Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

ÅžiÅŸli krizinde yeni geliÅŸme!

CHP?Lİ Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile ilçenin eski belediye Başkanı Mustafa Sarıgül?ün oğlu Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül?ün başını çektiği grup arasındaki ?gerilim? Genel Merkeze taşınıyor.



ürriyet’in edindiÄŸi bilgilere göre, CHP ÅžiÅŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Veli Çellik baÅŸkanlığında dün geç saatlere kadar süren bir toplantı yapan ÅžiÅŸli Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Hayri Ä°nönü’yle ilgili rahatsızlıklarını iletmek için Ankara’ya gitme kararı aldı. Toplantıya katılmayan üyelerin de desteÄŸini alan CHP’lileri, Ankara’da Ä°lçe BaÅŸkanı Çellik ile aralarından seçtikleri 10 kadar isim temsil edecek.

MAZERETLERÄ°: BAÅžKAN ÇALIÅžMIYOR

ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Ä°nönü genel merkez yönetimine “Çalışmıyor, halkla gereken teması kurmuyor”iddiasıyla ÅŸikayet edilecek. Edinilen bilgilere göre heyet adına Çellik, randevu vermesi halinde Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu’na, aksi taktirde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Veli AÄŸbaba’ya“Hayri Ä°nönü’nün çalışmalarından memnun deÄŸiliz. Ya halkla iç içe yüksek tempolu bir çalışma gerçekleÅŸtirsin ya da görevden çekilmesi için gereken yapılsın. EÄŸer çalışma tarzında bir deÄŸiÅŸiklik olmaz ise ÅžiÅŸli’yi kaybedebilir, bazı belediye meclis üyelerimiz de istifa eder” restini çekecek.

Ä°NÖNÜ YALNIZ DE?Ä°L

Eski ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül ile Ä°nönü’nün Belediye BaÅŸkan Yardımcılığını yapan Emir Sarıgül’e yakın isimlerin Ankara’daki temaslarına Hayri Ä°nönü de bazı genel baÅŸkan yardımcılarının desteÄŸini alarak karşılık vermeye hazırlanıyor. Ä°ddialara göre CHP MYK’nın çarÅŸamba günkü toplantısında krizi gündeme getirmeye hazırlanan Genel BaÅŸkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Ercan KarakaÅŸ ile Genel Sekreter Gürsel Tekin, Ä°nönü’den yana tavır alacak.

ÖZKES BAÅžARILI OLAMADI

Öte yandan CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’nun geçtiÄŸimiz hafta ÅžiÅŸli’deki krizi çözmesi için Ä°stanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye BaÅŸkan adayı Ä°hsan Özkes’i görevlendirdiÄŸi ortaya çıktı. Özkes ise“arabuluculuk” görevinde baÅŸarılı olamadı.

Kaynak: Hürriyet / Okan Konuralp

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.