Sosyal Medya

POLİTİKA

CHP'nin İstanbul için adayı Mustafa Sarıgül

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Mustafa Sarıgül'ü aday gösterecek.



CHP Milletvekili Faik Tunay önceki akşam daha önce ANAP Gençlik Kolları’nda birlikte çalıştığı Demokrat parti İstanbul İl Başkanı Adem Demir’i ziyaret etti. Tunay, ziyaret sırasında yerel seçimlere dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

ADAYIMIZI MUSTAFA SARIGÜL OLACAK

Daha önce Şişli Belediyesi Meclis Üyeliği de yapan Faik Tunay ziyaret sırasında yerel seçimlerle ilgili olarak, “Bizimde İstanbul adayımız Mustafa Sarıgül olacak. Eğer bir aksilik olmazsa 17’sinde (Kasım) açıklanacak. Ama partinin içerisinde çok ciddi direnç var bu konuda. Yalnız Deniz (Baykal) Bey değil başkaları da Sarıgül’ün gelişine karşı.Biz sağ partilerde böyle bir şey görmedik. ANAP gitti DYP gitti ama biz sağ partilerde içimizde kavga ederdik, dışarıda tek ses olurduk. Sol partilerde çok kötü bir ahlak var. Toplantıda tartışıyorsunuz daha toplantı bitmeden birileri gazetecilere mesaj atıyor. Bizim alışık olduğumuz bir kültür değil bu. Şimdi Sarıgül var yaklaşmışsın seçimi almaya parti içinde fokurdamalar var. CHP kendi ayağına kurşun sıkmazsa İstanbul’da bu kez çok şanslı” dedi.

KILIÇDARO?LU, GÜRSEL TEKİN'İ ÜZMEDEN ÇÖZMEK İSTİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı sürecinde Mustafa Sarıgül-Gürsel Tekin arasındaki yarışta son günlere giriliyor. Geçen hafta karşılıklı mitinglerin ardından şimdi gözler Kılıçdaroğlu’nun bu hafta sonu İstanbul İl Başkanlığı’nın binasının açılışında sergileyeceği tavra çevrildi. CHP’de yerel seçimler sürecinde en merak edilen il olan İstanbul’da, Sarıgül’ün adaylığına kesin gözüyle bakılsa da kulisler hareketli. Gürsel Tekin de ciddi hazırlık yaparken Kılıçdaroğlu’ndan “ön seçim” hamlesi gelebileceği de ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu beklentileri ve anketler doğrultusunda aday olarak Sarıgül’e yöneleceği, ancak 2009 seçimindeki yol arkadaşı olan ve çok yakın olduğu Tekin’i de üzmeden adaylığı formüle edeceği ifade ediliyor.

VATAN  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.