Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

?Rize?yi uçurun? dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, parti grup toplantısında 15 ilin daha belediye başkan adaylarını açıkladı.



Memleketi Rize’de deÄŸiÅŸimi tercih eden BaÅŸbakan ErdoÄŸan, iki dönemdir baÅŸkanlık yapan ve idareciliÄŸe renk katan Halil Bakırcı’nın yerine Prof. Dr. ReÅŸat Kasap’ı aday gösterdi.

Rize Artık Prof. Dr. Kasap’la...

RÄ°ZE’NÄ°N Bakırcı ile deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸümü yaÅŸadığını kaydeden BaÅŸbakan ErdoÄŸan, “Åžimdi Rize’yi ReÅŸat Kasap baÅŸkanlığında uçuracağız” mesajı vererek Kasap’ı tebrik etti. Bakırcı’nın gönlünü, “Baba dostumuz” diyerek alan BaÅŸbakan, Rize’de yeni dönemin kapısını araladı.

 

Bakırcı: Kararın Arkasındayım

KONUYLA ilgili görüÅŸlerine baÅŸvurduÄŸumuz Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, BaÅŸbakan’ın tercihinin yorumlanamayacağını belirterek, “Sistem iÅŸlemiÅŸ, Sayın BaÅŸbakan böyle uygun görmüÅŸtür. Adayımızın yanında ve arkasındayız” dedi.

Asla Alıngan Olmayacağım

KENDÄ°SÄ°NDEN daha baÅŸarılı Erzincan, Urfa gibi belediyelerde de deÄŸiÅŸime gidildiÄŸini kaydeden Bakırcı, “Asla alınganlık göstermem. Sayın BaÅŸbakan’ın tercihini ve fikrini yorumlamam. Çalışmalarımla ilgili 30 Mart’tan sonra konuÅŸabilirim” dedi.

BAÅžBAKAN ErdoÄŸan, memleketi Rize'de Prof. Dr. ReÅŸat Kasap'ı aday göstereceklerini açıkladı. BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda partisinin 15 ildeki belediye baÅŸkan adaylarını açıkladı.

 "MANÅžETLERÄ°NÄ° KURÅžUN GÄ°BÄ° ÇEVÄ°RDÄ°LER"

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, adayları açıklama öncesinde "KurtuluÅŸ Savaşı günlerinde Polatlı'dan top sesleri gelirken Meclis vazifesini yerine getirdi. Bugün de sermayesini, manÅŸetlerini kurÅŸun gibi Meclis'in üzerine çevirenlere raÄŸmen Meclis'in ve siyasetin saygınlığından taviz vermeyeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

RİZE'DE DE?İŞİM

15 ilin belediye başkanın

ı açıklayan ErdoÄŸan, memleketi Rize'de deÄŸiÅŸime gitti. 2 dönemdir baÅŸkanlık yapan Halil Bakırcı'nın 30 Mart Yerel Seçimleri’nde aday gösterilmeyeceÄŸini belirten ErdoÄŸan, "Benim memleketim olduÄŸu için söylemiyorum, yeÅŸili de ayrı bir güzel. Rize deÄŸiÅŸim dönüÅŸümü iktidarımızla yaÅŸayan ÅŸehirlerden biri. 2 dönemdir baba dostumuz olan Halil Bakırcı bu dönem aday olamayacak. Yeni adayımız Prof. Dr. ReÅŸat Kasap ile yola devam edeceÄŸiz" dedi.

Bakan Hayati Yazıcı, Milletvekili Hasan Karal ve Ä°l BaÅŸkanı Hikmet Ayar’ı da yanına çağıran Recep Tayyip ErdoÄŸan, kendileri ile kısa bir söyleÅŸi yaparak Rize’yi ReÅŸat Kasap baÅŸkanlığında "Uçurun" mesajını vererek yeni baÅŸkan adayı ReÅŸat Kasap’ı tebrik etti.

PROF DR. REÅžAT KASAP KÄ°MDÄ°R?

Gazi Üniversitesi Ä°statistik Bölümü ÖÄŸretim Üyesi olan Prof. Dr. ReÅŸat Kasap, 1961 yılında Rize’de doÄŸdu. Ä°lk ve orta öÄŸrenimini Derepazarı Ä°lçesi’nde, liseyi ise Samsun’da okudu. Lisans ve Yüksek Lisansı’nı 1984 ve 1987 yıllarında Gazi Üniversitesi Ä°statistik Bölümü’nde bitirdi. Doktorasını, 1992 yılında Wales Üniversitesi’nde (Ä°ngiltere) yaptı. 1993’te Yrd. Doç., 1998’de Doçent ve 2004’te Profesör oldu. Yarısı yurt dışı olmak üzere 70’in üzerinde bilimsel çalışması bulunuyor. BaÅŸbakanlık Tanıtma Fonu, Ä°ÅžKUR, TÜBÄ°TAK, AB, Gazi Üniversitesi ve çerçevesinde; Rize, Karadeniz, Ankara ve Türkiye’nin genelini kapsayan birçok projede danışman ve araÅŸtırmacı olarak görev aldı. Prof. Dr. ReÅŸat Kasap, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede Ä°ngilizce biliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.