Sosyal Medya

Düşüncemiz Arsin'e Hizmet

AK Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayı ve Arsin Dernekler Federasyonu (ARFED) Başkanı İsmail Keskin ile Arsin'i konuştuk.



Soru 1: Belediyecilik özel bir alan… Neden Belediyecilik ve Neden AK Parti? AK Parti’den kazanacağınıza inandığınız için mi AK Parti’den adaylık baÅŸvurusu yaptınız?


Çalışkan kiÅŸiler yerin ve görevin ÅŸekline bakmadan birazda konu devlet ve millet ise bu belediyecilikte baÅŸkan olsun, bir kurumun genel müdürü veya bir kurumun baÅŸkanı olsun sizin için çok fark etmez. Çünkü kiÅŸinin amacı çalışmaktır. Devletine, milletine, çevresine, insanına gücünden, bilgisinden ve tecrübelerinden bir ÅŸeyler vermek, bir ÅŸeyler aktarmaktır.

Çalışmak ve bir ÅŸeyler yapmak isteyen insan için belediyeciliÄŸin diÄŸer iÅŸlerden farklı olduÄŸunu düÅŸünmüyorum.
Bizim Atadan, Dededen, Babadan beri süregelen bir yapımız, düÅŸüncemiz, dünyaya bakış açısı ve inancımız var. Bütün bu düÅŸünceler AK Parti ile örtüÅŸtüÄŸü için AK Parti dedim. Bu düÅŸünce bugün oluÅŸmuÅŸ bir düÅŸünce deÄŸil. Bu benim geçmiÅŸim, hayatım ve yaÅŸantım.

Soru 2: Ä°stanbul’da herkesin bir koltuk elde edebilmek için mücadele ettiÄŸi bir ortamda siz bu konumunuzu bırakıp Arsin Belediye BaÅŸkanlığı’na talip oldunuz. Elbette Arsin Belediye BaÅŸkanlığı da çok önemli. Bu ilgi siyasete mi?

Bizler için hizmetin, görevin önemlisi, önemsizi olmaz. Siyaset önemli kulvar. Ä°lgi hem siyasete, hem hizmete. Benim hizmet yapmak için Ä°stanbul’da bıraktığım makam ve görevler birçok kiÅŸinin hayal edemediÄŸi, rüyasında bile göremediÄŸi makamlar.

Ben Ä°st. Bakkallar odasında 3. dönemimi bitiriyorum. Yani 12 yıldır bir fiil oda baÅŸkanlığını yapıyorum. 3 seçim yaÅŸadım ve genel kurula katılanların % 70 – 80 inin oyunu aldım.

Seçim sonuçları önceden çok net belli olmasa da 3-5 dönem daha seçimleri rahat almak mümkün. Dolayısıyla tek düÅŸünce Arsin’e Özlem, Sevgi ve Hizmet.

Soru 3: Arsin artık BüyükÅŸehir’in bir parçası. Köyler ve beldeleri var. Bu sorunlarla boÄŸuÅŸmaya hazır mısınız?

Ä°stanbul’da görevlerim gereÄŸi hizmet alanım Tuzla’dan Silivri’ye 5.343 km².Yalnız Ä°st. Bakkallar Odası’nın 50.000 üyesi var. Ä°stanbul Esnaf Odaları BirliÄŸi, Trabzon Federasyonu ve Arsin Dernekler Federasyonu ‘nu ve çalışmalarımızı da sizler hesaplayınız. Arsin’in nüfusu 27.000, yüzölçümü 183 km². Hepsinin düÅŸüncesi, istek ve talepleri aynı. Ä°stanbul’da kaç çeÅŸit millet olduÄŸunu biliyorsunuz. Üyelerimiz arasında tüm bu milletlerden deÄŸiÅŸik, düÅŸünce ve görüÅŸleri olanlar var. Tüm bu düÅŸünce ve talepleri deÄŸerlendirip cevap vereceksin, kimseyi kırmayacaksın, sıkıntılarına koÅŸacaksın.

Benim bir telefon numaram var. Günün 24 saati açık. Kartvizitimde cep telefonum yazılı. Tüm üyeler cep telefonumu bilir.

Dolayısıyla Arsin benim için hatta çalışmak isteyen her birey için hiç zor deÄŸil.

Soru 4: Arsin’le ilgili neler düÅŸünüyorsunuz? Tüm projelerinizi deÄŸil ama, mega sayılabilecek 1-2 projenizi açıklayabilir misiniz?

Arsin sahilin incisi. Yeri, konumu itibariyle geliÅŸmeye müsait. Organize sanayi bölgesi Arsin için önemli.
Benim için Arsin’de yapılabilecek en büyük yatırım ÅŸu anda çarşı olan caddeye arka arkaya iki adet boydan boya paralel cadde yapılması. Merkez caminin önünden veya uygun bir noktadan çarşıyı alt caddeye baÄŸlamak. Köylerden gelen otobüslerin Arsin merkezde ağırlanması ve vatandaşın çarşı içinde zaman geçireceÄŸi bir çay bahçesi ya da konaklama merkezi gerekiyor.

Dolayısıyla Trabzon, Araklı ve Yomra’da alışveriÅŸe giden vatandaÅŸlarımızı Arsin’le barıştırmak. Vatandaşı önemsemek ve gönlünü almak. Ben çalışmanın her türlü baÅŸarıyı getireceÄŸine inanan bir kiÅŸiliÄŸe sahibim. Çizmeleri giyip sahaya ineceÄŸiz. Bizi iÅŸçimizle sık sık yan yana göreceksiniz. Sözlerimizin gereÄŸini yerine getirmek bizim en önemli özelliÄŸimiz.

Soru 5: Parti temayülünde var mısınız? Bugünlerde anket yapılacak. Çıkabilecek misiniz? Halk sizi tanıyor mu?

Parti temayülünde varız. Ben 13 yıldır FoÅŸalılar, Çevre Köyleri Kültür ve Yard. DerneÄŸi Genel SekreterliÄŸi, 10 yıldır Arsinliler DerneÄŸi Yönetim Kurulu ÜyeliÄŸi, 3 yıldır Marmara Arsinliler DerneÄŸi ( MARSDER ) Denetim Kurulu BaÅŸkanlığı, 6 yıldır Arsin Dernekler Federasyonu ( ARFED ) Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığını yapıyorum. Uzun yıllardır Arsin ve Arsin’li ile iç içeyim. Åžimdiye kadar Ä°stanbul’da olsam da Arsin’i hiç bırakmadım. Arsin’li ile olmak, Arsin’e hizmet etmek benim için büyük onur, ÅŸeref. Arsin’li bizi tanır. Bizim Arsin için yaptıklarımız ve Arsin’e verdiklerimizi bazıları hayal bile edemezlerdi.

Soru 6: Aday gösterilirseniz oy yükselecek mi? Söz verir misiniz? Aday gösterilmezseniz gelip çalışacak mısınız?

AK Parti hükümeti yaptıkları icraatlarla gözde, yükseliÅŸ halinde. Hem AK Parti genel merkezi, hem teÅŸkilat ve üyeleri ellerinden geldiÄŸince çalışmaya, hizmet etmeye gayret ediyor. Ä°smail Keskin’in aday gösterilmesi halinde partimizin oy oranı ilçede mutlaka artacaktır.

Partim tarafından aday gösterilmezsem, arkadaÅŸlarımın istek ve talepleri doÄŸrultusunda mutlaka yanlarında ve onlarla sahada olacağım. Benim geçmiÅŸten günümüze hep anlatmak istediÄŸim bu. El ele olmak, birlikte çalışmak. DiÄŸer aday adayı arkadaÅŸlarımla Arsin’de AK Parti kesin seçimi alır, Ä°smail Keskin’le fark atar.

Soru 7: Arsin’e son sözleriniz neler?

DoÄŸduÄŸum ve büyüdüÄŸüm, ilçem, sevdam, memleketim Arsin’i sizlerle yönetmeye talip olmamızın nedeni, Arsin’in daha iyi yerlerde olmasını arzu ettiÄŸimizden hatta Karadeniz’in en gözde ilçesi olmayı hak ettiÄŸindendir.

Mevcut konumu ile fark oluÅŸturabilecek bir konuma sahip olan ilçemiz biraz daha gayret ve çabayla çok güzel günler görecektir. Arsin bu imkâna coÄŸrafi konumu itibari ile de sahiptir. Mükemmel bir Arsin hayal ediyoruz. Yomra’dan Arsin istikametine gelirken göreceÄŸiniz Arsin hayallerinizdeki Arsin olmalı. Bizim hayalimiz halkına güven veren, iÅŸ adamına cazip gelen, turist için ilgi odağı, doÄŸaya saygılı, denize aşık bir Arsin’dir.

Biz Arsin için bugün siyaset meydanına çıkmış görünebiliriz. Ancak bu güne kadar hayatımızın her anında Arsin’de bulunduk. DüÄŸünde, cenazede, okulda, eÄŸitimde, sosyal aktivitelerde, problemlerin çözümünde, kurum ve kuruluÅŸlarda, esnafımızla, halkımızla, idarecilerimizle, yöneticilerimizle bu güne kadar hep bir araya geldik, bundan sonrada gelmeye devam edeceÄŸiz.

Arsin bizim görev sahamızdır. Sevdamız Arsin bize Ata yadigârıdır. Onu korumak, güzelleÅŸtirmek, geliÅŸtirmek boynumuzun borcudur.

Arsin hem kimliÄŸimizde yazıyor, hem de yüreÄŸimizde. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.