Sosyal Medya

GÃœNCEL

Ak Parti, Güneydoğu'da BDP'yle ittifak içinde!

Nazlı Ilıcak, AK Parti ile BDP'nin çaktırmadan ittifak kurduğunu ileri sürdü.



Nazlı Ilıcak dün akÅŸam yine dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ilıcak'ın dershaneler konusundaki açıklamaları Nagehan Alçı'yı da kızdırdı. Ilıcak dershaneler konusunda hükümetin BDP ile ittifak yaptığını öne sürdü. CNN Türk'te Dört Bir Taraf programının daimi yorumcusu Nazlı Ilıcak'ın "AK Parti ile BDP dershaneler konusunda ittifak yapıyor" ÅŸeklindeki sözleri Nagehan Alçı'yı kızdırdı.

Zaman gazetesinde çıkan, dershanelerin ve ücretsiz okuma salonlarının kanunla kapatılmak istenmesine iliÅŸkin Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kanun tasarısının gece Meclis'ten geçirileceÄŸi haberi gündeme bomba gibi düÅŸtü.

CNN Türk ekranlarında modaretörlüÄŸünü Nagehan Alçı'nın yaptığı 'Dört Bir Taraf' programında da dershanelerin kapatılması konusu masaya yatırıldı. Son dönemlerde hükümet aleyhinde yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, programda hükümetin bu giriÅŸiminin son derece yanlış olduÄŸunu vurguladı.

"AK PARTÄ° Ä°LE BDP BÄ°RLÄ°KTE HAREKET EDÄ°YOR"

Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamanın tatmin edici olmadığını vurgulayan Ilıcak "2 gün önce CHP ve MHP dershanelerin araÅŸtırılmasıyla ilgili bir araÅŸtırma önergesi verildi. Ancak bu araÅŸtırma BDP ve AK Partililer'in oyuyla reddedildi. Niçin BDP burada AK Parti ile hareket ediyor?" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

NAGEHAN ALÇI Ä°TÄ°RAZ ETTÄ°

Ilıcak'ın bu sözleri üzerine devreye giren Nagehan Alçı "Bu ağır bir itham oldu. AK Parti ile Pkk ittifak yapıyor gibi bir anlam ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi.

SÄ°NÄ°RLER GERÄ°LDÄ°

Bu dakikalarda ikili arasındaki sinirler gerildi. Alçı'nın açıklamaları sonrası yeniden söz alan Ilıcak "Hiç ağır bir itham deÄŸil. Bdp, Pkk demek deÄŸil mi zaten? Pkk karşı deÄŸil miydi Gülen'in orda açtığı okuma evlerine? Oraya hep baskınlar düzenliyorlar. Bu konuda hükümetten doyurucu bir açıklama bekliyorum" dedi.



 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.