Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Devlet Bahçeli: Fişlemeyle bir yere varılmaz!

Bahçeli: Fişlemelerin hepsi çöplüğe atılan bir belge olarak tarihte yerini bulmuştur



Ä°stanbul’da bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ilk durağı bugün partisinin BeyoÄŸlu Ä°lçe BaÅŸkanlığı oldu. Ä°lçe teÅŸkilatını ziyaret eden Bahçeli, Ä°stanbul Bilumum Madeni EÅŸya Esnaf ve Sanatkarları Odaları BirliÄŸi’ni ziyaret etti. Burada esnaflarla kahvaltı yapan Bahçeli, gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Yolsuzluk ve rüÅŸvetin Türkiye’nin gündemine oturduÄŸunu belirten Devlet Bahçeli, “Yolsuzluk ve rüÅŸvet iddiaları ortaya çıktığından beri Sayın BaÅŸbakan artık ‘baÅŸkesen’ haline gelmiÅŸtir. BaÅŸbakan savcı, polis tanımıyor. Yolsuzluk ve rüÅŸvet iddialarına inanmıyor. Bunu kendi iktidarına karşı darbe giriÅŸimi olarak tanımlıyor. Evladıyla ilgili gündeme düÅŸen konular karşısında (ErdoÄŸan'ın 'YolsuzluÄŸa karışan evladım olsa reddederim.' sözü) göze ve kulaÄŸa hoÅŸ gelen bir sözdür. Bunu görmek lazımdı. Bu iddialar karşısında evlatlıktan reddetme yerine reddetme gerekçesi doÄŸru mu, yanlış mı ona bakmak lazım. Yargılama sonucunda eÄŸer temiz, dürüst ilkeli baÅŸbakanlığa yakışır bir ÅŸahsiyetin evladı olarak Bilal kardeÅŸimiz haklıysa toplumca bağıra basılacak hale gelir. EÄŸer tam tersi oluyor ise yargı sonucunda suçlamalar doÄŸru çıkıyorsa BaÅŸbakan’ın da görevinden uzaklaÅŸması, toplumun huzuruna da bu kadar iddialar sonrası çıkmayacak bir duruma girmesinde fayda vardır.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Yolsuzluk ve rüÅŸvet iddialarının üstü örtülmemeli.” diyen Bahçeli, “Ä°ddiaların üstünü örtmek için bazı komplolar, iftiralar, bazı memur kıyımları, emniyet güçleri üzerinde oynanan oyunlara son verilmeli. Mutlaka yargının önüne iddialar çıkarılmalı, adil bir mahkemeyle konular ele alınmalı ve Türkiye temizlenmelidir.” diye konuÅŸtu.

"FÄ°ÅžLEMEYLE BÄ°R YERE VARILAMAZ"

Bugün bazı gazetelerde yer alan Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın (MÄ°T) dini grupları izlediÄŸi yönündeki haberlerin sorulması üzerine Bahçeli, “Türkiye’de hiç kimsenin baskı altına alınmasına gerek yoktur. Birbirimizi araÅŸtırmak yerine Türkiye’yi daha iyi bir yere nasıl getiririz bunu düÅŸünmeliyiz. FiÅŸlemeyle bir yere varılmaz. FiÅŸlemelerin hepsi çöplüÄŸe atılan bir belge olarak tarihte yerini bulmuÅŸtur.” ifadelerini kullandı.

"HSYK'DAKİ DE?İŞİKLİ?İ KABUL ETMİYORUZ"

HSYK ile ilgili deÄŸiÅŸikliÄŸi kabul etmediklerini aktaran Bahçeli, “2010 yılında Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi sonucu oluÅŸmuÅŸ olan HSYK’da zaten yanlış bulduÄŸumuzu ifade etmiÅŸtik. Bunlar iktidarın siyasi amaçları doÄŸrultusunda devletin bazı kurumlarının kullanılması istismarı meselesidir. Bize göre yolsuzluk ve rüÅŸvet konusu gündeme alınmalı. HSYK’nın yasası deÄŸiÅŸmeden 30’a yakın hakim ve savcı yerinden oldu. Her gün emniyet mensubunun yerleri deÄŸiÅŸiyor. Ä°ktidar HSYK’nın mevcut durumuyla istediÄŸini yapabilecek haldeyken bu tartışmayı niye baÅŸlatıyor? Bu sorunun cevabını BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın vermesi lazım.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"SARIGÜL'ÜN MAL VARLI?I Ä°LGÄ° ALANIMIZ DE?Ä°L"

CHP’den Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olan Mustafa Sarıgül’ün mal varlığına el konulması ile alakalı Bahçeli, “Yarışa girmiÅŸ bir siyasinin mal varlığı bizim ilgi alanımız deÄŸil.” dedi.

BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay'ın geçtiÄŸimiz günlerde Öcalan ile alakalı sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Bahçeli ÅŸöyle konuÅŸtu: “GüneydoÄŸu’daki Kürt kökenli kardeÅŸlerimiz Öcalan’ı Kürtlerin lideri olarak kabul ediyor mu ki? O onun bileceÄŸi iÅŸtir. Ä°stanbul ve Diyarbakır’da çalışan Kürt kökenli kardeÅŸlerimiz iyi bir devlet otoritesi ortaya çıktığı zaman PKK’nın kökünü onlar kazır. Bunu nasıl lider olarak takdim ediyorlar. Bu milleti bölmeye kimin hakkı var. Kime ne söz verdiyseniz, bu ısrara devam ediyorsunuz. Öcalan 40 bin insanın ölümüne sebep olan bir canidir. Bundan lider olur mu?"

"DÜNYADA ÖRNE?Ä° YOK"

Devlet Bahçeli’ye Yargıtay’ın ÅŸike dosyasında kararı onaması soruldu. Bahçeli’nin BeÅŸiktaÅŸlı olduÄŸunu söyleyerek konuÅŸmaya baÅŸlaması salonda gülüÅŸmelere sebep oldu. Bir rakip spor kulübünü suçlamak için konuÅŸmadığını dile getiren Bahçeli, “Fenerbahçe’ye çok deÄŸerli hizmetler sunan deÄŸerli bir baÅŸkandır Aziz Yıldırım. Åžike meselesi üzerine çok tartışmalar yapılmış, hapse girmiÅŸ, sonunda tahliye edilmiÅŸtir. Türkiye’nin bu kadar ağır sorunları içerisinde baÅŸka bir gündem deÄŸiÅŸikliÄŸi olarak Aziz Yıldırım’ı oturtmak kanaatimce yanlıştır. Spor adamının cezaevine gönderilerek sporun düzeltilmesi dünyanın hiçbir yerinde örneÄŸi yoktur.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.