Sosyal Medya

POLİTİKA

CHP?de sular durulmuyor

CHP'nin yerel seçimlerde aldığı ve başarısızlık olarak değerlendirilen sonucun nedenleriyle ilgili analizler sürüyor.



CHP'de seçimlerin ardından sular durulmuyor. Mustafa Sarıgül, bizzat atanmasını saÄŸladığı ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Hayri İnönü'nün yanına oÄŸlu Emir Sarıgül'ü BaÅŸkan Vekili yaparak, ÅžiÅŸli Belediyesini idare etmeye devam ediyor. Bu hareketi ise hem İnönü Ailesine, hem de CHP Örgütlerine saygısızlık olarak deÄŸerlendiriyor. 

 
BEN DE?İL SARIGÜL GÖREVDEN ALABİLİR
 
Bunun yanı sıra en büyük kriz BeÅŸiktaÅŸ'ta yaÅŸandı. BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkan'ı seçilir seçilmez ilk icraatı; avukatı olduÄŸu ve 17 Aralık operasyonunda göz altına alınıp bırakılan Hüseyin Avni Sipahi'yi BaÅŸkan Vekili yapan Murat Hazinedar, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu da kızdırdı. İddiaya göre KılıçdaroÄŸlu, Hazinedar'ı arayarak "yolsuzlukla mücadele ederken o kiÅŸinin Belediye BaÅŸkan VekilliÄŸinde ne iÅŸi var? Hemen onu görevden al!" dediÄŸi, Hazinadar'ın da "efendim onu ben deÄŸil sadece Sarıgül görevden alabilir" demesi ortamı iyice gerdi. CHP'den İlçe Belediye BaÅŸkanı olan birinin CHP Liderine karşı bu ÅŸekilde bir cevap vermesi ÅŸok etkisi yaratırken, KılıçdaroÄŸlu'nun nasıl bir karşılık vereceÄŸi merak konusu. Hazinedar'ın bu hareketi Sarıgül'ün BüyükÅŸehir'i kazanmak yerine, İlçeleri organize etmek ve kendine baÄŸlı birer kurum olarak çalışmasını saÄŸlamak için BüyükÅŸehir adayı olduÄŸu kulislerde konuÅŸuluyor. 
 
SARIGÜL İSTİFA EDEBİLİR
 
DiÄŸer bir iddia da; Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel BaÅŸkanlığı'na aday olacağı ve yine kazanamaması durumunda kendine baÄŸlı Belediye BaÅŸkanları ve Belediye Meclis Üyeleri ile istifa ederek yeni bir parti kuracağı yönünde.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.