Sosyal Medya

MAÄžAZIN

Yedi Güzel Adam dizisinin setine yakın tanıyın

Her Cuma TRT 1 ekranlarında yayınlanan Yedi Güzel Adam dizisinin setine konuk olduk.



Yedi Güzel Adam... TRT'nin izleyicilerine armaÄŸan ettiÄŸi en önemli yapıtlardan birisi. Kanalların dizi çöplüÄŸüne döndüÄŸü ÅŸu dönemde,televizyon dünyasının iftihar vesilesi... 

Edebiyatımızın açan ama hiç bir zaman solmayan gülleri Erdem Bayazıt, Cahit ZarifoÄŸlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören, Akif Ä°nan ve Sezai Karakoç'u televizyon ekranlarından yüreÄŸimize yollayan bu yapıt, ailemizle birlikte yüzümüz kızarmadan, utanmadan izleyebileceÄŸimizbir dizi olarak gönlümüze girdi. 

Haber Aktüel olarak, dizinin KahramanmaraÅŸ'taki setine misafir olduk. Dizinin yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan çekimleri izlemeye gelen sürpriz konuklarına kadar bir çok Yedi Güzel Adam gönüllüsü ile sohbet etmek imkanı bulduk. 

Setin havası dizideki hava ile aynı.Mütebessim çehreler, kameranın arkasında da, önünde de aynı samimiyetle mukabele ediyor seyircisine. 

DÄ°ZÄ°NÄ°N GÖRÜNMEYEN OYUNCUSU: SEYDÄ°HAN KÜÇÜKDA?LI 

KahramanmaraÅŸ Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan KüçükdaÄŸlı'yı sette tanımayan nerdeyse kimse yok. Setteki bu yolculuÄŸumuzda bize yardımcı olan Seydihan KüçükdaÄŸlı'nın dizinin içinde bir rolü yok ama, dizinin A'dan Z'ye kentteki bütün çekimlerinde rol sahibi. Bunu dizinin yapımcısı Ä°lksen Fıratda söylüyor. Fırat, bu memnuniyetini, "KahramanmaraÅŸ'ta çok rahatız. Seydihan Bey diziye en az bizim kadar önem veriyor, üstüne düÅŸüyor" sözleriyle açıklıyor. 

DÄ°ZÄ°NÄ°N YAPIMCISI: KAHRAMANMARAÅž DO?AL BÄ°R PLATO 

Ä°lksen Hanım aslında tüm KahramanmaraÅŸlılardan memnun. KahramanmaraÅŸ halkının diziye çok deÄŸer verdiÄŸini söyleyen TRT kökenli yapımcı;"KahramanmaraÅŸ Türkiye'de en çok ÅŸair ve yazar yetiÅŸtiren, tarihi konakları olan ÅŸehirlerden birisi. Buradaki bütün konaklar yaşıyor. Restorasyonlar çok güzel yapılmış. Eski MaraÅŸ tamamen konaklar ÅŸehri. Yani bir dizi için doÄŸal plato burası. Bunu söylerken asla abartmıyorum. Biz bu dizi sayesinde KahramanmaraÅŸ'ı kazandık. Åžunu anladık ki en aklı başında insanların yaÅŸadığı ÅŸehirlerden birisi de burasıymış. Dizinin baÅŸarılı olmasındaki sebeplerden birisi de iÅŸte bu güzelliklerdir. Ayrıca dizide emeÄŸi olan herkes birbirini tanıyan insanlardır. Birbirini tanımayan insanlar bir arada mutlu olamaz." diyor. 

DÄ°ZÄ°NÄ°N YÖNETMENÄ°: BÄ°ZÄ°M İŞİMÄ°Z DO?RULARI VERMEK 

Dizinin yönetmeni Adnan Güler de, yapımcı Fırat'tan farklı ÅŸeyler söylemiyor. KahramanmaraÅŸ halkının sıcaklığının diziye yansıdığını aktaran Güler, aradan geçen 9 aylık sürede kent sakinleri ile bir birini çok iyi tanımaya baÅŸladıklarını vurguluyor. Dizide sırf"aÅŸk" gibi belirli bir temayı iÅŸleyerek izleyicinin ufkunu daraltmadıklarını anlatan yönetmen Güler; "Yedi Güzel Adam'ın edebi kimliklerinin ve hayata karşı duruÅŸlarının iÅŸlendiÄŸi bu geniÅŸ hikayede sadece doÄŸruları veriyoruz. Zaten bizim diÄŸer iÅŸlerden farkımız doÄŸruları veriyor olmamız. Biz bu diziyi çekerken ne o tarafı, ne bu tarafı (ne saÄŸcıları, ne solcuları) sorgulamıyoruz. Genel fotoÄŸrafı görmeye, insanların gözüyle gördüÄŸünü, ekranlara yansıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca dizideki oyuncu arkadaÅŸlarımızla abi - kardeÅŸ gibiyiz. Bunların baÅŸarıda etkisi çok büyük." diye konuÅŸuyor. 

Dizi çekimleri için her gün en az 13 saat çalıştıklarını da söyleyen Güler, ortaya çıkan iÅŸin yorgunluÄŸu unutturduÄŸunu, çalışırken eÄŸlenmesini bildiklerini belirtiyor. 

DÄ°ZÄ°NÄ°N KAMBUR EMÄ°NE'SÄ° PINAR GÖK: KAHRAMANMARAÅž'TA MUTLUYUM 

Dizinin oyuncuları da hummalı bir çalışma temposunda. Diziyi oynamaktan çok yaÅŸamayı tercih edenlerden müteÅŸekkil bir ekip var Yedi Güzel Adam'ın setinde. Dizinin "kötü"sü Kambur Emine, dizide ne kadar kötüyse günlük hayatta da o kadar iyi, o kadar  mütevazi. Konağın beslemesi Kambur Emine'ye hayat veren Pınar Gök, dizi çekimlerinde yerinde duramıyor. Onun kıpır kıpır halini görenler, ilk baÅŸta onun Kambur Emine olduÄŸuna inanmıyor. Ä°nsanların bir kısmı ancak çekimler için kıyafetler deÄŸiÅŸtirildiÄŸinde ve Emine'nin kamburu ortaya çıktığında ikna oluyor. KahramanmaraÅŸ'ın bilindik yüzlerinden Ahmet KüçükdaÄŸlı da ilk baÅŸta onu tanımayanlardan. Ancak çekimlere geçilince anlıyor onun "Emine" olduÄŸunu. 

Pınar Gök, "kötü"yü oynamanın "iyi"yi oynamaktan daha kolay olduÄŸunu söylüyor. Ä°stanbul'daki bir sette oynamaktansa Anadolu'daki bir sette oynamayı tercih edeceÄŸini kaydeden Gök, KahramanmaraÅŸ'ta mutlu olduÄŸunu söylüyor. Set dışında kendisini tanıyanların bazen "kötü"yü oynadığı için kızdığını anlatan Pınar Gök, izleyicinin diziyi yaÅŸayarak izlediÄŸi için rolleri oyuncuyla özdeÅŸleÅŸtirdiÄŸinidüÅŸünüyor. 

DÄ°ZÄ°NÄ°N YAYIN GÜNÜ: CUMA, 22:45 

Dizinin çekimleri her hafta Cuma günü saat 22:45'te TRT ekranlarına gelmek için ara vermeksizin devam ediyor. Dizinin yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan diÄŸer tüm emekçilerine kadar herkes Cuma akÅŸamlarında seyirciyi TRT 1 izlemeye davet ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.