Sosyal Medya

DÃœNYA

Fransa'da 7 ayrı saldırıda 140 kişi öldü

Paris'teki bir kafenin önünde patlama olduğu, ölü ve yaralılar bulunduğu bildirildi.



Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te bu gece 7 noktada eÅŸ zamanlı olarak silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleÅŸti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 140 kiÅŸi hayatını kaybetti, 200'e yakın kiÅŸi yaralandı. Hollanda ise bu sayıyı 127 olarak duyurdu. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, dünyayı sarsan Paris saldırılarının sorumlusunun terör örgütü IŞİD olduÄŸunu açıkladı. 

KONSER SALONUNDAN KAÇIÅž 

 

CNN International, hayatını kaybedenlerin sayısını 153 olarak açıkladı. AFP Haber Ajansı, saldırılarda 200 kiÅŸinin yaralandığını, 80'inin durumunun ağır olduÄŸunu bildirdi. Fransız Polisi Bataclan konser salonunda 100 rehinenin hayatını kaybettiÄŸini açıkladı. 

Paris Savcısı ise en az 5 saldırganın öldürüldüÄŸünü açıkladı. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, saldırıların ardından olaÄŸanüstü hal ilan etti ve sınırların kapatılması emrini verdi. Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaÅŸlardan evlerini terk etmemelerini istedi. 

TWITTER SAYFAMIZDAKÄ° CANLI AKIÅžI TAKÄ°P EDEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z! BURAYA TIKLAYIN! 

Paris'te 7 ayrı yerde terör saldırısı gerçekleÅŸtirildi. Ä°lk patlama yerel saatle 21:15 te Fransa ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu. 

Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleÅŸtirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ateÅŸ açıldı. 

Saldırıların en kanlısı yaklaşık 1500 kiÅŸinin olduÄŸu Bataclan konser salonunda oldu. Saldırganlar ilk önce el bombaları attı, ardından içeri girerek yüzlerce kiÅŸiyi rehin aldı. Yetkililerden alınan bilgilere göre en az 100 kiÅŸi hayatını kaybetti. YaÅŸananların ardından saldırganların bulunduÄŸu yere Fransız polisi operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda birçok rehine kurtarıldı. 

FRANSA'DAKÄ° SALDIRIDAN KARELER Ä°ÇÄ°N BURAYA TIKLAYIN (MASAÜSTÜ SÄ°TESÄ°NDEN) 

HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI 

Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaÅŸlardan evlerini terk etmemelerini istedi. 

Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, baÅŸkent Paris'te düzenlenen ve devam eden saldırıların ardından olaÄŸanüsti hal ilan etti ve sınırların kapatılması emrini verdi. 

Hollande, saldırılara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Hollande, Fransa'da olaÄŸanüstü hal ilan edildiÄŸini belirterek, ülkenin bütün sınırlarının kapatıldığını açıkladı. 

 

Hollande açıklamasında kararlı ve dayanışma içinde olacaklarını bildirdi. Hollande, "Onlarca ölü var. Fransız ordusu Paris'e konuÅŸlandırılıyor. Fransa’nın bütün sınırları kapatıldı. Caddeler ve sokaklar ikinci bir emre kadar kapatıldı. OlaÄŸanüstü hal ilan edildi. Sakin ve bir arada olmalıyız" dedi. 

PATLAMALARIN GERÇEKLEÅžTÄ°?Ä° NOKTALAR 

 

OBAMA'NIN AÇIKLAMASI Ä°ÇÄ°N BURAYA TIKLAYIN 

87 GENÇ VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ 

Paris belediyesinden bir yetkilinin Reuters'a verdiÄŸi bilgiye göre, konser salonundaki dört saldırgan en az 87 genci vurarak öldürdü. Ardından terörle mücadele ekipleri operasyon düzenleyerek binaya girdi, saldırganlar da üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi ve can kaybı 100'ü buldu. 

SURÄ°YE Ä°ÇÄ°N MÄ°? 

Fransız gazeteci Erwan Desplanques, Bataclan konser salonundan kaçan bir arkadaşının içeride 5 ya da 6 saldırgan olduÄŸunu ve saldırganların Suriye’den bahsettiklerini söylediÄŸini aktardı. 

Saldırı esnasında Kaliforniyalı death metal grubu Eagles'ın konser verdiÄŸi, grup üyelerinin rehin olup olmadığının bilinmediÄŸi belirtildi. 

Paris BaÅŸsavcısı konuÅŸtu 

Paris BaÅŸsavcısı Francois Molins, toplam can kaybını en az 120 olarak açıklasa da, diÄŸer yetkililer bu sayının daha yüksek olduÄŸunu belirtiyor. 

CNN International'a konuÅŸan Fransız yetkililer, saldırılarda en az 153 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini belirtti. 

Güvenlik kaynaklarının AFP'ye verdiÄŸi bilgiye göre, yaralı 200 kiÅŸiden 80'inin durumu ciddi. 

ERDO?AN'IN AÇIKLAMASI 

 

CNN International'a konuÅŸan Fransız yetkililer, saldırılarda en az 153 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini belirtti. 

Güvenlik kaynaklarının AFP'ye verdiÄŸi bilgiye göre, yaralı 200 kiÅŸiden 80'inin durumu ciddi. 

SEKÄ°Z SALDIRGAN ÖLDÜ 

BaÅŸlatılan soruÅŸturmalara yakın bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, sekiz militanın öldüÄŸünü söyledi.  

STATTA PATLAMA SESLERÄ° VE PANÄ°K ANLARI 

 

Fransa-Almanya maçının oynandığı Stade de France'daki üç saldırıdan ikisinin intihar saldırısı olarak gerçekleÅŸtiÄŸi ve saldırıyı düzenleyen iki kiÅŸinin üzerlerindeki bombaları patlattıkları bildirildi. Reuters'a konuÅŸan bir görgü tanığı, intihar saldırılarından birinin, stadyumun hemen dışındaki bir fast food restoranının önünde gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi. 

PATLAMA SONRASI GÖRÜNTÜLER 

 

HOLLANDE DA STATTAYDI 

Patlamanın olduÄŸu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaÅŸtırıldı. 

 

'SOKA?A ÇIKMAYIN' UYARISI 

Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine iliÅŸkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokaÄŸa çıkılmaması için uyarıda bulundu. 

"KAPI AÇIK" 

Öte yandan Parisliler, sosyal medyada açtıkları "KapıAçık" hashtag'iyle kentte panik halindeki turistleri evlerine davet ediyorlar. 

 

IŞİD ÅžÜPHESÄ° 

Saldırıları henüz üstlenen olmadı ancak Twitter'daki IŞİD destekçileri, kutlama mesajları paylaÅŸarak, eylemlerin terör örgütü tarafından yapıldığını öne sürdü. 

DÜNYADAN Ä°LK TEPKÄ°LER 

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel yaÅŸanan saldırıların ardından 'ÅŸoktayız' ifadesini kullandı. 

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Twitter hesabından, "Paris'te bu gece meydana gelen olaylarla sarsıldım. DüÅŸüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Yardım için elimizden geleni yapacağız" mesajını paylaÅŸtı. 

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, ise saldırılardan derin üzüntü duyduÄŸunu bildirdi. 

 

Fransa, Ocak ayında da yine Paris'te karikatür dergisi Charlie Hebdo ve bir markete düzenlenen saldırılarla sarsılmıştı. 18 kiÅŸinin öldüÄŸü saldırıları, El Kaide'nin Yemen kolu üstlenmiÅŸti. 

TRÄ°BÜNLER BOÅžALDI, TARAFTAR SAHAYA Ä°NDÄ° 

Paris'te meydana gelen terör saldırılarının duyulması üzerine, Fransa-Almanya milli takımları arasındaki maçın oynadığı Stad de France bir anda boÅŸaldı. Seyirciler saha içine indi. Maçı izleyen Fransa CumhurbaÅŸkanı Holand da staddan çıkarıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.