Sosyal Medya

SÄ°VÄ°LTOPLUM

Karadenizliler Çekmeköy?de toplandı

Karadeniz Konfederasyonu Çekmeköy Camlı Bahçe Restoran?ta yaptığı Genel Kurul Toplantısı?nda Tahsin Usta yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı?na seçildi.



Karadeniz Konfederasyonu Çekmeköy Camlı Bahçe Restoran’ta yaptığı Genel Kurul Toplantısı’nda Tahsin Usta yeniden Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı’na seçildi.

 
Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Genel Kurul’u Çekmeköy Camlı Bahçe Restaront’ta yapıldı. Çok sayıda belediye baÅŸkan adayının katıldığı toplantıda Tahsin Usta yeniden baÅŸkanlığa seçildi.
 
Tahsin Usta, kahvaltılı toplantının açılışında yaptığı konuÅŸmada, Karadenizlilerin Konfederasyonu’nun, bütün Karadeniz’i kucaklamak üzere Trabzon, Giresun, Ordu, GümüÅŸhane, Amasya, Artvin, Rize Çayeli dernek federasyonlarının bir araya gelmeleri ve aldıkları karar ile kurulduÄŸunu hatırlattı. Güçlerini birleÅŸtirmek amacıyla yaklaşık üç yıl önce kurdukları konfederasyon sayesinde oldukça mesafe kaydettiklerini belirten Tahsin Usta, bu konuda emeÄŸi geçen, yardımlarını esirgemeyen herkese teÅŸekkür ederek, “Açıkça söylemek gerekirse Karadenizlilerin gücünü tam olarak yansıtmak kısmet olmadı, ama çok çalışarak özellikle Karadenizlilerin aday gösterilmesinde etkin olduk” dedi.
 
Ä°stanbul’da çok sayıda Karadenizli yaÅŸadığına dikkat çeken Usta, bundan böyle daha güçlü bir dayanışma örneÄŸi sergileyerek Karadenizlilerin seslerinin Ä°stanbul’da daha güçlü çıkmasını saÄŸlayacaklarını anlattı.
 
Tahsin Usta’nın, üç yıl içinde yapılan faaliyetler konusunda davetlilere bilgi vermesinden sonra Divan Kurulu (Tayfun KahyaoÄŸlu, Ethem Bakar, Ä°smail Serkan GezmiÅŸ) oluÅŸturuldu ve daha sonra da toplantıya katılan çeÅŸitli partilere mensup belediye baÅŸkan adayları kürsüye davet edildi.
 
Ä°lk söz DSP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ä°stanbul Barosu eski BaÅŸkanı Avukat Muammer Aydın’a verildi Muammer Aydın “ Ä°stanbul’da yaÅŸayan hemÅŸeriler olarak dayanışma konusunda gösterdiÄŸimiz çabaları siyasi manada desteÄŸe gelince göremiyoruz. Bizler siyaset sahnesinde birbirimize destek olmadığımız için adaylık sürecinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.
 
Karadeniz Konfederasyonu kongresine konuk olan Trabzon Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Volkan CanalioÄŸlu da, “Trabzon’dan size selam getirdim. Karadeniz Konfederasyonu yaptığı güzel çalışmalar ile bizleri her zaman bir araya getiriyor. Bu önemli birlikteliklerden çok büyük güç doÄŸuyor. Sizler böyle organizasyonlar ile birlikteliÄŸin en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Biliyorsunuz Karadeniz bu ülkenin çimentosu birleÅŸtirici unsuru onun için kıymetli çalışmalarınızın bizim için çok deÄŸerli olduÄŸunu unutmayın.” diye konuÅŸtu.
 
Daha sonra MHP Ümraniye Belediye BaÅŸkan Adayı Sabri Åžener davet edildi. ”Türkiye son dönemde bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bu ülkede topyekun bir mücadele dönemine girdik. Milliyetçi Hareket bu ülkede Türk ırkının ve bölünmez bütünlüÄŸün teminatıdır.” ifadesini kullandı.
 
 
SARIGUL'E ÖVGÜ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkan Adayı Avukat Murat Hazinedar ise, “Türkiye’nin göz bebeÄŸi ilçesi BeÅŸiktaÅŸ’ın belediye baÅŸkan adayı olarak, yıllarını sivil toplum örgütlerinde geçirmiÅŸ bir kardeÅŸinizim, çok zor bir süreçte Türkiye’nin en önemli ilçesine aday oldum. Sarıgül okulundan mezun bir kardeÅŸinizim, sivil toplum örgütlerinde 1986 yılından bu yana hizmetler veren bir kardeÅŸiniz olarak önümüzdeki dönemde hep yanınızda olacağım. Karadeniz Konfederasyonu gerek yönetim kurulu gerekse de deÄŸerli baÅŸkanı Tahsin Usta bizim her zaman yanımızda oldu. Bizlerde inÅŸallah belediye baÅŸkanlığı nasip olduÄŸunda aynı diyalogu devam ettireceÄŸiz. “ dedi.
 
Daha sonra faaliyet raporu, gelir gider, oylanarak eski yönetim kurulu ibra edildi. Tahminin bütçe okundu ve kabul edildi. Son olarak yeni yönetim kurulu belirlendi.
 
Dilek ve Temennilerde söz alan 21. Dönem Ä°stanbul Milletvekili Yücel Erdener de, “Konfederasyonun baÅŸarılı çalışmalarına katkıda bulunacağım, ancak ÅŸunu söylemeden geçemeyeceÄŸim, kadınların aranıza olmaması beni üzdü, kadınlar böyle önemli sivil toplum örgütlerinde yer almalıdır.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
TOPLANTIYA KATILAN Ä°SÄ°MLER
 
 
 
Çekmeköy Çamlıbahçe’de gerçekleÅŸen olaÄŸan genel kurula Trabzon Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Büyük Åžehir Belediye BaÅŸkan Adayı Volkan CanailoÄŸlu, 21.Dönem Ä°stanbul Milletvekili Yücel Erdener,   Ä°stanbul Borusu Eski BaÅŸkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Ä°stanbul Büyük Åžehir Belediye BaÅŸkan Adayı Muammer Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkan Adayı Murat Hazinedar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ümraniye Belediye BaÅŸkan Adayı Sabri Åžener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe Belediye BaÅŸkan Adayı Ali Kılıç, ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Tayfun KahyaoÄŸlu, AtaÅŸehir Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Namık Sürmen,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ä°stanbul Ä°l Kadın Kolları BaÅŸkan Yardımcısı Gül Soysüren,  Demokratik Sol Parti (DSP) Ümraniye Belediye BaÅŸkan Adayı Nesim Pakır, Haberciler DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ethem Bakar, BJK Eski Yöneticisi, Eski Futbol Federasyonu Yöneticisi Affan Keçeci, Berlin Rizeliler Dernek BaÅŸkanı Mehmet EkÅŸi, Demokratik Sol Parti (DSP) Artvin Belediye BaÅŸkan Adayı Ä°smail Akbulut, Konfederasyona BaÄŸlı Ä°l Federasyonlarının BaÅŸkanları.
 
YENÄ° YÖNETÄ°M
 
 
 
Daha sonra seçime geçildi. Genel kurula katılan tüm federasyonlar birlikte tek liste oluÅŸturdular. Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler ÅŸunlar: Tahsin Usta, Sıtkı Ada, Metin Kar, Yılmaz Hüsrev, Tahsin SöÄŸüt, Ä°smail AktaÅŸ, Hikmet Melek, Halil Düzgün, Nihat AltaÅŸ, Tayfun KahyaoÄŸlu, Mustafa YeÅŸildaÄŸ, Galip Özcan, Ä°smail Akbulut, Ä°.Serkan GezmiÅŸ, Vahit Olgun, Süleyman Yeniçeri,  Bülent Tunç, Cemil CandaÅŸ, Yıldırım Öztürk, Atilla YosmaoÄŸlu,  Kemal BektaÅŸ, Turan YirmibeÅŸoÄŸlu, Salih Zeki DurmuÅŸoÄŸlu, Ethem Bakar, Muammer Aydın, Sabri Çelebi, Hilmi Türkmen.
 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.