Sosyal Medya

GÃœNCEL

Dışişleri: Bu gayri ciddi bir karar tasarısı!

Dışişleri Bakanlığı, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul eden ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesini kınadı.



DışiÅŸleri Bakanlığı, ABD Senatosu Dış Ä°liÅŸkiler Komitesinde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısıyla ilgili bir açıklama yaptı. "GAYRI CÄ°DDÄ° BÄ°R KARAR TASARISI"
Açıklamada, "ABD Senatosu Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi, alelacele ve acemice hazırlanmış gayrı ciddi bir karar tasarısını oy çokluÄŸuyla kabul etmek suretiyle, konum, yetki ve sorumluluk alanını aÅŸan bir tasarrufta bulunmuÅŸtur." 

"TARÄ°HÄ° VE HUKUKU ÇARPITAN Ä°STÄ°SMAR ÇABASI"
"Tarihi ve hukuku çarpıtan bu siyasi istismar çabasını reddediyor, peÅŸin hükümlü ve hukuki temelden yoksun söz konusu giriÅŸime öncülük edenleri ÅŸiddetle kınıyoruz." 

"ORTAK TARÄ°H KOMÄ°SYONU KURULMALI"
"Ä°nsanlığa çok büyük acılar yaÅŸatan Birinci Dünya Savaşı sırasında cereyan eden trajik 1915 olaylarına iliÅŸkin adil bir hafızaya, bu ortak tarihin sahipleri olan Türkler ve Ermeniler tarafından birlikte diyalog ve empati yoluyla nasıl ulaşılabileceÄŸi yoÄŸun biçimde ve her yönüyle esasen irdelenmektedir. Ortak Tarih Komisyonu kurulması‎ önerimiz bu çerçevede hala gündemdedir" denildi. 

"ÖNÜMÜZDEKÄ° DÖNEMDE..."
ABD Kongresine tavsiyede bulunulan açıklama, "Önümüzdeki dönemde, ABD Kongresinin, bu gibi yapıcı olmayan giriÅŸimlerle Türkiye-ABD ikili iliÅŸkilerine zarar vermek yerine, mevcut konjonktürde her zamankinden daha fazla önem arz eden tarihi ittifak ve ortaklığımızı pekiÅŸtirmeye yönelik çabalar içinde olması; bu ve benzer karar tasarılarının yasama gündemi içinde daha ileriye götürülmemesi önem taşımaktadır" ifadeleriyle sona erdi.
 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.