Sosyal Medya

GÃœNCEL

Cumhurbaşkanı Pazar'da havalimanı inşaatını inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı deniz dolgu sahasında incelemelerde bulundu.



Güneysu ilçesi Merkez mahallesindeki evinden öÄŸle saatlerinde çıkan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Güneysu ilçe merkezinde yapımı süren Recep Tayyip ErdoÄŸan Üniversitesi EÄŸitim ve GeliÅŸtirme Vakfı Güneysu Konakları inÅŸaatını ziyaret etti.

erd002.jpg

Burada inÅŸaat iÅŸçileri ile fotoÄŸraf çektiren ve yetkililerden inÅŸaat hakkında bilgi alan ErdoÄŸan, ardından Rize’nin Pazar ilçesine geçerek Rize-Artvin Havalimanı deniz dolgu sahasında incelemelerde bulundu.

erd004.jpg

Åžantiyede dolgu çalışmaları ile ilgili brifing alan ErdoÄŸan’a UlaÅŸtırma Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu eÅŸlik etti.

erd001.jpg

Rize’nin Pazar ilçesi sahilinde deniz dolgusu üzerinde yapılması planlanan havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye’de ikinci deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanı olacak. Yaklaşık 100 milyon tonluk dolgu kullanılacak projede pist boyu 3 bin metre, pist eni 45 metre olacak. 4 bin 500 metrekare alanda inÅŸa edilecek havalimanı sahile paralel inÅŸa edilecek.

erd003.jpg

Yılda yaklaşık 2 milyon yolcuya hitap etmesi planlanan havalimanı inÅŸaat tekniÄŸi ile de dünyadaki benzerleri arasında Avrupa'da 1., dünyada 3. olma özelliÄŸine sahip olacak. Deniz üzerinde inÅŸa edilecek bir hava limanı olmasına raÄŸmen kara hava limanları ile aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. Havalimanının 750 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

vid1.jpg

 

Kaynak Pazar53.com emeÄŸine teÅŸekkür 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.