Sosyal Medya

Karşı çalışanlarının eylemi sürüyor

Karşı gazetesi çalışanları, kendilerine hiçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan gazetenin kapatıldığı gerekçesiyle eylem yapıyor. Karşı gazetesi, 65 gün sonra yayın hayatına son



Karşı gazetesi çalışanları, kendilerine hiçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan gazetenin kapatıldığı gerekçesiyle eylem yapıyor.

 
Karşı gazetesi, 65 gün sonra yayın hayatına son verdi. Gazete çalışanları ise, kendilerine haber verilmeden gazetenin kapatıldığını belirterek, tüm haklarını alıncaya kadar binadan ayrılmayacaklarını açıkladılar.
 
Çalışanların dün baÅŸlattığı binayı terk etmeme eylemiyle ilgili basın toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıda, çalışanlar adına konuÅŸan Karşı gazetesi politika editörü Onurkan Avcı, gazeteyi büyük fedakarlıklarla çıkardıklarını söyledi. 
 
Kendilerine ve okurlara maÄŸduriyet yaÅŸatıldığını savunan Avcı, "Gazetemizin sermayedarı, bir yıllık süre garantisi vererek kurduÄŸu gazetenin, dün sabah aniden kapanacağını ilan etti. 'Bugün son sayı yapılacak' dedi. Belirtmek isteriz ki, idari yönetimin bu ani kararının yarattığı maÄŸduriyet sadece parasal deÄŸil, aynı zamanda meslekidir. Biz, tam da bu emek ve umut hırsızlığı nedeniyle dün akÅŸamdan beri binamızdan ayrılmıyoruz. Haklarımızı alana, kayıplarımız telafi edilene kadar ayrılmayacağız" diye konuÅŸtu.
 
Avcı, maaÅŸ, ihbar tazminatı ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesini, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle oluÅŸtuÄŸunu belirttikleri kayıplarının telafi edilmesi için anlaÅŸma yapılmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.
 
"NE KADAR SÜRECEK BÄ°LMÄ°YORUZ"
 
Karşı gazetesi Genel Koordinatörü Kutlu Esendemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu eylem gazete patronajının arkadaÅŸlarımızın haklarını gasp etmeleriyle baÅŸladı. Bu eylemin bir parçasıyım. Gazete 9 Åžubat'ta yayın hayatına baÅŸladı ve 66. gününde kapatıldı. Çalışanlar 1,5 aydır maaÅŸ alamıyordu. Ortada derin bir güven krizi oluÅŸtu. Gazetenin kuruluÅŸundan bu yana pek çok söz yerine getirilmedi. Hal böyle olunca böyle bir direniÅŸ tablosu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.  
 
Karşı gazetesi yazarı Romina Özipekçi de çalışanların emeklerinin karşılığını alması gerektiÄŸini vurgulayarak, ÅŸunları kaydetti:
 
"Verilen sözlerin tutulmasını istediÄŸimiz için buradayız. Zira bu yapıya emek veren çok fazla insan oldu. Ä°nsanlar hayatlarını deÄŸiÅŸtirip geldiler. Hak için burada olmaya karar verdik. Eylemin ne kadar süreceÄŸini bilmiyoruz. Dün sabah da yazılarımızı verirken bilmiyorduk gazetemizin kapanacağını. Burada söz konusu olan 100 kiÅŸiye yakın basın emekçisinin hakkı." 
 
FACEBOOK Ä°LE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.