Sosyal Medya

POLİTİKA

YAZICI VE KAHRAMAN, RİZELİLERLE BULUŞTU

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı ve 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Kahraman, 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Hüsrev ile birlikte Üsküdar Kız Kulesi Restaurant?ta, Rizelilerle bir araya geldi.



Üsküdar Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen programa milletvekili adaylarını yanı sıra, Üsküdar AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Mustafa Dereci ve çok sayıda Rizeli katıldı.

rizeliler3.jpg

Programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tek parti iktidarlarının önemine değinerek, “1 Kasım seçimleri son derece önemlidir. Türkiye büyümesini, kalkınmasını, siyasi tarihimize bakın, çok partili demokratik hayatımıza bakın, hep tek parti iktidarları döneminde gerçekleştirmiştir. 1950-60 arasında Demokrat Parti, Adalet Parti’nin tek parti olarak kurduğu hükümetler döneminde bu ülkede barajlar yapılmıştır. 1983-1989 arasında Anavatan Partisi ve rahmetli Turgut Özal döneminde bu ülke sıçrama yapmıştır. Ufku açılmıştır, vizyon ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

rizeliler5.jpg

AK Parti’nin iktidara gelmesi ile Türkiye’nin büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini anlatan Yazıcı, “En sonunda 3 Kasım 2002’den bu yana Türkiye her alanda hamle yapmıştır. Bu söylediklerimi tabii ki rakamlar ortaya koyuyor. Bu kadar değişim ve dönüşümü yaparken, biz hazır kaynakları kullanmadık. Yani kasalar dolu, döviz dolu, altın dolu, rezerve var, bize teslim etti millet yetki verdi, biz de onların planlamasını yapan bir iktidar değiliz. Devraldığımız Türkiye’de Merkez Bankası rezervleri 26 milyar dolardı. Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 230 milyar dolar, fert başına düşen milli gelir 3 bin doların üzerindedir. Biz bunu aldık gayri safi milli hasılayı 820 milyar dolara getirdik, 2014 yılı sonu itibari ile söylüyorum. Milli geliri 10 bin 900 dolara çıkardık. Ve Merkez Bankası’ndaki rezervlerimizi 139 milyar dolara çıkardık” diye konuştu.

rizeliler4.jpg

Son aylarda yaşanan süreci de değerlendiren AK Partili Yazıcı, “Bakın şu yaşadığımız 5-6 aylık süreçte, Türkiye’nin kayıplarına bakın. Merkez Bankası rezervlerimiz şu gün itibari ile 119 milyar dolardır. Dolayısı ile 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin tempolu, hızlı yürüyüşünü temin etmek, tek partili iktidarı egemen kılmak için önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı.

rizeliler2.jpg

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve 1. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Kahraman ise, “Rize bir dünya liderine sahip. Recep Tayyip Erdoğan’a. Sadece Türkiye’nin lideri değil, bir dünya liderine sahibiz. Şu 13 yıllık zamanda neler yaptı. Dik durdu ve Türkiye’nin dünya üzerindeki tanımını, hakimiyetini, gücünü değiştirdi. Böyle bir hemşehrimiz var” diyerek Rizelilerden 1 Kasım seçimlerinde destek istedi.

rizeliler1.jpg

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.