Sosyal Medya

BAÅžAR CUMHUR BELEDÄ°YE BAÅžKAN ADAYIYIM DEDÄ°

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Rize'deki ilk adayını açıkladı.



 CHP'nin Rize'de açıkladığı ilk belediye baÅŸkan adayı HemÅŸin ilçesi için oldu. Rize'nin HemÅŸin ilçesinde daha önce belediye baÅŸkanlığı görevinde bulunan BaÅŸar Cumhur, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin HemÅŸin Belediye BaÅŸkan Adayı olarak açıklandı.

BAÅžAR CUMHUR KÄ°MDÄ°R?

25.03.1957 yılında HemÅŸin'in Akyamaç Köyünde doÄŸdu. Ä°lk ve ortaöÄŸrenimini HemÅŸinde tamamladı. Liseyi Ä°stanbul HaydarpaÅŸa Lisesinde okudu. Trabzon Fatih EÄŸitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler ve Anadolu Üniversitesi Lisans tamamlama Tarih bölümünden mezun oldu. Ardından, HemÅŸin Çamlıtepe ve Akyamaç köylerinde vekil öÄŸretmenlik yaptı.

Çanakkale Çırpılar Ortaokulu, ÅžafÅŸat Çiftlik Ortaokulu ve son olarak HemÅŸin Lisesinde Sosyal Bilgiler ve Tarih ÖÄŸretmenliÄŸi yaparken önce Müdür Yardımcılığı daha sonra Müdürlük yaptı.

29 Aralık 2003 tarihinde yerel seçimlere katılmak üzere görevinden ayrıldı. Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak katılıp kazandığı 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri ile HemÅŸin Belediye BaÅŸkanı oldu. Bu görevini 29 Mart 2009 yerel seçimlerine kadar sürdürdü.12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Rize Milletvekili Adayı oldu. Evli, bir erkek iki kız çocuk babasıdır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.