Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

CHP?de sular durulmuyor

CHP'nin yerel seçimlerde aldığı ve başarısızlık olarak değerlendirilen sonucun nedenleriyle ilgili analizler sürüyor.



CHP'de seçimlerin ardından sular durulmuyor. Mustafa Sarıgül, bizzat atanmasını saÄŸladığı ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Hayri Ä°nönü'nün yanına oÄŸlu Emir Sarıgül'ü BaÅŸkan Vekili yaparak, ÅžiÅŸli Belediyesini idare etmeye devam ediyor. Bu hareketi ise hem Ä°nönü Ailesine, hem de CHP Örgütlerine saygısızlık olarak deÄŸerlendiriyor. 

 
BEN DE?Ä°L SARIGÜL GÖREVDEN ALABÄ°LÄ°R
 
Bunun yanı sıra en büyük kriz BeÅŸiktaÅŸ'ta yaÅŸandı. BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkan'ı seçilir seçilmez ilk icraatı; avukatı olduÄŸu ve 17 Aralık operasyonunda göz altına alınıp bırakılan Hüseyin Avni Sipahi'yi BaÅŸkan Vekili yapan Murat Hazinedar, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu da kızdırdı. Ä°ddiaya göre KılıçdaroÄŸlu, Hazinedar'ı arayarak "yolsuzlukla mücadele ederken o kiÅŸinin Belediye BaÅŸkan VekilliÄŸinde ne iÅŸi var? Hemen onu görevden al!" dediÄŸi, Hazinadar'ın da "efendim onu ben deÄŸil sadece Sarıgül görevden alabilir" demesi ortamı iyice gerdi. CHP'den Ä°lçe Belediye BaÅŸkanı olan birinin CHP Liderine karşı bu ÅŸekilde bir cevap vermesi ÅŸok etkisi yaratırken, KılıçdaroÄŸlu'nun nasıl bir karşılık vereceÄŸi merak konusu. Hazinedar'ın bu hareketi Sarıgül'ün BüyükÅŸehir'i kazanmak yerine, Ä°lçeleri organize etmek ve kendine baÄŸlı birer kurum olarak çalışmasını saÄŸlamak için BüyükÅŸehir adayı olduÄŸu kulislerde konuÅŸuluyor. 
 
SARIGÜL Ä°STÄ°FA EDEBÄ°LÄ°R
 
DiÄŸer bir iddia da; Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel BaÅŸkanlığı'na aday olacağı ve yine kazanamaması durumunda kendine baÄŸlı Belediye BaÅŸkanları ve Belediye Meclis Üyeleri ile istifa ederek yeni bir parti kuracağı yönünde.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.