Sosyal Medya

BÖLGEHABER

RIZA ÇALIMBAY, LÜTFEN RİZESPOR?UN ÖNÜNÜ AÇ!

Sezona fevkalade bir başlangıç yapan Çaykur Rizespor, ilk yarının kapanış maçında Elazığspor'a 1-0 mağlup olarak devreyi 16 puanla, sondan dördüncü sırada kapattı.



Ligde görülmedik ÅŸekilde ligin 6. haftasında ikinci sırada olan yeÅŸil mavili takım, sonraki 11 haftada sadece 3 puan alarak camiaya küme düÅŸme endiÅŸesi yaÅŸatmaya baÅŸladı.

Oysa çok eski deÄŸil, Çaykur Rizespor’un resmi web sitesinde 13 Aralık tarihini taşıyan BaÅŸkan Metin Kalkavan’ın yazısında, “Bu sene de; Rıza Çalımbay gibi tecrübeli bir hoca ile lig sonunda Avrupa kupalarına katılmamızı saÄŸlayacak bir sıralamada olabilme hedefimizi, fairplay kuralları içinde sonuna kadar kovalayacağız” deniyor.

Sayın Kalkavan, önceki gün ÅŸirketiniz 3 milyar dolarlık fevkalade büyük ve önemli bir askeri ihaleyi kazanma baÅŸarısını gösterdi; kutluyor, hemÅŸeriniz olarak gurur duyuyor ve baÅŸarılarınızın devamını diliyorum. Ama aynı performans ve öngörüleri maalesef Çaykur Rizespor için göremiyoruz sizde. Takım tepe taklak olmuÅŸ, hocaya takımda güven taban yapmış, oynan(may)an futbola ve alınamayan puanlara bakıp dünya alem küme düÅŸme korkusuna kapılmışken siz hangi penceredesiniz. Ä°stikrar, tazminat ödememe gibi nedenlerle katlanıyor olabilirsiniz ama sizde çok iyi biliyorsunuz ki, kurumsal yapılarda neÅŸter vurmayı bilir.

Son Elazığ müsabakası bile Rıza Çalımbay’ın takımı tüketmiÅŸliÄŸini ortaya koyuyor. Devrenin son maçı, takımda eksik – sakat yok, rakibin ligin en zayıf kadrosuna sahip, üstelik en iyi oyuncuları Sane’de cezalı. Bu 6 puanlık maçı alamayacaksın da, daha neyi kazanacaksın. Allah aÅŸkına sakatlık haricinde maÄŸlup takımın 90 + da oyuncu deÄŸiÅŸtirmesini izah edebilmek mümkün mü?

İyi de sezona fırtına gibi giren,ilk 6 hafta zirveyi kovalayan bu takım değil miydi?

Evet, ilk 6 hafta yeÅŸil mavili ekip aldığı 13 puanla zirvede idi. Ama ortada kimseyi tatmin eden bir futbolu yoktu ve maalesef henüz futbolcular Rıza Çalımbay hocaya olan güvenlerini kaybetmemiÅŸ, demoralize olmamışlardı. Hem hemen hemen her yıl lig baÅŸlangıcında böyle sürpriz sonuçlar alan takımların sonra tepe taklak olduklarına da ÅŸahit olmuÅŸuzdur.  

28 Eylül'de RÄ°MER Kurucuları ve Rizespor Veteranları ile Riva'da tüm gün süren bir organizasyonumuz vardı. AkÅŸam gala yemeÄŸinde Yusuf BaÄŸdatlı'ninmozikası eÅŸliÄŸinde oynanan horona ara verip TV'de Çaykur Rizespor'un Galatasaray’la berabere kaldığı müsabakayı izledik. Yıllarca Rizespor formasını baÅŸarıyla giymiÅŸ futbolcu arkadaÅŸlarımızla beraber… Ne onlar, ne biz hiç kimse takımımızın oynadığı futboldan hoÅŸnut olmadığı gibi, 6 maçta alınan 13 puana raÄŸmen bu ÅŸansın devam etmeyeceÄŸi, bu oyun ve teknik direktörün yanlış demeçleri yüzünden takımda ahengin tamamen biteceÄŸi, birkaç haftaya dibe doÄŸru yol almaya baÅŸlanılacağı kanaatinde birleÅŸtik.

Takıma olumsuzluk yüklememek, görünürde iyi dönen tekere çomak sokmamak adına konuÅŸtuklarımızı, düÅŸündüklerimizi yazmadık. Ama ÅŸansımız yaver gitmedi. Galatasaray maçından sonra takım içerde Antalya, Kayseri ve Fenerbahçe’ye kaybetti, Akhisar ve KasımpaÅŸa ile berabere kaldı, dışarda da BeÅŸiktaÅŸ’la berabere kaldı, EskiÅŸehir, Konya, Sivas ve son haftada lig sonuncusu Elazığ'akaybetti. 

Özeti 11 haftada sadece 3 puan. Rizespor’un 13 puanı var iken Bursa’nın 5, Gaziantep ve GençlerbirliÄŸi’nin sadece 4 puanı vardı. Åžimdi onlar ve diÄŸerleri neredeyeÅŸil mavili ekip nerede?

Sevgili Hasan Vezir facebook’ta bir Rizesporlu olarak isyan ediyor ÅŸimdi! “Takımın durumuna Rizeli olarak üzülüyorum. Åžimdi düÅŸünüyorum da, biz Rizespor’umuzu çalıştırırken 4 maÄŸlubiyet aldık diye hemen görevimize son verdiler!!! Kabahatimiz Rizeli olmakmiydi?”

Haksız mi!

Ekim ayının son haftasında bende suskunluÄŸuma son verip yerel medya ile paylaÅŸtığım yazımda Rıza Çalımbay’ın takımı iyi yönetemediÄŸini açıkça yazdım. Özetle “Rıza Hoca faturayı futbolculara ve yönetime kesiyor ama benimfatura kesebilme hakkım olsaydı, tek adresim kendisi olurdu… Forvetlerin hiç birinden memnun deÄŸilim. BaÅŸka bölgelerde de sıkıntı var diyerek olası daha kötü durum karşısında yönetimi seyircinin önüne atmayı amaçlayarak maÄŸlubiyetlere, sürpriz puan kayıplarına peÅŸin kılıf hazırlıyor. Takımın Ä°yisi seninse, kötüsü de senindir. EÄŸer kamuya demeçlerin böyleyse, sporcularınla da konuÅŸmaların daha farklı deÄŸildir ve görünen o ki ipin ucunu kaçırmışsın,ve “ben demiÅŸtim” diyerek ÅŸimdiden daha kötü sonuçlara zemin hazırlamaya baÅŸlıyorsun.

Bu tarz demeçlerinle ekiptekilerin özgüvenlerini sıfırlarsın. Sana inançlarını kaybederler, zaten takımın sahada bu kadar laubali ve isteksiz olması da baÅŸka türlü izah edilemez. Üstelik ÅŸikayet ediyorsun ama sezon başında takımı sen kurdun, oyuncuların bu kadar formsuz ve hazır olmayışlarının da bizzat sorumlusu yine teknik ekibinle beraber sensin. Yeni transfer olanağının olmadığı bir dönemde medyaya sızlanacağına, OÄŸuzhan, UcheKalu, HurÅŸit, Depertis gibi deÄŸerleri kaybetmeyip kulübe mali külfet yüklememek de hocanın iÅŸi olduÄŸu gibi, “ben bu arkadaÅŸların transferlerine dahil deÄŸildim (!), kazanılmaları benim iÅŸim deÄŸil” deme hakkına da sahip deÄŸilsin. Bir ekibin başı iseniz, futboldan anladığınız kadar iyi bir yöneticide olacaksınızve ekibin her üyesini her koÅŸulda motive etmesini bilip hazır tutacaksınız.”

Sonrasında ne mi oldu? 8 hafta daha geçti ve takım sadece 2 beraberlik alarak 8. sıradan 15.sıraya gerileyip camiaya saç baÅŸ yoldurmaya devam etti. Son hafta Elazığ’da 6 puanlık maçta kaybedildi ve takım iyice dibe vurdu. Hoca piÅŸkin piÅŸkin devre arası kamptan, yeni transferlerden bahsediyor. Halim Mete (özgüven ve özeleÅŸtirisi için kutluyorum) dışında yönetimden ses yok, neymiÅŸ efendim kovarsak tazminat öderiz diye düÅŸünülüyormuÅŸ.

Sayın Metin Kalkavan BaÅŸkanım, son haftalarda Rıza’nın sakız yaptığı Servet Çetin, bizim Sezer’den daha mi iyi? Geçenlerde Faik Çetiner’in TV programında Rıza Hocanın dönem arkadaşı Fenerbahçeli Abdülkerim’den iÅŸittim. “Rize’de iÅŸler kötü gidiyor, bizim Rıza sürekli kadronun yetersizliÄŸinden, transferden bahsediyor ama onun huyudur 40 topçusu olsa 20 daha ister”. Abdülkerim’in cümleleri o kadar güzel anlatıyor ki Sayın Çalımbay’ı. Hem sezon başında mevcut kadrodaki oyuncuları transfer eden kendisi deÄŸil miydi? BildiÄŸim kadarıyla bir oyuncu haricinde istediÄŸi tüm transferleri de kulüp olarak yapmıştınız. Åžimdi transferin daha zor olduÄŸu bir dönemde ne deÄŸiÅŸecek? 

DeÄŸiÅŸmez Metin BaÅŸkanım, yerel medyada okudum. Takım için “Korkak Generalin Askerleri” deniyor. Takıma devre arasında takviye ÅŸart ama general bu oldukça askerlerin deÄŸiÅŸmesi çözüm deÄŸil. 

DeÄŸiÅŸmez Sayın Rıza Çalımbay Hocam bu saatten sonra. DeÄŸiÅŸtiremezsiniz de. Mevcut futbolcuların size ve ekibinize olan inançları törpülenmiÅŸ, devre arasında ilk on bir komple yenilenemeyeceÄŸine göre alınabilecek 5-6 sporcu ile de sonuç bundan farklı olmayacak, çünkü iletiÅŸimi kaybettiniz ve ikinci yarının dördüncü haftasına kalmadan Sivas’ta olduÄŸu konuma düÅŸeceksiniz. Lütfen daha fazla kendinizi yıpratmadan, takıma zarar vermeden, camiayı daha fazla germeden devre arası transferlerine burnunuzu sokmadan affınızı isteyin. Bizim yönetim kibarlıktan, tazminat vermemekten, istikrardan yana olmaktan size sesini çıkarmıyor ama siz anlayın artık.

Kadıköy / 29.12.2013 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.