Sosyal Medya

POLÄ°TÄ°KA

Türkmen: Marmaray'ın sefasını süreceğiz

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan A. Adayı Hilmi TÜRKMEN, geçtiğimiz ay hizmete giren Asrın Projesi Marmaray'ın en çok Üsküdar esnafını mutlu ettiğini belirterek yaşanan canlanmanın çarşı pazara bereket olarak yansıdığını belirtti.



Esnafın yüzü gülüyor

 
Projenin baÅŸladığı 2004 tarihinden itibaren Üsküdar Meydanının büyük bir bölümünün kapandığını, yaya ve araç trafiÄŸinin oluÅŸturduÄŸu karmaÅŸa nedeniyle insanların adeta Üsküdar'a gelmekten korkar hale geldiÄŸini belirten Türkmen; "Bu durum en fazla esnafımızı rahatsız etti, gerçekten ekonomik kayıp nedeniyle Üsküdar esnafı can çekiÅŸir hale geldi. Buna bir de tarihi kazılar nedeniyle projenin uzaması eklenince Üsküdarlıların zihninde ÅŸüpheler belirdi. Ancak biz BaÅŸbakanımızdan 29 Ekim 2013 tarihini duyduktan sonra esnaf ziyaretlerimizde, site toplantılarında ve teÅŸkilat programlarında bunu dile getirerek herkesten sabırlı olmasını istedik. Zira biliyorduk ki BaÅŸbakanımız bir söz verdi mi bunun gerçekleÅŸmesi için tüm imkânları seferber eder. Hamdolsun Üsküdarlılara karşı mahcup olmadık" dedi. 

 
Camiiler dahi doldu taÅŸtı
 
Özellikle ücretsiz taşımanın yapıldığı 15 gün süresince Üsküdar esnafının bayram ettiÄŸini ifade eden BaÅŸkan Yardımcısı Hilmi Türkmen; "Çarşıda gezip hal hatır sorduÄŸumuzda aldığımız cevaplar bizi mutlu ediyor, bakıyorsunuz 30 kasa balık satan esnaf bu gün 50 kasadan, 60 kilo döner satan esnaf da 100 kilodan bahsediyor. Ä°mamlarımız camiilerde vakit namazlarının dahi cuma namazı gibi tıklım tıklım kılındığını söylüyor. Önceden Üsküdar'a uÄŸramayan yabancı heyetlerle ÅŸimdi Marmaray istasyonunda randevulaşıyoruz, görünen o ki Üsküdarlılar olarak Marmaray'ın cefasını en çok biz çektik, safasını da en çok biz yaÅŸayacağız."
 
Hilmi Türkmen kimdir?
 
1973 Trabzon doÄŸumlu Hilmi TÜRKMEN, ilköÄŸretimini Trabzon Åžalpazarı’nda, orta öÄŸretimini Vakfıkebir Ä°mam Hatip Lisesinde, üniversite eÄŸitimini Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.
 
Meslek hayatına 1996 yılında Üsküdar’da serbest avukatlık yaparak baÅŸlayan Hilmi TÜRKMEN, sosyal sorumluluk gereÄŸi çeÅŸitli mesleki, eÄŸitim, saÄŸlık, kültür ve sosyal yardım alanındaki Sivil Toplum KuruluÅŸlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bunlardan bir kısmı; Klasik Türk Sanatları Vakfı ile MAVERA EÄŸitim ve SaÄŸlık Vakfı kurucu üyeliÄŸi ve mütevelli heyet üyeliÄŸi, HUDER ( Hukuki AraÅŸtırmalar DerneÄŸi ) yönetim kurulu üyeliÄŸi.
 
Aktif siyasete 1992 yılında Refah Partisi ile baÅŸlayan Hilmi TÜRKMEN, sırasıyla Üsküdar Gençlik Kolları TeÅŸkilat baÅŸkanlığı, 1998 yılında Fazilet Partisi Üsküdar Ä°lçe yönetim kurulu üyeliÄŸi, 2002 genel seçimlerinde ve 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Üsküdar Ä°lçe SKM baÅŸkanlığı, 2003-2004 Ak Parti Üsküdar teÅŸkilatlanmadan sorumlu Ä°lçe baÅŸkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 
2004 yerel seçimlerinden itibaren Üsküdar Belediye BaÅŸkan Yardımcılığı ve Belediye Encümen BaÅŸkanlığı, Üsküdar Belediye Meclis ÜyeliÄŸi ve Hukuk Mülkiye Komisyon BaÅŸkanlığı, Ä°BB Meclis ÜyeliÄŸi ve Hukuk Mülkiye Komisyon ÜyeliÄŸi yapan Hilmi TÜRKMEN halen bu görevlerine devam etmektedir.
 
Evli ve iki kız iki erkek çocuk babası olan Hilmi TÜRKMEN 23 yıldır Üsküdarlı’dır.
 


 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.