Sosyal Medya

SPOR

Fenerbahçe-Trabzon maçının tüm ayrıntıları

Dün akşamki Fenerbahçe - Trabzonspor maçının bütün ayrıntıları burada...



Süper Lig'de 19. haftanın en önemli mücadelesi Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaÅŸmasında 90 dakika sona erdi. Saha karıştı. Maç sonu Bülent Yıldırım Fenerbahçeli Caner Erkin'e kırmızı kart gösterdi. 

Caner, haftaiçi oynanacak Çaykur Rizespor kupa maçı ve haftaya oynanacak deplasmandaki Gaziantepspor maçlarında forma giyemeyecek. 

Girmeyince girmiyor...

Fenerbahçe iyi oynadığı, müthiÅŸ pozisyonlar buluduÄŸu hatta önemli bir zaman diliminde tek kaleye çevirdiÄŸi karşılaÅŸmada Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı ve 6 maç sonra ilk kez puan kaybetti.Kanarya'nın inanılmaz goller kaçırdığı maçta Trabzonspor en iyi tabirle ucuz kurtuldu. Bordo Mavililer, neredeyse tüm maç kendi yarı alanlarını geçemediler.

Maça hızlı baÅŸlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Kanarya, özellikle Alper Potuk'un olduÄŸu sol kanattan etkili ataklar gerçekleÅŸtirdi. Ancak Hakan Arıkan'ı zorlayacak pozisyonlar da üretemedi. 

10. dakikadan sonra Trabzonspor oyunu dengeledi. Ersun Yanal'ın öÄŸrencileri de atak opsiyonu olarak genellikle sol kanadı seçti. Erkan Zengin burada etkili olmaya çalıştı ancak Gökhan Gönül, hücumda olduÄŸu kadar savunmada da iyiydi. 


VOLKAN AYA?INDAN KAÇIRDI!

11'de Volkan Demirel, atılan geri pasta topu ayağının altından kaçırdı. Top çizgiyi geçmeden tecrübeli kaleci meÅŸin yuvarlağı uzaklaÅŸtırmayı baÅŸardı. 

BU SEFER GOLÜ ÇIKARDI!

18'de sahnede yine Volkan vardı. Mehmet Ekici'nin kullandığı mükemmel serbest vuruÅŸta, kaptan topu 90'dan çıkardı, golü önledi. 

35. dakikada Fenerbahçe, sol kanattan tek paslarla müthiÅŸ bir atak gerçekleÅŸtirdi. Ceza sahasında sırasıyla Emenike ve Mehmet Topal bomboÅŸ pozisyonda vuramadılar. Top en son Hakan Arıkan'da kaldı.

Ä°smail Kartal'ın öÄŸrencileri topun kontrolünü ellerinde tutsalar da, Hakan Arıkan'ın kalesini sürekli biçimde zorlayamadılar. Trabzonspor, bir yerden sonra Fenrbahçeli oyunculara geçit vermedi. 

Ä°lk yarı 0-0 sona erdi. 

FENER MÜTHÄ°Åž BAÅžLADI

Ä°kinci yarıya ev sahibi çok hızlı baÅŸladı. 46'da kullanılan kornerde Mehmet Topal bomboÅŸ kafayı auta attı.  Oyunun kontrolünü tamamen eline alan Kanarya, Trabzon kalesini de adeta abluka altına aldı.

EMENIKE KAYBOLDU

68'de Emenike inanılmaz bir gol kaçırdı. Seken topta altı pasta topla buluÅŸan Nijeryalı'nın bomboÅŸ ÅŸutunu Hakan Arıkan çıkardı. Bu pozisyon dışında Emenike maç içinde yokları oynadı. Takımına katkısı yok denecek kadar azdı. Ne pres yaptı, ne aldığı topları pozitif kullanabildi. 

CARDOZO DA YOK AMA..

Oscar Cardozo da etkisiz kalan isimlerdendi.Ancak Paraguaylı'nın kötü performansı Emenike gibi bireysel deÄŸildi. Takımının, oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesi onu iÅŸlevsiz hale getirdi. 60 metrekare alanda tek başına bir ÅŸey yapması imkansızdı. 

SOW FENER'Ä°N GOLÜNÜ ÇIKARDI

Emenike, Webo, Sow... Üçü de kaliteleri tartışılmayacak forvetler... Ancak üçü de bu akÅŸam inanılmaz goller kaçırdılar. 

88'de Pierre Webo, hafif çaprazdan sol ayağıyla karşı karşıya Hakan Arıkan'ın üstüne vurdu. 

90+4'te ise soldan Caner'in ortasına Emenike kafayı vurdu, kaleye giden topu Moussa Sow adeta çizgiden çıkardı. Onun bacağına çarpan top auta gitti.

1 PUANI HAKAN ARIKAN GETÄ°RDÄ° 

Trabzonspor'un en iyi deÄŸil, tek iyi ismi Hakan Arıkan'dı. Tecrübeli kaleci hata yapmazken, yüzde yüzlük pozisyonları da kurtarmayı baÅŸardı. Trabzonspor 1 puan aldıysa bu, onun sayesinde oldu.

BÜLENT YILDIRIM VASATTI

Ä°kinci yarıdaki Aykut Demir-Egemen Korkmaz 'kavgası' dışında oyuncuların iyi niyetli olmaları Bülent Yıldırım'ın en büyük ÅŸansıydı. Ancak tecrübeli hakem iki takım adına da çok net faulleri ve sarı kartları veremedi. Ancak bu kadar ağır baskı olan bir Futbol ortamında daha iyisi de olamazdı. BaÅŸkanların soyunma odasına indiÄŸi, telefonla hakemleri aradığı bir ülkede Bülent Yıldırım'a kızmak en son yapılacak ÅŸey... 

FANATÄ°K
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.