Sosyal Medya

DÃœNYA

G-20'ye katılan liderler yemekte ne yedi?

Türkiye'de toplanan G-20 liderleri, bugün çalışmalarına devam ediyor. Liderler öğle yemeğinde sohbet etti.



Antalya'da devam eden G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderler, sabahki çalışma oturumunun ardından güne saat 13.00'te çalışma öÄŸle yemeÄŸiyle devam etti. Antalya'da dün baÅŸlayan ve bugün sona erecek G-20 Liderler Zirvesi'nin ikinci günü sabahki oturumla baÅŸladı. Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te dün baÅŸlayan G-20 Liderler Zirvesi'nin son günü, saat 10.30'da "DirençliliÄŸin Artırılması - Finansal Düzen, Uluslararası Vergi, Yolsuzlukla Mücadele, IMF Reformu" konulu çalışma oturumuyla baÅŸladı. 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ev sahipliÄŸindeki oturumuna katılan liderlerden Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron'un ceketini çıkartarak oturduÄŸu sandalyesinin arkasına astığı görüldü. Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, bugünkü zirve toplantılarına krem rengi ceketle katıldı. Mor kravat takan ABD BaÅŸkanı Barack Obama oturuma verilen arada elinde kahvesiyle görüntülendi. 

Ticaret ve enerji konularıyla, Antalya Eylem Planı'nın kabulünün konuÅŸulduÄŸu yemekte, Çin dönem baÅŸkanlığının sunumunu gerçekleÅŸtirdi. Oturumlara verilen aralarda ise ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın üzerinde ABD baÅŸkanlık logosunun bulunduÄŸu bardakla kahve içtiÄŸi görüldü. 

Ö?LE YEME?Ä° MENÜSÜ 

Liderlere verilen öÄŸle yemeÄŸinde ise menüde ÅŸunlar yer aldı: 

"- Izgara hellim peynirli Akdeniz salatası (Nar ekÅŸisi sos ile) 

- Kalamar, karides, lüferden oluÅŸan deniz mahsulleri üçlemesi (Domatesli makarna hamurunda lor peynirli ıspanak, deniz börülcesi ve tartar sos ile) 

- Kestane ezmesi (Dondurma ve taze meyve eÅŸliÄŸinde)" 

FRANSA Ä°ÇÄ°N SAYGI DURUÅžU 

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Avrupa BirliÄŸi üyesi ülkelerin liderleri Fransa ile eÅŸ zamanlı olarak Paris saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruÅŸunda bulundu. Zirve için kurulan medya merkezine bir dakikalık saygı duruÅŸunun görüntüleri yansırken, Fransız basın mensupları da ayaÄŸa kalktı. Zirvenin gerçekleÅŸtiÄŸi Regnum Carya Otel'deki saygı duruÅŸunda, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Avrupa Komisyonu BaÅŸkanı Jean Claude Junker, Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk, Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius, Ä°spanya BaÅŸbakanı Mariano Rajoy, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi yer aldı. 

DiÄŸer yandan liderlerin saygı duruÅŸu sırasında alanda bulunan Fransa ve Avrupa BirliÄŸi bayraklarının üzerine siyah kurdele baÄŸlandığı görüldü. 

Antalya'da G20 protestoları devam ediyor 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, önceki gün G20 Liderler Zirvesi'ni protesto gösterileri sonrası gözaltına alınan eylemciler için basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. 

Åžehir merkezinde bulunan Attalos Heykeli önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi sivil toplum kuruluÅŸları, ellerindeki pankartlarla G20'yi ve önceki gün yapılan gözaltıları protesto etti. Grup adına açıklama yapan Kadir Öztürk, "Dün yaptığımız basın açıklamasında gözaltına alınan 27 arkadaşımızdan 17'si serbest bırakılmıştır. 10 kiÅŸi adliyeye sevk edilmiÅŸtir. En demokratik tepkimiz bile ÅŸiddet ve baskıyla engellenmiÅŸ, neredeyse Antalya caddeleri güvenlik görevlileri tarafından ablukaya alınmış, her eylemcinin üzerine 5 güvenlik görevlisi gönderilecek ÅŸekilde ortam teröRize edilmiÅŸtir." dedi. 

G20 için bir araya toplanan liderlerin kendilerinden korktukları için abartılı tedbirler aldığına deÄŸinen Öztürk "Antalya ValiliÄŸi'ni ve emniyet müdürlüÄŸünü de demokrasiyi, hukuku hiçe sayan tutumları nedeniyle kınıyor, protesto ediyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu. Grup, "G20 Defol. Katil, sömürgeci, emperyalist terör örgütü" yazılı pankart taşıdı. "Kahrolsun emperyalizm, kahrolsun G8, G20 vampirleri." ÅŸeklinde sloganlar attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.