Sosyal Medya

SPOR

Celil Hekimoğlu resmen başkan adayı

Celil Hekimoğlu, Trabzonspor Başkan adaylığını resmen açıkladı



Trabzonlu iÅŸ adamı ve Trabzonspor eski yöneticisi Celil HekimoÄŸlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediÄŸi basın toplantısıyla Trabzonspor baÅŸkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

HekimoÄŸlu kürsüye gelerek yaptığı konuÅŸmada kısaca kendini tanıtıp spor yöneticiliÄŸi geçmiÅŸinden bahsettikten sonra özetle ÅŸunları söyledi.

Bugün Trabzonspor’un itibarı yerlerde sürünmektedir. Anadolu’nun aÄŸabeyi, gönüllerin ÅŸampiyonu unvanını kaybetmiÅŸtir. Bugün 500 milyon TL.’den fazla borç vardır, bu gidiÅŸle bir yıl sonra 600-650 milyon TL. olacaktır. Camia çok bölünmüÅŸ ve parçalanmıştır. El ele verirsek, birlik ve beraberliÄŸi saÄŸlarsak bu yükün altından kalkabiliriz. Çok zor deÄŸil. Masrafları kısmak, gelirleri artırmak zorundayız, bu ÅŸekilde üç yıl içinde özlediÄŸimiz eski Trabzonspor’a yeniden kavuÅŸabiliriz.

Altyapı çok önemli.

Trabzonspor altyapısı her yıl A takıma en az üç-dört futbolcu kazandırmak zorundadır. Trabzonspor’un altyapısı iyi durumdadır, futbolcu da üretmektedir ama sıkıntı bu kaynağı üst yapıya taşıyamamaktır. 3. Lig’de bir pilot takım kurup, genç futbolcularımızı orada oynatacağız. 1. Lig’de pilot takımımız var ama 17-18 yaşındaki gençleri orada oynatamayız.

Yönetim Kurulumuzu oluÅŸturma çalışmalarımız esnasında yoÄŸun bir taleple karşılaÅŸtık. Herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Yönetime girmek isteyenler arasında ciddi oy potansiyeli olan arkadaÅŸlar da vardı. Fakat biz öncelikle seçimi kazanma odaklı bir yönetim kurulu çalışması yapmadık. Bu geçmiÅŸte yapıldı ve iyi sonuçlanmadı. Biz bu ağır yükün altından kalkacak, dertlere ilaç olacak bir ekip oluÅŸturduk. Kongrede delegeye kendi doÄŸrularımızı anlatacağız, kazanırsak yolumuza devam edecek, kaybedersek de yeni yönetime destek olacağız”

Adaylıktan çekilmeyeceÄŸim

Celil HekimoÄŸlu programın açıklandığı barkovizyon gösterisinden sonra basın toplantısında yanında bulunan aday yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. HekimoÄŸlu, kongreye kadar olan süreçte herhangi bir birleÅŸme, ortak liste yapma konuları gündeme gelse bile adaylıktan çekilmeyeceÄŸini, seçime kendi listesiyle gireceÄŸini söyledi. Birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlanması gerektiÄŸini ifade ettiÄŸi halde Trabzonspor’un bütün dinamikleriyle birlikte hareket edip etmediÄŸi ÅŸeklindeki bir soruya da ÅŸu cevabı verdi. “Bir yıldır herkesle görüÅŸtüm, görüÅŸüyorum. Buna Muharrem Usta da dâhil. Kimse ortaya çıkıp aday olmak istemedi. Bunun üzerine ben çıktım, ÅŸu anda tek aday da benim”

Åžike süreci bizi yordu

-Bu konuda benim tavrım nettir. 2010-11 ÅŸampiyonu Trabzonspor’dur. Bunu da benim kadar açıklıkla herkes söyleyemez. UEFA bizi ödüllendirip Åžampiyonlar Ligi’ne almış, Fenerbahçe’yi de cezalandırmıştır. Fakat yerel hukuk kendilerini aklamıştır. Biz de uluslararası hukuk alanında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz. Bununla birlikte beÅŸ yıl önceye takılıp kalmayacak, yeni ÅŸampiyonluklar elde etmeye çalışacağız.

-Teknik kadro konusunda kararı yönetim kurulu verecek. Halen görevine devam eden bir sportif direktör ve teknik direktörümüz vardır. Åžota bütün camia tarafından sevilen bir deÄŸerimizdir. Ancak farklı bir durum olursa biz baÅŸkaları gibi yapmayız, kendileriyle oturup konuÅŸur ve bir karar veririz.

-Kulüp yöneticileri ceza aldığında bu bedeller kulübün hesabından otomatik olarak çekiliyor. Biz seçilir de ceza alırsak kendi cebimizden ödeyeceÄŸiz. Ayrıca Trabzonspor büyük bir israf içindedir. Son BaÅŸakÅŸehir maçına bile takım özel uçakla gitmiÅŸtir. Trabzon’dan çok sayıda tarifeli uçak kalkarken buna hiç gerek yoktur. BaÅŸkan HacıosmanoÄŸlu da çok uçak seyahati yapıyor, inÅŸallah kendi cebinden ödüyordur.

Hakan KulaçoÄŸlu henüz karar vermedi

Basın toplantısına katılan yönetici adayları ÅŸu isimlerden oluÅŸtu:

Davut YurttaÅŸ, Hüseyin Örs, Bekir BülbüloÄŸlu, Sebahattin ÇakıroÄŸlu, Ali Kemal Denizci, Alper BektaÅŸ.

Celil HekimoÄŸlu, "Yönetim kurulu listeniz bu kadar mı? BaÅŸka isim yok mu? Hakan KulaçoÄŸlu'nun da sizinle olduÄŸu söyleniyordu. O neden yok?"ÅŸeklindeki soruya da ÅŸu cevabı verdi.

"Bu kadar deÄŸil, baÅŸkaları da var. Fakat iÅŸleri dolayısıyla gelemediler. (Ä°sim vermedi) Hakan KulaçoÄŸlu da uzun süredir görüÅŸtüÄŸümüz çok deÄŸerli bir arkadaşımız. Trabzonspor'a hizmet etmeyi çok istiyor. Fakat henüz net kararını vermedi"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.