Sosyal Medya

Başbakan: Bizde sadece asfalt lazım değil!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında şunları söyledi:




Biz nifaka ve kışkırtmalara karşı son derece dikkatli olmak zorundayız. Çünkü biz efendi olmak için deÄŸil hizmetkar olmak için yola çıktık. Ä°ÅŸte bakın ÅŸimdiden baÅŸladılar.

GÜYA ELÄ°NDE BÄ°R BELGE

CHP'den biri çıkıyor elinde güya bir belge. NeymiÅŸ Suriyeli göçmenler seçmen yapılmış. GösterdiÄŸi nüfus cüzdanı 18 yıldır Türkiye'de yaÅŸayan, 2008'de vatandaÅŸlığa geçen Suriyeli bir vatandaÅŸa ait. Bunların siyaset yapma tarzı budur. Birileri bir kağıt parçası tutuÅŸturuyor ellerine, rezil oluyorlar ama yüzleri hiç kızarmadan yollarına devam ediyorlar. Genel Müdürleri neyse genel müdür yardımcıları da o. Milletvekilleri de o...

Haya perdesi bir kez yırtılırsa, ar damarı bir kez çatlarsa o insan artık arsızlığı kendisi için bir gıda olarak görmeye baÅŸlar.

Aile mahremiyeti, edep, haya tanımadan saldırıyorlar. Bunlara karşılık verdiÄŸinizde, eleÅŸtirdiÄŸinizde o kadar hayasızlar ki bundan memnun oluyorlar. Onları gıdası hakarettir. Onlar size küfretse rahatsız olursunuz, ama onlara küfrettiÄŸinizde bunu iltifat olarak kabul eder bundan memnuniyet duyarlar.

Enerjimizi bunlarla harcamayacağız. Hiçbir iftiralarını, iddialarını karşılıksız bırakmayacak ama edep ve hayamızdan da asla taviz vermeyeceÄŸiz. Onlara ihtiyaçları olan gıdayı, çamuru sunmayacağız.

Cahille sohbet etme, dışardan bakanlar aranızdaki farkı anlayamabilir. Hiçbir iddialarını cevapsız bırakmayacağız ama onlara oksijen vermeyeceÄŸiz. DüÅŸtükleri çukur ve çamurda kendi hallerine bırakacağız.

EDEPSÄ°ZLÄ°K KARÅžISINDA ÇOK DÄ°KKATLÄ° OLACA?IZ

Bizi tahrik için yaptıkları edepsizlik karşısında çok dikkatli olacağız. Onlar bizi paçamızdan tutup kendi seviyelerine çekmeye çalışacak ama biz o seviyelere düÅŸmeyeceÄŸiz. Bunun dışında da tuzaklar kuruyorlar. 4 ay boyunca (Rabia iÅŸareti yaparak) bu iÅŸaret birilerini rahatsız ediyor. Ben rahatsız deÄŸilim ve bundan dolayı da gururluyum. Hep mazlumların yanında oldum ve buna devam edeceÄŸim. Bu iÅŸareti yapan Mısır'da 20 kadar genç kızımızı içeri atan darbeci yönetimin karşısındayım karşısında olmaya da devam edeceÄŸim. 4 ay boyunca plan proje vizyon deÄŸil sadece fitne üretecekler. Ne gerekiyorsa yapacaklar. Her imkanı her fırsatı her çirkinliÄŸi ve ittifakı deÄŸerlendirmenin gayreti içinde olacaklar. Ä°çerden ya da dışardan ellerine ne geçerse fırlatacak Türkiye düÅŸmanlarıyla bile iÅŸbirliÄŸi yapıp üzerimize saldıracaklar.

ALLAH'IN DA BÄ°R HESABI VAR

Gençler unutmayın meyve veren aÄŸaç taÅŸlanır. Gençler ÅŸunu da unutmayın, onların tuzağı varsa, Allah'ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var. Onlar her yolu meÅŸru görecekler ama biz böyle olamayız. KaybedeceÄŸimizi de bilsek biz meÅŸruiyet dairesinden, edep ve haya dairesinden çıkamayız. Edep perdesi yırtılmış, ar damarı çatlamışsa, oradan bir kazanç çıksa da o kayıptır. 4 ay boyunca böyle bir ÅŸuurla hareket edeceÄŸiz. Biz iÅŸimize bakacağız. Proje üretecek, millete ülkemize vizyon ve hedef göstereceÄŸiz. Hayasızca saldıranları, onların seviyesini milletimizin takdirine bırakacağız.

Biz var olanla yetinemeyiz hem var olanı muhafaza hem de daha ileri gitmek için duraksamadan çalışmak zorundayız. Millet nasıl olsa bizi seviyor oy verecek derseniz iÅŸte muhalefetin durumuna düÅŸersiniz. Bu partinin genel baÅŸkanı olarak eÄŸer imkanım olsa 780 bin kilometre kare içindeki her bir hanenin kapısını çalmak için, onlara misafir olmak için, çay içip hasbihal etmek için koÅŸarım.

ELÄ°MDE OLSA HER EVÄ°N KAPISINI ÇALARDIM

Bütün yoÄŸunluÄŸumuza raÄŸmen de bunu fırsat buldukça yapıyorum. EÄŸer ben bunu arzuluyorsam genel baÅŸkan yardımcılarımızdan bakanlarımıza, milletvekillerimizden il ilçe baÅŸkanlarımıza, belde ve belediye baÅŸkanlarımıza, meclis üyelerimize, sandık müÅŸahitlerimize kadar her bir arkadaşım da bunu arzulamalı ve yapmalıdır.

Bizim iÅŸimiz ganimet toplamak deÄŸil. Bırakın ganimet peÅŸinde fani olanın peÅŸinde baÅŸkaları koÅŸsun. Biz dava taşını gediÄŸine koymanın peÅŸinde olacağız. Biz Ulubatlı Hasan'lar olacağız... Bırakın ganimeti ok mızrak gürz gülle hepsini göÄŸüsleyecek ama Türkiye'nin sancağını en yüksek burca dikmenin mücadelesi içinde olacağız.

SÄ°NME KORKMA ASLA GERÄ° ADIM ATMA

Ganimet peÅŸine düÅŸen daha en baÅŸtan kaybeder. Meselesi makam olan ÅŸimdiden kaybetmiÅŸtir. Nasıl olsa kazanacağız diyerek oturduÄŸu yerden kalkmayan seçimi kazansa bile kaybetmiÅŸtir. Ä°ÅŸte bu ÅŸuurla bugüne geldik, bundan sonra da böyle devam edeceÄŸiz. Ocağı Åžubat'ı Mart'ı beklemeden hemen bütün Ak Parti teÅŸkilatının sokaklara caddelere mahallelere dağılmasını istiyorum. Efendim bu kapıdan kovacaklar.. Kovsunlar.. Sen hele bir git. Bu sokaÄŸa giremiyoruz. Ä°stersen girersin. Tehdit ediyorlar, saldırıyorlar. Sinme korkma asla geri adım atma. Zafer mücadele ister, yürek ister, cesaret ister.

BÄ°R HESABI OLAN VARSA 30 MART'TAN SONRASINA SAKLASIN

Bugün bizim böyle bir millet davamız varsa bu cepheden kaçmamak için birbirini ayaklarını baÄŸlayan, gemilerini yakan, ya Ä°stiklal ya Ölüm diye haykıran kahramanlar sayesindedir. Geri dönen korkan sinen sadece davayı kaybetmekle kalmaz, milletin emanetine yol arkadaşına omuzlarındaki mirasa da haksızlık eder. TeÅŸkilatımızda hiçbir münakaÅŸayı hoÅŸ ve mazur görmeyiz. Zaman münakaÅŸa zamanı deÄŸil, eÄŸer meselesi olan varsa rica ediyorum meselesini 30 Mart akÅŸamına kadar ertelesin. Biz her bir adayımızı, kılı kırk yaran bir hassasiyetle, bir kuyumcu inceliÄŸiyle çok sayıda kriterle belirledik. Bütün bir ÅŸehrin hassasiyetlerini gözeterek aday belirliyoruz. Adayın ismine takılmadan geçmiÅŸin küllerini kaldırmadan nefsin benin iÄŸvasına kapılmadan hemen yola revan olacağız.

Beni aday yapmadılar diye kenara çekilen, uzak duran, mesafe koyan partimizi deÄŸil lütfen önce kendi nefsini kendi kalbini sorgulasın. Bunlar arasında bir iki dönem belediye baÅŸkanlığı yapanlar da var. Önceki dönemler aday olunca böyle konuÅŸtunuz mu? Peki ÅŸimdi niye rahatsız oluyorsunuz diye sorulmaz mı? Ä°nanıyoruz ki kimsenin küstüÄŸüne darıldığına tanık olmayacağız. Bir olarak, beraber olarak kardeÅŸçe ilerleyecek inÅŸallah siyaset tarihimize yeni ve anlamlı bir zaferi daha eklemiÅŸ olacağız.

SEÇÄ°MDE KULLANILACAK SLOGAN VE EZGÄ°LER

Seçim sürecinde takip edeceÄŸimiz kampanyayla ilgili hazırlıklar belli bir aÅŸamaya geldi. Metotlarımızla ilgili bilgileri sizlerle paylaÅŸacağız. Her türlü dökuman hazırlandı hazırlanıyor. Seçim beyannamemiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kullanacağımız slogan, ezgi yol ve yöntemleri duyuracağız.

BÄ°ZE SADECE BETON VE ASFALT LAZIM DE?Ä°L

Her zaman ifade ediyorum biz millet olarak ülke olarak köklü bir tarih ve medeniyet mirasının üzerinde bulunuyoruz. Hep vurguladım, medeniyet Medine yani ÅŸehir kelimesinden türemiÅŸ bir mefhumdur. Ahlak sanat siyaset hatta dini düÅŸünce kırdan ziyade ÅŸehirde geliÅŸir. Åžehir insanların bir arada görerek yaÅŸadığı yani birbirlerine yaban olmadığı yerdir. Bizim kendi öz tarihimiz ÅŸehirler inÅŸa etmiÅŸ, ÅŸehirlerden de medeniyet inÅŸa etmiÅŸ bir tarihtir. En baÅŸta belediye baÅŸkanlarımızdan bizim medeniyet tarihimizi mimari ve estetik geleneklerimizi çok iyi incelemelerini anlamalarını okumalarını rica ediyorum. Bize sadece beton bilgisi lazım deÄŸil, bize sadece asfalt bilgisi lazım deÄŸil, bize en baÅŸta medeniyet tasavvuru ve yaÅŸanabilecek bir ÅŸehir muhayyilesi lazım.

ÅžEHÄ°RLERÄ°MÄ°Z Ä°NSAN Ä°ÇÄ°N Ä°NÅžA EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°R

Bizim kadim ÅŸehirlerimiz adeta insan ruhunun yansıması cennet hayalini izdüÅŸümüdür. Åžehirlerimiz insan için inÅŸa edilmiÅŸtir. Cami okul çarşı imaret ÅŸifahane han ve diÄŸerleri insan için hizmet için insanı örnek alarak imar edilmiÅŸtir. Åžehir en çok da çocuklar için kadınlar yaÅŸlılar engelliler fukara ve kimsesizler için tasarlanmıştır. Pencereden cumbalara, çiçeklerden aÄŸaçlara kadar herÅŸey ruhun adeta yansıması olarak ÅŸekillenir. Åžehirlerin son 1 asra yakın yaÅŸadığı yıkıma bakarak asla umutsuz olmayacağız. Åžehirlerimizi güzelleÅŸtirmeyi ve ÅŸehir tasavvurumuzu ihya etmeyi hedefleyeceÄŸiz. Åžehirlerimizi 5 yılda kökten deÄŸiÅŸtirmek elbette mümkün olamaz. 11 yılda çok iÅŸler yaptık. Çok daha fazlasını yapacağız. Her bir ÅŸehrimiz için artık 50 yıllık hatta 100 yıllık vizyonlar belirleyeceÄŸiz. Tahrip edilen ÅŸehirlerimizi nasıl ihya edeceÄŸiz ona kafa yoracağız. Ecdat muhteÅŸem ÅŸehirler bıraktı. Çocuklarımıza torunlarımıza gurur duyacakları ÅŸehirleri miraz bırakmalıyız. Tohumlarını da bugünden topraÄŸa atmak zorundayız. Öyle ÅŸehirlerimiz olsun ki ÅŸairlerin durağı olsun. Åžairler ÅŸehirden ilham alıp ÅŸiirler yazsın, ÅŸarkılara konu olsun.

Daha önce 16 büyük ÅŸehir belediyesi vardı ÅŸimdi 30 büyükÅŸehir belediyesi var. Bu Türkiye'nin yüzde 75'idir nüfus itibariyle. Ä°ÅŸte bu Türkiye'nin gerçek anlamda deÄŸiÅŸimi olacaktır. Åžehir inandıklarınızın yansımasıdır. Åžehir ve insan birbirinin aynasıdır. Åžimdi önümüzdeki süreçte son derece haksız bir ÅŸekilde, çıkıp ÅŸehirlerin mevcut durumundan dolayı bizleri itham edecekler. Bir kaç dönemli belediye baÅŸkanı tek başına ÅŸehir inÅŸa edemez. Åžehri o ÅŸehrin bütün sakinleri inÅŸa eder. Toplu Konut Ä°daresi konutlarından, kentsel dönüÅŸümlerden bahsetmiyorum. Onları yapmaya devam edeceÄŸiz. Ama asıl önemlisi uzun vade içinde gönüller inÅŸa etmenin insanımıza özgüven vermenin insanımızı tarihi ve medeniyetiyle buluÅŸturmanın mücadelesini vereceÄŸiz.

AK Parti sosyal belediyecilik kavramını proje üreten ve uygulayan belediyecilik kavramını Türkiye'ye yerleÅŸtirdi. Demokrasinin hakimiyeti için önemli çalışmalar yaptık. GeleceÄŸin ÅŸehir tasavvurunun ilk adımlarını attık. Büyük projelerimizi sürdüreceÄŸiz, yeni projelere baÅŸlayacağız.

Åžehrin sakinlerine daha fazla ilgi duyan onlarla temas eden dokunan çalışmalara bu yeni dönemde ağırlık vermelisiniz. Ben belediye baÅŸkanı oldum koltuÄŸunda otur, yok böyle bir ÅŸey. Belediye baÅŸkanı ev ev dolaÅŸan ÅŸehrin eminidir. Bunu yapacaksınız. Büyük projeler inÅŸa ederken küçük ama önemli dokunuÅŸları ihmal etmeyeceÄŸiz.

Marmaray'ı ne kadar önemsiyorsak milyonlarca insanın yürüdüÄŸü kaldırım taÅŸlarını da o kadar önemseyeceÄŸiz. Åžehir güvenliÄŸine temizliÄŸine estetiÄŸine yeÅŸile parklara otoparklara daha fazla yoÄŸunlaÅŸacağız. YaÅŸlılar, kadınlar ve engelliler için yatırım yapacağız. Özellikle çocuklar. Dedim ya artık cumartesi pazar günlerini çocuklarımıza ayıralım. Cumartesi ve pazar günlerinde de yavrularımız yarış atına döndürülmesin. Onların da tatil hakkı var. Onların da dinlenme hakkı var. Onların da çimende ÅŸöyle yuvarlanma hakkı var. Bu haktan yavrularımızı mahrum etmeyelim. EÄŸitim sistemimizde yavrularımızı devletin eÄŸitim kurumlarında yetiÅŸtirdiÄŸimiz kadarıyla daha ileri imkanlarda yetiÅŸtirmenin gayretinde olacağız. Yavrularımızın adeta bir ekonomik kaynak olarka görülmesine fırsat vermeyeceÄŸiz. Ticari bir meta olarak görülmesine fırsat vermeyeceÄŸiz. Onun için çocuklarımıza oyun parkları, yeÅŸil alanlar ve ben çocukluÄŸunda ÅŸunu ÅŸunu yaptım diye masal hikaye kitaplarını yazabilsin bu çocuklar. Åžimdi ne diyecek ben cumartesi pazar günü dershanedeydim. Ä°nÅŸallah ÅŸimdi onun adı da konuyor, adımları da atılıyor. Bebek arabasındaki bebekten okula giden öÄŸrenciye kadar her planda önce çocukları hesaba katacak çocuklar iyi ÅŸehirlerde yaÅŸarsa büyüdüklerinde de iyi ÅŸehirler inÅŸa ederler.

Ak Parti'nin büyükÅŸehir ilçe ve belde belediye baÅŸkanları artık büyük ÅŸehirlerde il genel meclisi yok. Sadece büyükÅŸehir belediye meclisi var. Ä°lçe belediye meclisleri var. Bugüne kadar ortak idealler çerçevesinde birlikte çalıştılar. Ä°nanın AK Parti'nin belediyecilik birikimi hiçbir siyasi partide yoktur. Belediyecilik konusunda öncüyüz ve öncü olmaya devam edeceÄŸiz.

Birbirimizle koordinasyon kadar hükümetle olan uyumu da dikkat çekip bunun avantajlarını seçmene aktaracağız.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.