Sosyal Medya

Trabzon

Başbakan Trabzon Büyükşehir Adayını Açıkladı

AK Parti belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın ilan edeceği adaylar arasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bulunuyor




...
Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Orhan... ile 61saat
 Belediye BaÅŸkanı ve AK Parti Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu bugün AK Parti'nin 90. GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l BaÅŸkanları toplantısında BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından ilan edilecek.

Toplantı saat 14.00'da Ankara ATO Congresium'da baÅŸladı. BaÅŸkan GümrükçüoÄŸlu'na destek vermek ve bu önemli günde yalnız bırakmamak için Trabzon'dan gelen AK Parti kurmayları da toplantıyı yakından takip ediyorlar. Trabzon'dan AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Adnan Günnar, Ortahisar Ä°lçe BaÅŸkanı Temel AltunbaÅŸ, Ä°l Genel Meclisi BaÅŸkanı Haydar Revi, Kadın Kolları Ä°l BaÅŸkanı Havva GümüÅŸ, Gençlik Kolları BaÅŸkanı Mehmet KaraoÄŸlu Ä°lçe baÅŸkanları, belediye baÅŸkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

BALTA GÜMRÜKÇÜO?LU'NU KUTLADI

Trabzon'dan gazetecilerin de katılacağı toplantıya AK Partili eski yöneticilerden HAS Parti eski Ä°l BaÅŸkanı Ömer TopaloÄŸlu, Ali Kaan, avukat AyÅŸe Sula KöseoÄŸlu, doktor Ä°rfan CoÅŸkun, Aslıhan BezirganoÄŸlu gibi çok sayıda önemli ismin katılması dikkat çekti. GümrükçüoÄŸlu'nun adaylığı açıklanmadan en büyük rakibi diye kulislerde adı geçen Çevre ve Åžehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da aday tanıtım toplantısına katılarak GümrükçüoÄŸlu'nu kutladı.


GÜMRÜKÇÜO?LU'NU AÇIKLADI
BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak mevcut Trabzon Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu’nu açıkladı. GümrükçüoÄŸlu’nu açıklamadan önce BaÅŸbakan ErdoÄŸan ÅŸu görüÅŸlere yer verdi: “SaÄŸlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda DSÄ°’de spor kompleksleri ile özellikle Uluslararası müsabakaların yapıldığı Trabzon çok farklı bir konuma geldi. Trabzon’a söz verdik, büyükÅŸehir oldu. GeçtiÄŸimiz hafta Trabzon’daydım. Ä°lçelerde açılışlar yaptık. 41 bin 61 kapasiteli dev stadın temelini attık. Beldiye BaÅŸkan adayımız, ÅŸimdi ki belediye baÅŸkanımız Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu”

Ä°ÅžTE BAÅžBAKAN'IN AÇIKLADI?I O Ä°LLER

Artvin: Mehmet Kocatepe
Mehmet Kocatepe kimdir?

1 Ocak 1966 yılında Artvin Yusufeli, Altıparmak (Barhal) köyünde doÄŸdu. UludaÄŸ Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesinde tamamladıktan sonra, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk EÄŸitimi üzerine mastır yaparak "Bilim Uzmanı" unvanını aldı.Esnaf bir ailenin çocuÄŸu olarak, gıda ve tekstil üzerine on yıl ticaretle uÄŸraÅŸtı. 1992'de öÄŸretmenliÄŸe baÅŸladı. 1996-2003 yılları arasında TBMM'de çalıştı. 2003-2009 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel MüdürlüÄŸünde Personel ve EÄŸitim Daire BaÅŸkanı olarak görev yaptı. Kocatepe, 25 Nisan 2009 tarihinde Gençlik ve Spor Genel MüdürlüÄŸü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası olup, Ä°ngilizce ve Arapça bilmektedir.

Çankarı: Ä°rfan Dinç (Mevcut baÅŸkan)

Ä°rfan Dinç kimdir?
1964 yılında Çankırı´da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise öÄŸrenimini Çankırı´da, yükseköÄŸrenimini ise 19 Mayıs Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi´nde tamamladı.Üniversite eÄŸitiminin ardından siyasi hayata atılan Dinç, Çankırı´da ticari faaliyetlerde bulundu. 1989-1990 yılları arasında bir siyasi partide Ä°l MüfettiÅŸliÄŸi, 1990-1996 yılları arasında Ä°l BaÅŸkanlığı yaptı. 1996 yılında Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek´in danışmanı olarak göreve baÅŸlayan Ä°rfan Dinç, ardından BüyükÅŸehir Belediyesi Metropol A.Åž.´de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı 3 yıl içerisinde Ankara´da birçok rekreasyon alanı, köprülü kavÅŸak çalışmalarının altına imzasını attı.
2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti´den Belediye BaÅŸkanı seçildi.5 senelik belediye baÅŸkanlığı sürecinde aktif performans sergileyerek Çankırı´da belediyecilik anlayışını deÄŸiÅŸtiren Dinç, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti´den yeniden aday gösterilerek ikinci kez Belediye BaÅŸkanlığına seçildi.Dinç evli ve üç çocuk babasıdır.

Bilecik: Selim Yağcı (Mevcut başkan)

Selim Yağcı kimdir?
2004 Yerel Seçimlerinde Bilecik Belediye baÅŸkanı seçilmiÅŸti. 1966 yılında Bilecik ili Cumalı Köyü'nde doÄŸdu. Ä°lk, Orta ve Lise öÄŸrenimini Bilecik ile Çanakkale'de gerçekleÅŸtirdi. 1984 - 1988 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2009 Yerel Seçimlerde oyların %38′ini alarak AK Parti'den belediye baÅŸkanı olmuÅŸtu.

Karabük: Mehmet Ceylan
Mehmet Ceylan kimdir?
1958 yılında Safranbolu'da doÄŸan Ceylan, ilk, orta ve lise öÄŸrenimini Safranbolu ve Karabük'te tamamladı.
Konya D.M.M. Akademisinden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduÄŸu Makine MühendisliÄŸi eÄŸitimini müteakiben, aynı daldaki yüksek lisans derecesini ise Ä°stanbul D.M.M. Akademisinde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı.Ceylan, 18 Nisan 1999 yerel seçimleriyle siyaset hayatına atılırken, bir dönem Safranbolu Belediye BaÅŸkanı olarak da hizmet verdi. 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez Karabük Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yapan Ceylan, 22. Dönem MilletvekilliÄŸi süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlamento BaÅŸkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.23. Dönem MilletvekilliÄŸi süresinde ise DışiÅŸleri Komisyonu BaÅŸkan VekilliÄŸi ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliÄŸi görevlerini yürüten Ceylan, TBMM'deki temsil sürecinde kuruluÅŸunu gerçekleÅŸtirdiÄŸi, Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubunun da 8 yıl süreyle baÅŸkanlığını üstlendi. Kalkınma Bakanlığı Yardımcısı görevini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede Ä°ngilizce biliyor.

Bolu: Alaaddin Yılmaz (Mevcut başkan)
Alaaddin Yılmaz kimdir?

1952 yılında Bolu'nun Seben ilçesinde dünyaya geldi. Ä°lköÄŸrenimini Seben Ä°lkokulunda, orta öÄŸrenimini Bolu ÖÄŸretmen Okulunda tamamladı. Çalışma hayatına 1970 yılında , mezun olduÄŸu Seben Ä°lköÄŸretim Okulunda öÄŸretmenlik yaparak baÅŸladı.1983-1986 yılları arasında Suudi Arabistan'da Ä°nÅŸaat Mühendisi olarak çalıştı.On yıl Bolu Belediyesinde meclis üyeliÄŸi yapan Yılmaz, 28 mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye BaÅŸkanı seçildi.29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ikinci dönem Belediye BaÅŸkanlığı Makamını kazanan Alaaddin Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

Düzce: Mehmet KeleÅŸ

Mehmet KeleÅŸ kimdir?

1963 yılında Düzce de doÄŸdu. Ä°lk, orta ve liseyi Düzce de okudu.1988 yılında Ä°stanbul Üniversitesi

Edebiyat Fakültesinden mezun oldu.Memuriyete Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel MüdürlüÄŸünde baÅŸladı. Cumayeri ve Uzunköprü Sivil Savunma MüdürlüÄŸü görevlerinde bulundu. Daha sonra Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ne naklen tayin oldu. Personel MüdürlüÄŸü, Ä°stanbul Ä°tfaiye MüdürlüÄŸü, Bilgi Kaynakları MüdürlüÄŸü ve Ä°DO, Halk Ekmek,

BELBÄ°M A.Åž. Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.2004 yılı Mahalli seçimlerinde Düzce Belediye BaÅŸkanı seçildi.5 yıl bu görevi yürüttü.2009 yılında Ä°BBÄ°ETT Genel MüdürlüÄŸü Abone Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığına atandı. Halen Türkiye Belediyeler BirliÄŸi GenelSekreter Yardımcısı ve UGETAM A.Åž. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.Evli üç çocukbabası.2004'te AK Parti'den belediye baÅŸkanı seçilen KeleÅŸ bir dönem sonra tekrar aday gösterildi.

Kastamonu: Tahsin BabaÅŸ
Tahsin BabaÅŸ kimdir?

1967'de Kastamonu'da doÄŸdu. Evli ve 1 çocuk babası.

Aksaray: Haluk Şahin Yazgı

Haluk Şahin Yazgı kimdir?

1976'ta Ankara'da doÄŸdu. Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Evli ve bir çocuk babası.

Giresun: Prof. Dr. Yılmaz Can

Prof. Dr. Yılmaz Can kimdir?

1962'de Giresun'da doÄŸdu. Ankara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk babası.

Şırnak: Ahmet Hamdi Yıldırım

Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?

Şırnak'ın ilk belediye başkanı.

Kütahya: Kamil SaraçoÄŸlu

Kamil SaraçoÄŸlu kimdir?

1959 Kütahya doÄŸumludur. Ä°lk,orta ve lise tahsilini (ihl) Kütahya'da tamamlayıp, Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi mezunudur. 1986'da ticari hayatına baÅŸlayıp, 1991 yılında 2 ortaklı bir ÅŸirket (oto cemre otomotiv ltd.ÅŸti.)kurarak halen ticari hayatına devam etmektedir. 1990 yılından itibaren aktif siyasetin içinde bulunmuÅŸtur.2001 de kurulan AK Parti il yönetim kurulunda kurucu üye olarak görev almış, 1. kongreden sonra il baÅŸkan yardımcılığı görevin de bulundu.2009'da il kongresinde il baÅŸkanlığına seçildi. 2011 genel seçimleri için görevinden istifa etti ve 2012 yılında tekrar il baÅŸkanlığına seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Adıyaman: Fehmi Hüsrev Kutlu

Fehmi Hüsrev Kutlu kimdir?

Fehmi Hüsrev Kutlu, 25 Åžubat 1961, Adıyaman'da doÄŸdu. Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Adıyaman Barosu Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi ve BaÅŸkanvekilliÄŸi, Adıyamanspor Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi ve BaÅŸkanvekilliÄŸi, Adıyaman Hukukçular DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı, 22.ve 23. Dönem Adıyaman MilletvekilliÄŸi ile 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanlık Divanı Ä°dare AmirliÄŸi yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zonguldak: Ali BektaÅŸ

Ali BektaÅŸ kimdir?
1961'de Zonguldak'ta doÄŸdu. Kozlu Belediye BaÅŸkanı olan BektaÅŸ evli ve 2 çocuk babası.

Tokat: Eyüp EroÄŸlu

 

AYRINTILAR GELÄ°YOR






 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.