Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kılıçdaroğlu: Para var diye bağırın koşarlar!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.



Sosyo ekonomik geliÅŸmede Samsun ilk 5 içindeydi. Åžimdi 32. sırada. Her Samsunlu kendine sorsun. Ben AKP’ye oy verdim AKP beni 32. Sıraya düÅŸürdü. Elinizi vicdanınıza koyun ona göre oy verdi. Samsun’un 11 milletvekili vardı, dokuza düÅŸtü. Neden Samsun göç veriyor. Çünkü Samsunlu gençlerimi iÅŸsiz. Büktüngençlere sesleniyorum, Samsun’u yeniden mi ayaÄŸa kaldırmak istiyorsunuz, geliÅŸmiÅŸ bir kent haline mi getirmek istiyorsunuz. Adres belli, adres CHP’dir, halk partisidir halkın partisidir. Samsun’u yerelde CHP’ye verin o belediye baÅŸkanlarımız size hesap vermeyi namuslu bir görev kabul edeceklerdir. Son haftada yaÅŸananları gördük hep beraber tanık olduk, hala tanık olmaya devam ediyoruz. Bu ülkenin polisi, bu ülkenin savcısı yani bu milletin polisi, savcısı hırsızları yakalamaya çalışıyor, rüÅŸvet verenleri çalışıyor. Siyasi iktidar ne yapıyor. Bırakmış hırsızları savcının ve polisin peÅŸinde. Aman hırsızı yakalama diyor. 

Bunlar kul hakkı yedirtmeyeceÄŸiz diye iktidara geldiler, ÅŸu anda kul hakkı yiyor ve hırsızları koruyorlar. 

Efendim aramızdaki kirli olanları ayıkladık diyor. Peki bu operasyon olmasaydı o kirlileri görebilecek miydik? Demek ki o kirliler senin yanındaydı onları koruyordun ve onları Bakanlar Kurulu’na kadar taşıdın sen. 

Ä°stediÄŸiniz kadar bağırın hırsız var diye onların kulakları sağır. Para var diye bağırın hemen koÅŸarlar. 

Madem bunlar kirliydi, sen bunlarla yollarını ayırdı. Hala neden savunuyorsun bunları. Sokak sokak savunuyor. Onu alkışlayanlar kul hakkı yemenin ne büyük günah olduÄŸunun farkındalar mı acaba 

Bütün yurttaÅŸlarımı Adalet Ve kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaÅŸlarımın tamamına sesleniyorum. Temiz siyaset istiyorsanız yeri belli adı Halk adresi Halk partisi. Diyor ki efendim benim çocuklarım ailelerim bir arya geldiler vakıf kurdular yurt yapacaklar. Ona itiraz eden var mı. Åžuna itiraz ediyoruz. Yurt yapabilirsin eyvallah. O vakfa paralar nereden geliyor. RüÅŸvet parası olarak geliyorsa asıl ona itiraz ediyoruz. 

Ä°hale veriyorsun rüÅŸveti de götür  vakfa yatır diyorsun. Kim o vakfın sahibi, çocukları ve yandaÅŸları. Bu millet bunu yutacak mı? Yutmayacak hesabını soracak. 

Herkesin evinde para olur herkesin evinde para olur diyor. Sizin evinizde 4.54 milyon dolar  var mı. Yoksa kusura bakmayın bir iÅŸe yaramıyorsunuz demektir. Bu salonda ne iÅŸiniz var. Ya banka müdürü parayı nereye yatırır. Dürstse  parayı bankaya yatırır. Hırsızlık yaptıysa koyamaz. Kimi güvencesinde ayakkabı kutusuna koyuyor. Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın güvencesi. 

Eskiden hırsızlık olunca polis gelir suçluları alır götürürdü. Buradan bütün polis kardeÅŸlerime sesleniyorum. Sakın ola ki iktidarın polisi olmayın. Sizin aylıklarını bu ülkenin 76 milyonu ödüyor. Halkın polisi olun. Polisin ÅŸerefi onun görevidir. 

Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum. Bakın hiçbir kamu görevlisinin isminin önünde cumhuriyet unvanı yoktur. Ä°ktidarın savcısı olursanız hesabını sormak benim görevimdir. Sanmasınlar bu devran böyle gidecek. O zaman hep beraber hesabını soracağız. Bütün anneneler sesleniyorum, Karadeniz’in yiÄŸit kadınlarına sesleniyorum, ÇocuÄŸunuz iÅŸsizse bilin ki sebebi bunlardır, oÄŸlunu atama bekliyor ve atanamıyorsa bilin ki sebebi bunlardır. 

DOYMUYORSUNUZ 

BaÅŸbakan yolsuzluk yapanları koruyor. Demek ki BaÅŸbakan ülkenin deÄŸil yolsuzluk yapanların BaÅŸbakanı.  Benim anlamadığım ÅŸey ÅŸu. Ne oldu da size de milyarları götürüyor hala doymuyorsunuz.  Bir çaÄŸrı yaptım. 4 bakan siyaseti girdikleri gün mal varlıkları nedir. Siyaseti bıraktıkları gün mal varlıkları nedir. Çık adam gibi adamsan açıkla. Açıklayamaz. 

BENÄ°M MAL VARLI?I ORTADA 

Bugün benim mal varlığım meydanda. Bütün millete gösterdim. O millete gösterebiliyor mu.  Verilmeyecek hesabımız yok. Onlar hesap vermekten korkuyorlar. TelaÅŸ içindeler. Sayın BaÅŸbakan bir sıkıntın yoksa bu telaÅŸ neden. Bırak polis, savcı görevini yapsın. Namuslu adam telaÅŸlanır mı. TelaÅŸlanmaz. 

Bunların gözünü para bürümüÅŸ. Öyle vatandaÅŸa hizmet falan yok. 1 trilyon 678 milyar dolar harcadılar. Bütün cumhuriyet hükümetlerinin harcadığı paradan fazlasını harcadılar. TelaÅŸ neden. Ä°ktidar giderse birisi bana hesap soracak diye.
Biz bayrağımızla gurur duyarız Bu sene Edirne’ye gittim. 40 Pınar GüreÅŸleri. Büyük bir Türk bayrağı statta dolaÅŸtırılıyor. 

HERKES AYA?A KALKTI AMA 4 BAKAN... 

Herkes ayaÄŸa kalktı 4 bakan ayaÄŸa kalkmadı. Bütün Karadenizlilere söylüyorum, kendi bayrağının önünde ayaÄŸa kalkmaya bir siyasi partiye gidip oy verecek misiniz?  Ä°stiyorlarsa fotoÄŸrafları videoları var. Biz tepkimizi gösterdik istiyoruz ki bütün vatandaÅŸlarımız tepkisini gösterdi.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.