Sosyal Medya

POLİTİKA

Ak Parti?de temayül yoklaması yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Rize il ve ilçe aday adaylarına yönelik temayül yoklaması yapıldı.



İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasında Rize ve ilçe belediye başkanlıkları için temayülde oy kullanması gereken bin 23 delegenin 921’i sandığa gitti.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Lale Ersoy'un komisyon başkanlığında yapılan yoklamada,  Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, gençlik kolları ve kadın kollarını temsilen de birer kişi görev aldı. Gözetim kadrosu, temayülde genel merkez adına görev yaptı.

temayul6.jpg

Sabah saat 10.00’dan itibaren başlayan oy kullanma işlemi, saat 15.00’te sona erdi. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak, zarflar tek tek sayıldı. Sayılan zarflar çuvallara konularak genel merkeze götürülmek üzere mühürlendi. Temayülle birlikte, kamuoyu yoklaması, il başkanı ve milletvekillerinin görüşü neticesinde genel merkezin kararı ile belediye başkan adayı belirlenecek.

temayul5.jpg

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 65 aday adayı için toplam 921 delegenin oy kullanarak görüşünü ifade ettiğini açıklayarak; “Genel merkezden bu süreci yürütmek için gelen görevli vekillerimize, katılan tüm delegelere, aday adaylarına ve ilçe başkanlarına bu gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 15 gündür il teşkilatımızın bu süreci düzgün bir şekilde yürüten il yönetim kurulu üyelerime, gençlik kolu kadın kolu ve merkez ilçe teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bu temayül yoklamasının Rize’miz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

temayul4.jpg

Aday belirlenmesinde önemli basamaklardan birinin temayül yoklaması olduğunu belirten AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Lale Ersoy; “Temayül yoklaması kesin bir kanaat değildir. Ama temayül yoklaması karar alma sırasından önemli bir unsurdur. Tüm teşkilatımızın bu şekilde fikrini almış oluyoruz. Rize’de yapacağımız bu yoklamanın daha karmaşık olacağını düşünmüştüm. Ama çok şükür il teşkilatımız gerekli düzeni aldılar ve herkes rahatlıkla oyunu kullanabildi. Katılım çok iyi oldu. Yaklaşık yüzde 90 gibi bir katılımla yoklamamızı tamamladık.” diye konuştu.

temayul3.jpg

Aday adayı sayısının çok olmasını değerlendiren Ersoy; “Aday sayısının çokluğu partimize duyulan güvenin ve teveccühün göstergesidir. Bazı belediyelerde eski başkanların devam etmesi iyi olabilir, bazılarında da yeni adaylara şans verilebilir. Bu yoklamalarda teşkilatın fikirlerini de öğrenmiş oluyoruz.  Sonrasında da Ankara’da bulunan genel merkezimizde bu oylar ve isimler değerlendirilecek. Genel merkezimiz gerek görürse anketler yapacak. Bunların neticesinde de adaylar belli olacak. Aday adaylarının çok olması parti içindeki yarışın ve demokrasinin de göstergesidir. Aday adaylarımızdan isteğimiz; sonuç olarak bir aday adayı çıkacak, aday olamayanlarında partinin disiplinine uygun davranması ve belli olan adayın arkasında kenetlenip çalışmasıdır. Bu bizim için çok önemlidir. Rize’de bunu görüyorum. Aday adayları dostane görüntüler sergiliyorlar. Karadeniz’in sıcak insan yapısını birbirlerine hissettiriyorlar.” şeklinde konuştu. 

temayul2.jpg

İşte ilçe ilçe kullanılan oy sayıları:
RİZE MERKEZ : 240
ÇAYELİ : 92
ARDEŞEN : 90
PAZAR : 76
GÜNEYSU : 61
KALKANDERE : 58
ÇAMLIHEMŞİN : 58
FINDIKLI : 57
DEREPAZARI : 56
İYİDERE : 49
İKİZDERE : 45
HEMŞİN : 39
TOPLAM : 921

temayul1.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.