sıkı ÅŸekilde hazırlanmamız gerektiÄŸini iÅŸaret ediyor” diye konuÅŸtu.

erdogan5-002.jpg

“Havasından geçilmiyorsa yandık”
ErdoÄŸan, teÅŸkilatlardaki metal yorgunluÄŸuna tekrar dikkati çekerek “TeÅŸkilatlarımızın bir kısmında hep söylüyorum metal yorgunluÄŸu emarelerini gördüÄŸümü çeÅŸitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimi de fırsat bilerek teÅŸkilatlarımızda kapsamlı bir deÄŸiÅŸim yapmak durumundayız. Genel BaÅŸkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimiz bizden beklentilerini karşılayabilecek donanımı saÄŸlayacak arkadaÅŸlarımızla yola devam edeceÄŸiz. Belde seçimlerinden baÅŸladık. Åžimdi ilçe ve il seçimleri var. Bununla ne anlatmak istiyorum. Koltuklara getireceÄŸimiz arkadaÅŸların isimleri deÄŸil o isimlerin acaba halk ile iletiÅŸimi nasıl asıl olan bu. Åžimdi devleti biz yönetiyoruz. Hükümetimiz bende CumhurbaÅŸkanı olarak bende el ele bir gayretin içerisindeyiz. Ancak bir ÅŸeyi unutmayalım. Ä°steÄŸimiz kadar yollar yapalım, havalimanları yapalım enerjide rekor üzerine rekor kıralım ki kırıyoruz. Bu yatırımları Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı, biz yaptık. Peki yeterli mi? deÄŸil ama gerekli olan gönülleri kazanmak. TeÅŸkilatımın siz deÄŸerli elemanlarını gönül erleri olarak görüyorum. Akıncılar olarak görüyorum. Siz elektrik vereceksiniz, siz elektrik alacaksınız. Gerek bakanlarımız, gerek belediye baÅŸkanlarımız gerek teÅŸkilatımızın tüm elemanları, belediye meclis üyelerimiz ben belediye baÅŸkanıyım yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Ben bakanım yanından, havasından geçilmiyorsa yandık. Mütevazi ol. Tevazu ehli olacağız. Tevazu ehli olarak vatandaşımızla bütünleÅŸeceÄŸiz. Nerede fakir fukara varsa onları ulaÅŸacağız. Onların sorunlarını kendi sorunumuz bileceÄŸiz ve çözmeye çalışacağız. Bunu baÅŸardığımız anda yüzde 50+1 deÄŸil çok daha ötesinde Allah’ın izniyle oy alarak biz iktidar oluruz” ifadelerini kullandı.

erdogan6-002.jpg

KonuÅŸmasında partililere yönelik uyarılarını sürdüren CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa saÄŸlam durmamız gerekiyor. Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kiÅŸilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz” dedi. 

erdogan7-002.jpg

“Unutmayın Türkiye’nin adeta yeni bir KurtuluÅŸ savaşı verdiÄŸi dönemdeyiz” diyen ErdoÄŸan, “Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. Ä°hanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük. Åžimdi Pensilvanya da gerisinden gelenler de kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışına kaçmış vaziyette bunlarla bir mücadele veriyoruz. Bunlar FETÖ terör örgütü. Bir diÄŸeri de PKK terör örgütü. Bir diÄŸeri de DAEÅž. Ä°ÅŸimiz öyle kolay deÄŸil. Biz bu güzel milletimizi yanımızı alacağız. Biz gücümüze önce haktan sonra da halktan alacağız. Bunu baÅŸardığımız gün Allah’ın izniyle durum çok farklı olacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapa saÄŸlam durmamız gerekiyor” vurgusu yapan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: “Hizmet edecek motivasyonu, gücü, heyecanı kalmamış bencillik batağında çırpınan defolu kiÅŸilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeÅŸimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine kapımızı açacağız. Bu kapı ÅŸuanda görev mahallinde olanlara ait bir kapı deÄŸildir. Kapımız hep açık olacak. Çünkü bir kapı görül kapısıdır. Gönül kapısı gönül koymaya gelmez. Burada çok hassas ve dikkatli olacağız. Bunun için ilk etapta teÅŸkilatlarda baÅŸlatacağımız deÄŸiÅŸimi sıkı tutmak zorundayız. AK Parti teÅŸkilatlarında görev alacak kiÅŸilerin ÅŸu bakanın, bu milletvekilinin adamı deÄŸil davanın ve milletin adamı olması ÅŸarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, davası olmayan ve bulunduÄŸu yerde milletimizi kucaklayamayan hiç kimse AK Parti yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaÅŸlarımdan ilçe ve il teÅŸkilatlarımızdan bu vasıflara uygun kadroların görev alması için gayret göstermelerini ve bu yönde katkı sunmalarını rica ediyorum. Açık söylüyorum; 15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeÅŸinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu ÅŸekilde AK Parti’ye yapılan kötülük tüm Türkiye’ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor. Onun için ben partimizin kuruluÅŸunda emeÄŸi geçen tüm kardeÅŸlerime vefa borcumuzun olduÄŸuna inanıyorum. Biz onları hiçbir zaman kapıda bırakamayız. Onlarla beraber yolculuÄŸu devam ettireceÄŸiz.”

AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan OÄŸan'ın geçtiÄŸimiz günlerde bir televizyon programında söylediÄŸi "Yeni devlet kuruyoruz" sözlerine konuÅŸmasında isim vermeden eleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı Recep ErdoÄŸan, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden baÅŸka devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hikaye" dedi. 

erdogan8-002.jpg

AK Parti Ä°l Danışma Meclisi Toplantısı’ndaki konuÅŸmasını sürdüren ErdoÄŸan, “G-20’de pankart benim resmimi koymuÅŸlar hemen altına Putin’in resmini koymuÅŸlar onun altına da Suudi Arabistan kralı Selman’ın resmini koymuÅŸlar. Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır diyorlar. Çok ilginçtir bunu oraya koyuyor bu baÅŸbakanlık önünde oluyor Alman polisi bakıyor. Alman polisi de bunu izliyor seyrediyor Türkiye’de buna benzer birÅŸey bunların yaptığı gibi oldu mu, olmadı. Arapların atasözü aklıma geldi men dakka dukka yani kim kime kötülük ederse ve bulursa karşılığını aynı ile bulur. Bunca yıldır bizim 3 milyon insanımız Almanya’da kötülük olarak ne gördünüz ya sadece bu teröristlere Almanya yataklık yapıyor. Dosyaları kendilerine verdik 4 bin 500 terörist dosyası verdim kendilerine cevap aldığımız yok. Kendileri bir terörist olduÄŸu zaman bunu size verin. Sen bir gönder bakalım. Sendeki teröristleri göndermiyorsun tescilli terösitler sen bizden istiyorsun. Bende yargı varda Türkiye’de de yargı var. Kusura bakma yargı kararı verir ona göre biz hareket ederiz. Bizim anlayışımızda bu. ÖÄŸrenecekler bazı ÅŸeyleri. Bize yönelik bu saldırıların hepsi de örtülü olduÄŸu kimse bayrağıyla cephede yer almadığı için gerçekten çok ilginç bir mücadele yürütüyoruz. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu. Bu asimetrik savaÅŸ da bize aynısını dedirtiyor. Sadece bileÄŸimiz ile deÄŸil aynı zamanda siyasi ve ekonomik zekamızla da sürdürmek zorunda olduÄŸumuz bir mücadelenin içinden geçtiÄŸimizi çok iyi biliyoruz. Ä°yiyiz daha da iyi olacağız. Tarihimizde ecdadımızın bu yöntemleri gayet iyi kullandığı dönemler olduÄŸu biliniyor biz de masada ve sahada bertaraf etmeye hem de kendi oyun planımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün çok daha iyi geliÅŸiyor. Karşımızdakilerin güçleri imkanlarının büyüklüÄŸünü gördüÄŸümüzde hiç de fena gitmiyoruz. Nerelerden nerelere geldik. Daha da iyi olacak. Bir zamanlar bir insansız hava aracı almak için kuyruÄŸa giriyorduk ÅŸimdi artık Türkiye kendi insansız hava aracını yapar hale geldi. Silahlısını da silahsızını da yapıyor” diye konuÅŸtu.

“Özgürlük, bağımsızlık, istiklal ve istikbal mücadelemizi elimizden alamayacaklar” ifadelerini kullanan ErdoÄŸan “Bunu basamak basamak inÅŸallah hedefe taşıyacağız. Bunun da bir bedeli var. 15 Temmuz’da gördünüz ne oldu. 260 ÅŸehit verdik. Bunlardan bir tanesi faslı bir Müslüman kardeÅŸimiz, 2 bin 193 gazimiz oldu. Ama ÅŸehitlerimiz makam-ı aliye ulaÅŸtılar. Gazilerimiz de o ÅŸerefle yürüyorlar, rabbim ÅŸifalar versin” diyerek ÅŸehitlere Fatiha okudu.

ErdoÄŸan, konuÅŸmasında “Türk milletinin canı pahasına elde ettiÄŸi ve koruduÄŸu istiklalinin tek bedeli yine can olabilir. Ana muhalefet partisinin başındaki zat bunu anlayamadı. Terör örgütünün iÅŸaretini yapıyor onu siz yaparsınız bizim terör örgütleri ile iÅŸimiz yok. O zata bunu öÄŸretmemiz lazım. Rabia'da ne var biliyor musun? bunları iyi öÄŸren. Benim milletim bunlara bir ÅŸey demiyor. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden baÅŸka hiçbir devletimiz yoktur, kim ne derse desin gerisi hikaye. Ben size partinin genel baÅŸkanı ve aynı zaman CumhurbaÅŸkanı olarak manifestomuzu söylüyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bitti. Ve inÅŸallah Türkiye Cumhuriyeti devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içindeyiz. Bunu da baÅŸaracağız tüm kurumlarımız güçlendirerek bunu baÅŸaracağız” diyerek AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan OÄŸan'ın "Yeni devlet kuruyoruz" sözlerine göndermede bulundu.

Rize’de AK Parti Ä°l Danışma Meclisi’ndeki konuÅŸmasının son bölümünde bölgede yapımı süren YeÅŸil Yolu da bitireceklerini ifade eden ErdoÄŸan “inÅŸallah YeÅŸil Yolu da halledeceÄŸiz. Karadeniz hem kendi insanına hem tüm dünyaya mesajını farklı verecek. Evini yapıyorsan buraya yakışır ÅŸekilde yap. Deden nasıl yaptıysa öyle yap. Bize yakışan o. Biz de elimizden gelen desteÄŸi vereceÄŸiz, verelim” diye konuÅŸtu.

“15 Temmuz gecesi ölümü korkutmuÅŸ bir millete bunların yaptığı tehditlerin hiçbiri iÅŸlemez” diyen ErdoÄŸan “Bir yandan PKK’lısı, FETÖ, DAEÅž ile diÄŸer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceÄŸiz. DiÄŸer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız operasyonların bölgede oluÅŸturulmak istenilen yeni düzeni nasıl alt üst ettiÄŸini görüyoruz. Åžuanda 2 bin kilometrekarelik alanda biz otoriteyiz. Kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinde bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceÄŸiz. Irak’ta yeni terör bölgelerine ve oluÅŸumlara izin vermeyeceÄŸiz. Bunun bizim izin basit bir siyasi nüfuz alanı oluÅŸturmak deÄŸil, ülkemizin ve milletin bekası olduÄŸu bilinci ile gereken her fedakarlığı yapacağız. Ekonomimizde de hamdolsun iÅŸaretler ortada büyüme oranı sürekli artıyor. Ä°ÅŸte 2017 ilk çeyreÄŸinde büyüme oranı yüzde 5’e çıktı ikinci de bu artış inÅŸallah devam edecek. Ä°hracatta 150 milyar doları yakaladık. Bütün bunlarla birlikte ülkemizde bazı gafiller ya oyunun farkında olmadan ya da karşı tarafının safında dahil olduÄŸu için kafaları karıştırmaya suyu bulandırmaya çalışıyorlar. AK parti olarak geçtiÄŸimiz 15 yılda hiçbir kavgadan maÄŸlup olarak çıkmadık. Son 3-4 yıldır artık milletimizin ve devletimizin bekası haline dönüÅŸen mücadele tüm çıplaklığıyla açıkça ortada. En büyük desteÄŸi biz bu dönemde aldık. Yeter ki biz üzerimize düÅŸenleri hakkı ile yapalım. Yani kendimizi yenileyelim, eksiklerimiz süratle tamamlayalım. Bir ÅŸey daha var. Bir olalım iri olalım diri olalım hep birlikte Türkiye olalım. Bize madem ki ancak inananlar kardeÅŸtir düsturu yakışıyor, bunun gereÄŸini yapalım. Biz birbirimizi kıramayız. Bir tarafa ötekileÅŸtirme olmayacak, olamaz. Ä°nanın bana gerisi kendiliÄŸinden gelecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

erdogan9-002.jpg

ErdoÄŸan, konuÅŸmasının ardından Rize ValiliÄŸi’ni ziyareti için Ä°smail Kahraman Kültür Merkezi’nden ayrıldı. ValiliÄŸe yürüyerek geçen ErdoÄŸan, yolda hemÅŸehrilerinin büyük ilgisi ile karşılaÅŸtı.

 

Kaynak Pazar53 com 

 

kaynak pazar53.com

teÅŸekkürler 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.