Sosyal Medya

DÃœNYA

Putin: G-20'den IŞİD'i destekleyenler var

Putin, Antalya'daki liderler zirvesinden sonra önemli açıklamalarda bulundu .



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, 'IŞİD'e 40 ülkeden finansal destek saÄŸlandığını, bu ülkeler arasında G20 üyelerinin de olduÄŸunu iddia etti. Moskova merkezli Sputnik haber ajansının bildirdiÄŸine göre, G20 liderler zirvesinin kapanış oturumunda konuÅŸan Rusya lideri, terör örgütü IŞİD'e finansal destek saÄŸlayan ülkeler arasında G20 üyesi ülkelerin de olduÄŸunu vurguladı. Bir araya geldiÄŸi G20 ülkeleri liderlerine, IŞİD'in finansman kanallarına iliÅŸkin bilgiler verdiÄŸini açıklayan Putin, "MeslektaÅŸlarıma, teröristlerin yasadışı petrol ticaretinin boyutlarını ortaya koyan, uzaydan ve uçakla çekilen fotoÄŸrafları gösterdim. (FotoÄŸraflarda görülen) petrol yüklü konvoyların uzunluÄŸu onlarca kilometreyi buluyor" ifadelerini kullandı. 

Habere göre Putin, terörle mücadele için uluslararası bir koalisyonun kurulmasının halen mümkün olduÄŸuna inandığını ifade etti. IŞİD'e karşı uluslararası iÅŸbirliÄŸinin önemine deÄŸinen Putin, ABD'nin bu çaÄŸrıya olumsuz yanıt verdiÄŸini kaydetti. 

SURÄ°YELÄ° MUHALÄ°FLERE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ 

Putin, Rusya'nın Suriyeli muhaliflere IŞİD'e karşı destek vermeye hazır olduÄŸunu açıkladı. Rusya lideri, bunun siyasi çözüm sürecinin temelini oluÅŸturabileceÄŸini aktardı. Putin, "Suriye'de silahlı muhaliflerin bir kısmının Rusya'nın da desteÄŸiyle IŞİD'e karşı yoÄŸun askeri eylemler baÅŸlatılmasını mümkün görüyor. Biz havadan destek vermeye hazırız. EÄŸer bu gerçekleÅŸirse, siyasi çözüm süreci için iyi bir temel teÅŸkil edebilir." dedi. Putin, bu çerçevede; ABD, AB, Suudi Arabistan, Türkiye ve Ä°ran'ın desteÄŸine ihtiyaç duyulduÄŸunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.