Sosyal Medya

RÖPORTAJ

Hilmi Türkmen Başkanlığa Doğru

  -Hayır, arazi şartları müsait değil. Zaten böyle bir şeye gerek de yo Validebağ Korusu?nu halka açacağız 



 

 
-Hamdolsun iyi gidiyor. Gayet yoÄŸun bir tempoda çalışıyoruz. Adaylığımız açıklandıktan sonra her gün sabah namazıyla çalışmalara baÅŸlıyoruz. Kahvaltılara katılıyoruz, esnafımızı geziyoruz, teÅŸkilatımızla toplantılar yapıyoruz. Allah’ın izniyle Üsküdar’da bir sıkıntı yaÅŸayacağımızı düÅŸünmüyoruz. 
 
 
 
-Biz bu konuda iddialıyız. Üsküdar’da dikkat çekecek bir oy alacağız. Çünkü Üsküdar bizi tanıyor, biz Üsküdar’ı tanıyoruz. Güzel iÅŸler yaptık. Millete izah edemeyeceÄŸimiz hiçbir yanlışımız yok. 
 
Yüzde 15 çöpe atılmıştır. Kimse yerinden olmayacak. 
 
 
 
-Özellikle BoÄŸaz bölgesini ilgilendiren imar sorunudur. Çarpık ve kötü yapılaÅŸma, ruhsatsız inÅŸaatlar vs. Önümüzdeki dönemde bizi en çok yoracak konu da budur. O bölgelerde görüÅŸtüÄŸümüz insanlar doÄŸrudan bu konuyu soruyorlar. Resmi adı Afet Riski Altındaki Alanların DönüÅŸtürülme Yasası olan 6306 numaralı bir yasa var. Halk arasında deprem yasası diye bilinir. Bu yasa özellikle BoÄŸaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesi Kirazlıtepe, Küplüce, Burhaniye, Mehmet Akif Ersoy gibi 14 mahalleyi ilgilendiren bir plandır. Buralarda dönüÅŸümle ilgili bir çalışmamız var. Bu yasa, imarı BoÄŸaz kanunundan kaynaklanan kısıtlama hükmünü ortadan kaldırmıştır. Konuyla ilgili bakanlıkla da görüÅŸüyoruz. Bir imar artışı söz konusu. Ancak halkın önünde bir hisseli parsel problemi var. Bu yasadan yararlanabilmeleri için hissedarların en az üçte ikisinin bir araya gelmesi gerekiyor. Biz bu yasayla imarı yüzde 15’ten kurtarmış olduk. Yüzde 15 artık çöpe atılmıştır. 
 
 
 
-Gayet tabii. Ä°nsanlar arasında “buralara zenginler gelecek, sizi buradan gönderecekler” gibi yanlış yönlendirmeler vardı. Böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Kimse yerinden olmayacak. 
 
 
 
-Üsküdar’da prestij caddeleri yapabileceÄŸimiz bazı caddelerimiz var. Nato Yolu Caddesi, Acıbadem Caddesi, Nuhkuyusu Caddesi gibi. Yeni dönemde inÅŸaallah bu caddelerden biri ya da birkaçında bu uygulamaya gideceÄŸiz. Projelerimiz hazırdır. 
 
 
 
-Üsküdar’ın özellikle Marmaray’dan sonra, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının hizmete girmesinden sonra çok daha ciddi bir otopark sorunu ortaya çıkacak. Çünkü insanlar araçlarıyla gelecek, Marmaray’a ya da metroya binip istediÄŸi yere gidecek. Bizim buna karşı hamlelerimiz var. Halen kullandığımız belediye binamızı yıkıp altına 1200 araçlık otopark yapacağız. Üstü yeÅŸil alan olacak. Belediye binamızı ÇavuÅŸdere’ye taşıyoruz. O binanın altına da otopark yapıyoruz. Halen faal olan katlı otoparkı yıkıp meydana dâhil edeceÄŸiz. Dolayısıyla mevcut otopark kapasitemizi 5-10 kat artırıyoruz. 
 
 
 
-Hayır, arazi ÅŸartları müsait deÄŸil. Zaten böyle bir ÅŸeye gerek de yok. 
 
 
 
-“Üsküdar, rızkı dar” diye bilinen özdeyiÅŸ yanlıştır. Aslı “Üsküdar, rızk-ı dâr” olacaktır. “Dâr” Arapça kapı demektir. Üsküdar rızık kapısıdır, huzur ÅŸehridir. Tabii ki Üsküdar bir sanayi ve ticaret ÅŸehri deÄŸildir. Üsküdar’da mistik bir hava var. Üsküdar bir tarih ve kültür ÅŸehridir. Kabe toprağıdır. Burada rızık dar olur mu? Buralar iyi insanların oturduÄŸu yerler. Biz Üsküdar’ın tarihi dokusunu yeniden canlandırarak, o dokunun insanların sosyal hayatında yaÅŸayabileceÄŸi bir anlayışla beÅŸ yıl bu ÅŸehirde görev yapacağız. Ä°lçeyi binayla doldurmayacağız. Bakın meydanda ciddi bir alan açıyoruz. 
 
ValidebaÄŸ Korusu’nu halka açacağız 
 
Bu arada ilk kez bugün açıkladığımız bir projemiz var: ValidebaÄŸ Korusu’nu halka açacağız. Åžu anda 350 dönümlük arazi atıl ve çok kötü bir vaziyette duruyor. Orada marjinal bir grup, güya doÄŸal haliyle kalsın diye kullanıma açılmasını engellemek istiyor. Biz yeni dönemde ValidebaÄŸ Korusu’nu muazzam bir park yapacağız. Sadece Üsküdar’ın deÄŸil bütün Ä°stanbul için bir sosyal mesire alanı haline gelecek. Yani bir kent ormanı olacak. Orada halen 6 bin tane bakımsız aÄŸaç var. Ä°stanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’yle bir amanejman planı yaptık. Oraya 10 bin yeni aÄŸaç dikeceÄŸiz. Seyir terasları, göletler, küçük derecikler var. Arsa Milli Emlak’ın. ValidebaÄŸ ÖÄŸretmenevi’nden dolayı Milli EÄŸitim’e ve Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilmiÅŸ durumda. Bu ciddi bir projedir. Çılgın proje diyebiliriz. Gözümüzü karartıp bunu gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Belediyecilikte uzun bir tecrübemiz var. Artık bir çılgınlık yapalım. (Gülüyor) 
 
 
 
 
-Üsküdar’da yaÅŸayan insanların hayrına olacak iÅŸleri tabii ki yaparız. Bu Üsküdar’da da olur, Üsküdar sınırları dışında da olur. Üsküdar’da Åžalpazarlı da var, Giresunlu da var. Çankırılı, Kastamonulu da var. Biz bu hemÅŸehrilerimizin memleketlerine hizmet götürüyoruz. Asıl götürmezsek yanlış yaparız. 
 
Åžalpazarı’nı mutlaka almak zorundayız. 
 
Bu arada Åžalpazarı’nın da belediye baÅŸkanının AK Partili olmasını istiyoruz. Çünkü aynı havayı teneffüs etmemiz lazım. Mesela BüyükÅŸehir Belediyemizle biz AK Partiliyiz ve kaliteli hizmetleri birlikte yapıyoruz. Burada biz AK Partili, BüyükÅŸehir baÅŸka partiden olursa iÅŸlerimizin bir ayağı topal kalır. Bunun gibi, memlekette AK Partili bir belediyeyle çok daha kolay anlaşıp uyum içinde çalışabiliriz. Bir de biz Üsküdar gibi bir yerde adayız, inÅŸaallah baÅŸkan olacağız. Kendi memleketimizde bir baÅŸka parti kazanırsa ben bunu Sayın BaÅŸbakan’a izah edemem ki… O yüzden Åžalpazarı’nı mutlaka almak zorundayız. Åžalpazarı’nın çok kayıp yılları var. Yeni dönemde inÅŸaallah orada da güzel ÅŸeyler yapacağız. 
 
 
 
-Kolay ulaşılabilen, halkın içinden bir adam olarak algılanmak isterim. Hedefimiz budur. Ä°nsanların iÅŸini, sorununu çözeriz çözemeyiz o ayrı konu. Çözülemeyecek iÅŸler de var. Mesela vatandaÅŸ gelip kaçak katına müsaade etmemizi isterse tabii ki edemeyiz. Fakat insanlar bize çok rahat ulaÅŸmalı, arada engel olmamalı ve derdini anlatmalı. Ä°nÅŸaallah iyi bir ekip kurarak bunu yapacağız. Belediyecilik iÅŸlerini ekip yapacak, baÅŸkanlık zaten bir temsil makamıdır. Biz gidip belediye binasında iÅŸlere gömülüp kafamızı kuma sokmayacağız. Yine aynen halkın içinde olacağız. Sabah gidip taksi durağında kahvaltı yapacağız. Ä°nsanların düÄŸününe, cenazesine gideceÄŸiz. Yani biz alanda olacağız, ekibimiz çalışacak. 
 
YapabileceÄŸimiz iÅŸe yapacağız, yapamayacağımız iÅŸe de yapamayız diyeceÄŸiz. Ä°nsanlar hep olumlu sözler duymaya artık doydu. Bize “BaÅŸkanım, bu iÅŸ olacaksa olacak deyin, yoksa olmayacak deyin” diyorlar. GerçeÄŸi lisan-ı münasiple söylersek insanlar bundan kırılmayacaklardır. 
 
----------------- 
 
 
 
Hilmi Türkmen Kimdir? 
 
1973 yılında Trabzon’un Åžalpazarı ilçesinde doÄŸan Hilmi Türkmen, ilköÄŸrenimini ve hafızlığını Åžalpazarı’nda, liseyi Vakfıkebir Ä°mam Hatip Lisesi’nde, yüksek öÄŸrenimini Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 
 
1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar’da mesleÄŸe baÅŸladı.
 
Ä°ÅŸ hayatının yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri baÄŸlamında, çeÅŸitli eÄŸitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK’larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı kuruculuÄŸu ve mütevelli heyeti üyeliÄŸi, MAVERA EÄŸitim ve SaÄŸlık Vakfı kuruculuÄŸu ve mütevelli heyeti üyeliÄŸi, Hukukcular DerneÄŸi yönetim kurulu üyeliÄŸi bunlardan bazılarıdır.
 
Siyasete aktif olarak 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kollarında baÅŸladı. Fazilet Partisinde Üsküdar Ä°lçe Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi yaptı. AK Parti’nin kuruluÅŸ süreci ile birlikte Üsküdar Ä°lçe Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi, 2002 Genel ve 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti Üsküdar Ä°lçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) BaÅŸkanlığı yaptı. 2003–2004 yıllarında ise AK Parti Üsküdar Ä°lçe TeÅŸkilat BaÅŸkanlığı görevini üstlendi. 
 
2004 Yerel Seçimlerinden sonra Üsküdar Belediye BaÅŸkan Yardımcılığı ve Ä°BB Meclis ÜyeliÄŸi yaptı. 
 
Evli ve iki kız, iki erkek çocuk babası olan Hilmi Türkmen, Ä°ngilizce bilmektedir.
 
Röportaj: Bülent Åžirin-Mustafa Atalar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.