Sosyal Medya

POLİTİKA

Türkmen: Marmaray'ın sefasını süreceğiz

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan A. Adayı Hilmi TÜRKMEN, geçtiğimiz ay hizmete giren Asrın Projesi Marmaray'ın en çok Üsküdar esnafını mutlu ettiğini belirterek yaşanan canlanmanın çarşı pazara bereket olarak yansıdığını belirtti.



Esnafın yüzü gülüyor

 
Projenin başladığı 2004 tarihinden itibaren Üsküdar Meydanının büyük bir bölümünün kapandığını, yaya ve araç trafiğinin oluşturduğu karmaşa nedeniyle insanların adeta Üsküdar'a gelmekten korkar hale geldiğini belirten Türkmen; "Bu durum en fazla esnafımızı rahatsız etti, gerçekten ekonomik kayıp nedeniyle Üsküdar esnafı can çekişir hale geldi. Buna bir de tarihi kazılar nedeniyle projenin uzaması eklenince Üsküdarlıların zihninde şüpheler belirdi. Ancak biz Başbakanımızdan 29 Ekim 2013 tarihini duyduktan sonra esnaf ziyaretlerimizde, site toplantılarında ve teşkilat programlarında bunu dile getirerek herkesten sabırlı olmasını istedik. Zira biliyorduk ki Başbakanımız bir söz verdi mi bunun gerçekleşmesi için tüm imkânları seferber eder. Hamdolsun Üsküdarlılara karşı mahcup olmadık" dedi. 

 
Camiiler dahi doldu taştı
 
Özellikle ücretsiz taşımanın yapıldığı 15 gün süresince Üsküdar esnafının bayram ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen; "Çarşıda gezip hal hatır sorduğumuzda aldığımız cevaplar bizi mutlu ediyor, bakıyorsunuz 30 kasa balık satan esnaf bu gün 50 kasadan, 60 kilo döner satan esnaf da 100 kilodan bahsediyor. İmamlarımız camiilerde vakit namazlarının dahi cuma namazı gibi tıklım tıklım kılındığını söylüyor. Önceden Üsküdar'a uğramayan yabancı heyetlerle şimdi Marmaray istasyonunda randevulaşıyoruz, görünen o ki Üsküdarlılar olarak Marmaray'ın cefasını en çok biz çektik, safasını da en çok biz yaşayacağız."
 
Hilmi Türkmen kimdir?
 
1973 Trabzon doğumlu Hilmi TÜRKMEN, ilköğretimini Trabzon Şalpazarı’nda, orta öğretimini Vakfıkebir İmam Hatip Lisesinde, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.
 
Meslek hayatına 1996 yılında Üsküdar’da serbest avukatlık yaparak başlayan Hilmi TÜRKMEN, sosyal sorumluluk gereği çeşitli mesleki, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal yardım alanındaki Sivil Toplum Kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bunlardan bir kısmı; Klasik Türk Sanatları Vakfı ile MAVERA Eğitim ve Sağlık Vakfı kurucu üyeliği ve mütevelli heyet üyeliği, HUDER ( Hukuki Araştırmalar Derneği ) yönetim kurulu üyeliği.
 
Aktif siyasete 1992 yılında Refah Partisi ile başlayan Hilmi TÜRKMEN, sırasıyla Üsküdar Gençlik Kolları Teşkilat başkanlığı, 1998 yılında Fazilet Partisi Üsküdar İlçe yönetim kurulu üyeliği, 2002 genel seçimlerinde ve 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Üsküdar İlçe SKM başkanlığı, 2003-2004 Ak Parti Üsküdar teşkilatlanmadan sorumlu İlçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 
2004 yerel seçimlerinden itibaren Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Encümen Başkanlığı, Üsküdar Belediye Meclis Üyeliği ve Hukuk Mülkiye Komisyon Başkanlığı, İBB Meclis Üyeliği ve Hukuk Mülkiye Komisyon Üyeliği yapan Hilmi TÜRKMEN halen bu görevlerine devam etmektedir.
 
Evli ve iki kız iki erkek çocuk babası olan Hilmi TÜRKMEN 23 yıldır Üsküdarlı’dır.
 


 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.