Sosyal Medya

GÃœNCEL

Bahçeli: Barzani'nin ziyareti bir rezalettir!

Bahçeli, Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyareti üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirdi.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesut Barzani'ni Diyarbakır ziyareti üzerinden hükümeti sert sözlerle eleÅŸtirdi.

Almanya'daki bir programda konuÅŸan Devlet Bahçeli, "BaÅŸbakan ÅŸimdi de kardeÅŸi Barzani ile Diyarbakır'da buluÅŸmuÅŸtur. Türkiye, yutturulmaya çalışılan kara bir günü yaÅŸamaktadır. PeÅŸmerge başı, yanına aldığı bölücülükte sabıkalı sözde bir sanatçı ile Habur'dan Türkiye'ye giriÅŸ yapmış ve tezahüratla karşılanmıştır. Bu, bize göre ikinci Habur rezaletidir. Ha PKK'lıların giriÅŸi, ha Barzani'nin geliÅŸi. Arasında hiçbir fark yoktur." ifadelerini kullandı.

Barzani'yi 'Türk vatanı üzerinde hesaplar yaptığını, Türkmenleri öldürdüÄŸünü ve PKK'ya silah vererek Türkiye'nin üzerinde saldırtan ÅŸarlatan' olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, ErdoÄŸan'ın hem de Barzani'nin hedef yaptığı Diyarbakır'da kendisiyle görüÅŸmekten en ufak bir rahatsızlık duymadığını söyledi.

'KUZEY KÜRDÄ°STAN PROVASI'

PYD'nin Suriye'deki geçici yönetim ilanına da deÄŸinen Bahçeli, hükümetin bu ülkede yeni bir canavar yarattığını söyledi. Bahçeli, Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyinde de yeni bir fitne yönetiminin oluÅŸmasının Türkiye'nin milli bekasına tamiri imkansız hasarlar vereceÄŸini öne sürdü. Bahçeli, "Büyük Kürdistan'ın iki ayağı bu ÅŸekilde belirginlik kazanmaktadır. BaÅŸbakanla Barzani'nin Diyarbakır'daki teması üçüncü ayağın yani sözde Kuzey Kürdistan'ın provası, hazırlık aÅŸaması ve niÅŸan merasiminden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir." dedi. ErdoÄŸan'ın PeÅŸmerge ile Diyarbakır'da sahneye çıkarak 'Kürdistan düetini' ortaklaÅŸa icra ettiÄŸini öne sürdü. Bahçeli, Türk milletinin büyük bir yıkım ve dağılmanın arefesinde olduÄŸu yorumunu yaptı fakat buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.